Melitta horoszkóp (10.28.-11.03.)

0
593
Fotó: 123rf.com
Halottak napja - a békességé. Az élőké. Hiszen azok, akik ha le is hunyták szemüket, de szeretetünkben megmaradtak - nem haltak meg. 
Bennünk élnek tovább.
(Fodor Sándor)

Kos

(március 21.-április 20.)

A napokban számtalan használható ötlet pattan ki a fejedből. Azonban a Szaturnusz azt tanácsolja, hogy kapkodás helyett készíts tervet! Első lépés: írd le mindazt, amit szeretnél, ami lelkesít. Utána jöhet a sorrend, az elsőbbség felállítása. Ezzel párhuzamosan sajnos egyik barátság fullasztó időszakon megy keresztül. Vagy egyik pillanatról a másikra megszakad köztetek minden, vagy lassúbb távolodással, de ugyanaz lesz a vége. A november eleje, a temetőkben meggyújtott gyertyák fénye az elmúlásra emlékeztet. Kicsit bizakodó vagy, hogy talán majd egyszer, még találkozol a számodra fontos, drága jó lelkekkel. 

Bika

(április 21.–május 21.) Rengeteg munkahelyi feladatra való koncentrációval indul a heted. Ha túl sokat idegeskedsz, lerobbanhatsz. Betegen, vagy gyenge állapotban nem tudsz még megközelítőleg sem az elvárt szinten teljesíteni. 29-től 31-ig a gyengülő Nap támogat, ezt követően a Jupiter teszi le voksát melletted. Szóval valahogy kievickélsz a gondokból, és szépen, lassan jobb lesz minden. A november eleje sok elmélkedéssel, halottjaidra való emlékezéssel telik. Rájössz, hogy egy év elteltével még többen távoztak az égi világba, hiányuk pedig a fájdalom sötét leplével borítja be a lelkedet. Ha teheted, legalább egy gyertyával emlékezz meg róluk!

Ikrek

(05.22.– 06.21.) Sokan, sokféleképpen vélekednek rólad. A hullámzó, időnként kicsit erőszakos viselkedésed is kiválthatja az emberek ellenszenvét. A napokban szintén hasonlóan viselkedsz, ki nem állhatod a szentimentalizmust, mert feleslegesnek tartod az érzelmek leplezetlen kimutatását. Vigyázz, mert vannak olyanok, akik másképp gondolkodnak, és akiknek ez fontos! A temetői gyertyagyújtás kapcsán, rokonokkal, ismerősökkel találkozhatsz. A nyüzsgés eltereli figyelmedet arról, amiért oda mentél. Az elmélyülés ilyenkor leginkább otthon, nyugodt körülmények között lesz lehetséges. Fontos: amennyiben valamiféle titok birtokába jutsz, őrizd meg azt! Ne feledd Benjamin Franklin mondását: „Három ember csak úgy tud megőrizni egy titkot, ha kettő közülük halott.”

Rák

(06.22.–07.22.) Mozgalmasnak ígérkezik az elkövetkezendő időszak. Nem lesz időd unatkozni egy pillanatig sem. Ezt nem fogod bánni, mert több dologban végre történik valamiféle elmozdulás. Ha jót akarsz magadnak, akkor minden beszélgetésbe kapcsolódj be, mert fontos információkhoz juthatsz! Emellett tanulás/utazás lehetőségét is mutatják a bolygók. Kár lenne kihagynod. Ezzel párhuzamosan a bevételeid sajnos nem úgy alakulnak, ahogy szeretnéd, így meg kell tartóztatni magad mindenféle felesleges kiadástól. És az nem vigasztaló, hogy most mindenkinek nehéz. Lehet, hogy nem jutsz el gyertyát gyújtani minden halottadhoz, úgy ahogyan szeretnél. A lelkek összekapcsolódásához nem csak a helyszín, sokkal inkább a szeretet, és a rokonszenvező bölcsesség is elegendő.

Oroszlán

(07.23.–08.23.) A napokban többször is feszült helyzet, talán személyes konfliktus várhat rád. Mégpedig egy olyan emberrel, akit szeretsz és igazán nem akarnád megbántani. Ha így van, ne az indulatok vezéreljék a cselekedeteidet! Délutánra, estére nagy valószínűséggel mindig helyreáll a béke. Ahhoz, hogy kedved szerint alakuljanak a dolgok veled/körülötted, pozitívan kell gondolkodnod. Ne legyél kishitű, és türelmetlen sem! Életed jobbá alakulása sok változással jár. Benne van az is, hogy leteszel embereket, helyeket és helyzeteket. A temetői gyertyagyújtás például sok emléket juttat eszedbe. Vegyes érzésekkel tölt el. Zavaró helyzet, hogy nem lehetsz egyszerre több helyen.

Szűz

(08.24.–09.23.) A hét első felében komoly esélye van annak, hogy valami új és izgalmas kezdődik az életedben. Nem biztos azonban, hogy kifejezetten óriási dologra kell gondolnod. Köthetsz új barátságot, ismeretséget, vagy megtanulhatsz elkészíteni új ételeket, lehet bármi hasonló. Ezekben a napokban különös tekintettel ügyelj a külső megjelenésedre, mert azzal sokat profitálhatsz! A hét második felében eltökéltséged segít terveid megvalósításában. Jó hatással leszel a nyűgös, zaklatott lelkű emberekre, megnyugtatóan tudsz hatni a gyászolókra. Lehet nem mégy ki a temetőbe, hanem otthon gyújtasz gyertyát szeretteid lelkéért. Nincs baj ezzel, az emlékezés sosem helyhez, vagy időhöz kötött. Ez valójában egy szokás csupán.

