Ismét az asztalra kerül az adventi koszorú. Az első gyertya meggyújtásával elkezdődik az ünnepi készülődés négy hete, ami általában sok stresszt és kapkodást, nem ritkán békétlenséget teremt az emberek lelkében. Ennek elkerülése végett szálljunk magunkba, készülődjünk – belülről! Kezeljük másodrangúként a külsőségeket, és azt, amire ez a sarkaiból kifordult világ próbál kényszeríteni! 

Kos

(március 21.–április 20.)  Egy időre elfelejtheted a tüzes, temperamentumos énedet. Használd ki azt az előnyös helyzetet, amelyet a bölcs Szaturnusz és a kommunikatív Merkúr kínál. Ha hagyod, új oldalad bontakozik ki. Lehet, hogy másik hivatást találsz, de akkor se légy elégedetlen, ha mindössze egy finom adventi sütemény boldog megalkotója leszel! Fontos: muszáj tudatosnak lenned a pénzügyekben, mert a Mars könnyen rávehet arra, hogy szélsőségesen drága legyen majd az ünneped.  

Bika

(április 21.–május 21.) Túl nagy áldozatokat hozol másokért. Megéri? Tele vagy idealizmussal, és szeretsz a jótevő szerepében mutatkozni. Légy most inkább kicsit magadra odafigyelőbb! Elsősorban a párkapcsolatban tudod kamatoztatni dolgaidat, fejlődést mutatnak a csillagok. Komoly sikert könyvelhetsz most el a ritkuló társasági összejöveteleken, így érdemes az átlagosnál több időt fordítanod a megjelenésedre. Szerda tájékán a Mars igazi provokátor, de te visszaverheted a támadását, ha megőrzöd a humorérzékedet és nem viszed túlzásba a jóhiszeműségedet. 

Ikrek

(05.22.– 06.21.) Uralkodó bolygód, a Merkúr különleges égitesttel, az Uránusszal kerül közelebbi kapcsolatba. Segít, ha egy célt már régóta szeretnél elérni. Olyan vágyad teljesülhet, amelyről talán már le is mondtál. A munkád most az átlagosnál jobban leköt. Nemcsak a teljesítmény nagysága lesz fontos, de a minőség is. A Merkúr mellett a Vénusz, a Szaturnusz és a Nap is hatással lesz rád az adventi időszakban, méghozzá úgy, hogy eszedbe juttathatják a régi készülődős időket.

Rák

(06.22.–07.22.)  Az év eme szakaszában sokkal lazább lesz az életed, mint korábban. A születési jegyedre jellemző, hogy túlságosan aggódó vagy. Most végre eljön a pillanat, amikor a munkakörülményeidre felhőket borító Szaturnusz kifelé sétál erről a területről. Ezt pedig a saját bőrödön is megérzed. Kevesebb stressz, jobb hangulat, könnyebben jönnek az ötletek. Még egy új szerelem is betoppanhat. A pörgésedet örömmel fogja fogadni a környezeted, ahogy te magad is, mégis a legnagyobb nyertesek a gyerekek lesznek, ha vannak, mert minden gondolatod és terved középpontjában ők fognak állni. 

Oroszlán

(07.23.–08.23.)  A Merkúr miatt túlzásokba eshetsz az adventi időszakban, mert a bolygó arra biztathat, hogy régi, gyerekkori adventokat felidézve készülődj. Az égitestek az alkotókedv, a kreativitás területeit ölelik körbe. Semmi más dolgod nincs, mint átadni magad a mindennapok kihívásainak. Előfordulhat, hogy némelyiket nehéznek találod, de a lendület minden akadályon átsegít. Jó, ha a családoddal már most sokat beszélgettek az az elkövetkező időszakról. Az meg pláne, ha az előkészületekben is tevékenyen kiveszed a részed. 

Szűz

(08.24.–09.23.) Számodra az álmok, álmodozások ideje jött el. Ne csak magadban gondolj arra, amit szeretnél, hanem mondd is ki! Állandó mehetnéked támad, ami nem baj, mert nem kell messzire menned ahhoz, hogy kielégítsd ezt a vágyadat. Mozdulj ki például egy hozzád közeli városba, ahol megnézheted a vásárokat, magadba szívva az adventi illatokat, fényeket, ízeket! A Merkúr közel kerül a Szaturnuszhoz, így megfontoltan nyilatkozol, ugyanakkor a villámló Uránusszal is kapcsolódik. Ez utóbbi lehetőség a legmeglepőbb fordulatokat hozhatja a kommunikációdban. Most már csak az kell, hogy nyitott és befogadó légy az újdonságokra.  