Mérleg

(09.24.–10.23.) Minden, ami a boldogságodat és az egészségedet szolgálja, most duplán hasznosul. Tehát koncentrálj a mozgásra, helyes táplálkozásra és főleg a pozitív gondolkodásra! Kerüld a toxikus embereket és helyeket! Friss tervekkel és nagy gondolatokkal teli elméd komoly lehetőségeket tár fel, eddig érintetlen dolgokban. Nyugodtan feszegetheted határaidat. Amennyiben céged van, pl. céget vezetsz, érdemes eltöprengeni azon, miként csökkentheted a kiadásokat. Bizonyára észrevetted, hogy mennyien jól megélnek belőled, és ezt nem mindenki érdemli meg. Az emlékezés most átjárja a te lelkedet is. A temetőlátogatás alkalmával jólesik ismerősökkel találkozni és beszélgetni.

Skorpió

(10.24.- 11.22.) Ilyenkor több emlék, több olyan jó lélek jut majd eszedbe, akikkel volt valamiféle összekapcsolódásod. Szemed megtelik könnyel, mert hiányuk pótolhatatlan. Gyújts értük egy kis mécsest, így lelketek érintkezik egymással! Ezt határozottan érezni fogod. A hét első felében eddigi kitartásod és türelmed talán kevesebb, vagy nem megfelelő eredményt hoz. Ez arra inspirál, hogy életed bizonyos területein új megoldásokat, új lehetőségeket keress. Az sem kizárt, hogy most van itt az ideje annak, hogy változtass. Ha valahol nem becsülnek meg, vagy nem érzed jól magadat, akkor onnan lépj tovább! Ezek a napok kifejezetten alkalmasak arra is, hogy egy régi rossz szokásoddal felhagyj.

Nyilas

(11.23.- 12.21.) A hét első fele a határozott beszéd jegyében telhet. Ez vonatkozhat a magánéleted egyes kérdéseire is, amikor valakinek őszintén elmondod, mit érzel iránta, de arra is, hogy egy pénzügyekkel kapcsolatos vita, vagy alku végén kimondod a végső véleményedet. Légy egyértelmű, és zárd rövidre most a dolgokat, mert később, a határozatlanságod miatt, ugyanis esetleg gyengülhet a pozíciód. A hét második felében megtapasztalhatod, milyen az, amikor egy lelket valóban a jó szándék vezérel. Valaki most olyan szeretettel és gondoskodóan bánik veled, mely talán hosszú időre jó hatással lesz a pszichédre. Az energia, amely ezekben a napokban át fog járni, még hosszú ideig menedéket nyújt a szívednek, ha valahonnan egy negatív külső behatás érné. Temetőbe menni, gyertyát gyújtani ilyenkor szokás. Te cselekedj szíved vágya szerint. Az emlékezés sosem helyhez kötött.

Bak 

(12.22.-01.20.) Jó emlékezni, még ha fájó is. Lelkednek jól esik a gyertyagyújtás, a táncoló lángocskák, később a sárguló fényképek nézegetése. Mesélj az itt maradottaknak azokról, akik már nem lehetnek veletek. A héten nyitott megközelítéseddel áttörést érhetsz el egy régóta húzódó ügyben, ami eddig korlátozta a fejlődésedet. Ahhoz azonban, hogy innen tovább is tudj lépni, szükséged lesz az intuíciódra, és egy csepp hitre is. A hét végén új emberek léphetnek be az életedbe, akik másképpen lehetnek izgalmasak, mint ahogyan ezt eddig megszokhattad. Egy éles helyzetben könnyebben cselekszel ösztönösen, különösen akkor, ha családodat, vagy szeretteidet fenyegeti valami, vagy valaki. Nem jó veled ujjat húzni ezekben a napokban, nem sok esélye van annak, aki megpróbálja.

Vízöntő

(01.21.–02.19.) Nem a koszorú nagysága, a virágok mennyisége lesz meghatározó, amikor felkeresed szeretteid sírját, hanem az, amit a lelkedben érzel. Gyújts gyertyát és emlékezz azokra, akiket szerettél! A bolygók megszabadítanak a túl konformista viselkedéstől, mely ellenállást vált ki, és nem kívánt kríziseket okozhat a környezetedben élő emberekkel. A hét első felében nagyobb türelemre és önfegyelemre lehet szükséged, amikor valaki megpróbálná megakadályozni egy tervedet, és olyan dolgot akar rád erőltetni, amit te egyáltalán nem szeretnél. Mivel ez nem csak téged, hanem egy hozzád közelállót is érint, nem leszel egyedül a csatában, melyet minden bizonnyal meg is fogtok nyerni.

Halak

(02.20.– 03.20.) A hét első fele remek időszak számodra, ha új kapcsolatokat teremtenél, vagy a régieket mélyítenéd el. A külvilág vonzónak és érdekesnek tart most téged, és erre még rá is tudsz segíteni azzal, ha fokozottan ügyelsz a külsődre. Ha pedig néhány remek ruhadarabbal, új frizurával bővíted repertoárodat, az önbizalmad is megnőhet. Legyen valami rejtély, vagy meglepetés körülötted: csupán annyit fedj fel magadból, amennyivel felélesztheted párodban a vágyat, hogy még többet akarjon tudni rólad. A halottak napi nyüzsgés kicsit felkavarja a lelkedet. Emlékek jönnek elő, melyek könnyet csalhatnak ki szemeidből. Ilyenkor a legjobb kicsit békén hagyni téged.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html

Nézze a Melitta TV-t online