Mérleg

(09.24.–10.23.) Akkor érzed magad a legjobban, ha a napi rutin, az újdonságok, a család és a barátok is harmonikus kapcsolatban állnak veled. Ezen a héten minden erőddel arra koncentrálsz, hogy a legteljesebb békét teremtsd meg az életedben. A lehetőség adott a sikerre, főleg akkor, ha leteszed, lesöpröd magadról életed vérszívóit. Közöttük lesznek olyan barátok is, akik magukat barátaidnak mondják, de önérdekeiken kívül nem terjed a „barátságuk”. Te mást nem igazán kapsz tőlük, csak bajt és gondot. Amiről a hét elején még azt gondolod, hogy zavaró tényező, hamar elmúlik. Pénzügyeid is fontos szerepet kapnak ebben a pár hétben.  Most úgy néz ki, hogy okosan fogsz gazdálkodni. 

Skorpió

(10.24.- 11.22.) A születési jegyedben tevékenykedő Jupiter a legjobb oldalát mutatja. Tele vagy tervekkel, elképzelésekkel, és a megvalósításhoz adottak a feltételek. Érkezhet egy új kolléga, aki eleinte inkább hátráltat, de kis idő elteltével, rátaláltok a közös útra. Az adventi időszakban egyre fokozódó várakozás lesz jellemző rád, de nem kizárólag azért, mert közeledik a karácsony, hanem azért is, mert sorsfordító bolygójegyváltás van készülőben. Fontos: tartsd magad távol a primitív okoskodóktól, akik mindent tudnak, mindenhez (is) jobban értenek! Hallgass a saját, józan eszedre inkább! 

Nyilas

(11.23.- 12.21.) A születésnapod havában nem csak a Nap, és a jegyedben járó Merkúr támogatására számíthatsz. Jó hír, hogy a több mint két éve próbára tevő Szaturnusz is lassan kisétál a Nyilas jegyéből. A felszabadító érzést már most megtapasztalhatod. Növekszik a kreativitásod, egyre több az erőd. Nemcsak fizikailag, de lelkileg is jó formában leszel. Ha alázattal közelítesz a dolgokhoz, sokat profitálhatsz. Te is érzed, hogy ez az adventi időszak más lesz, mint az eddigiek. Ennek oka az, hogy a Mars hatalmas energiával tölt fel, ami olykor feszültségbe csaphat át, ha egyszerre több dologgal próbálsz foglalkozni.

Bak 

(12.22.-01.20.)Lehet, hogy az elmúlt időszakban sokat foglalkoztatott egy új terv. Most lehetőséget kapsz, hogy a valóságban is kipróbáld a működőképességét. Ehhez nagy bátorság és jó adag önbizalom is szükséges. Itt a pillanat, amikor megcsillogtathatod a képességeidet. Az égitestek most azon dolgoznak, hogy az ismeretlenségből végre az előtérbe lépj. A saját bolygód „hazatérése” megnyugvást, stabilitást, tervezhetőséget, biztonságérzetet hoz az életedbe. Abban az esetben, ha eddig sürgetve érezted magad, akkor ennek most hirtelen vége lesz.

Vízöntő

(01.21.–02.19.) Tiéd az egyik legkülönlegesebb uralkodó bolygó, az Uránusz. Ami mások számára meghökkentő, az neked a mindennapok része. Te vagy az, akiről az asztrológia így tesz említést: a kor embere. Felelj is meg ennek az elvárásnak! Élvezd a remek ötleteidet, és egy lehetőséget se engedj el, ahol másokkal együttműködhetsz! Anyagilag is kedvező ez az időszak. Legyél kellően előrelátó, s komolyan vedd fontolóra azt, miként s kivel töltsd az estéidet! Fontos: képességeid birtokában szinte teljesen átlátod egyes közösségi médiumok sötét mesterkedéseit. Ne várd el az egyszerű emberektől, hogy az ilyen manipulációkat ők is meglássák, megértsék!

Halak

(02.20.– 03.20.) Újra itt az advent, lehet díszíteni, szépíteni. Olyan kapcsolatok alakulnak az égbolton, amelyek sok területen kedveznek neked. Elsősorban anyagi vonalon jöhetnek újdonságok, de a személyiséged is sokat fejlődik. Egy pillanatig se hagyd magad eltéríteni, ha valamit jó lehetőségnek gondolsz! A pénzügyi gyarapodás csak akkor jöhet létre, ha van mögötte teljesítmény is. Most minden adott a sikerhez. Csak rajtad múlik, hogy beleveted magad a sűrűjébe, vagy beülsz a sarokba, „önsajnálkozni”. S ott várod a sültgalambot.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu