Melitta horoszkóp – adventi gondolatokkal

2018. december 8-tól december 14-ig

Kos

Szíve és az esze a legtöbbször ellentmondásba kerül, ami jelentősen megnehezíti a döntéseit. Így lesz most akár egy hétig is, amikor komoly elhatározásra kényszerítik, de nem sok időt adnak arra, hogy mérlegeljen. Ilyenkor aztán felcsapnak Önben az indulat hullámai, és képtelen parancsolni haragjának. Ha végül átesett azon, amit annyira szeretett volna elkerülni, meneküljön is el a helyszínről, hogy egyedül rendezgethesse a gondolatait, érzéseit!

Adventi gondolat: A karácsonyra való készülődés teljék a szeretet nevében! Ne csupán szavak legyenek ezek! Ültessük át a gyakorlatba, és a legkisebb mértékben se bántsunk meg senkit, ne mondjunk rosszat senkiről!

Bika

Ha feszült a hangulat Ön körül, érdemes először önmagában szétnézni. A kisugárzása arról árulkodik, hogy elégedetlen a helyzetével, valami nagy változtatásra vágyik. Mivel azonban a terveibe nem avat be senkit a szűkebb környezetében, nem csoda, ha érdeklődéssel, de egyúttal gyanús pillantásokkal méregetik, hogy mire is készül. A kérdésekre nem válaszol egyértelműen, a család viszont nehezen fogadja a titkolózást.

Adventi gondolat: Az ünnepi készülődésben a legfontosabb, hogy tudja, hol lesz/lesznek karácsonykor, kikkel találkoznak, hol és hogyan töltik a téli szünetet. Hiszen ez határoz meg mindent. Milyen ajándékokkal kell készülni, a menüt hogyan tervezi meg, hány fővel számoljon és melyik nap, mire kell még odafigyelni. Szóval az első lépés egyeztetni a családdal, rokonokkal és a barátokkal, a rövidesen beköszönő karácsonyi menetrendet.

Ikrek

Szívesen beszélget, mozog emberek között, talán kicsit fél is az egyedülléttől. Keresse, teremtse meg a lehetőségét annak, hogy ne kelljen a problémáival magányosan szembenézni! Ha nem talál olyan embert, akinek kiöntheti a szívét, akkor sincs oka a panaszra, mert már önmagában az a tény, hogy nincs bezárva a négy fal közé, erőt ad a további küzdelemhez. Hosszú út vár Önre, míg újra egyensúlyba kerül, de nagy lépést tesz meg ennek irányába a mai napon.

Adventi gondolat: A karácsonyi ünnepekhez fűződő szokások régen segítették az embereket abban, hogy kizökkenjenek a megszokott kerékvágásból. Az ünnep légköre lehetőséget adott a lelki elmélyülésre, és arra, hogy jobban odafigyeljenek önmagukra és egymásra. A modern ember számára a karácsonyi készülődés kevésbé jelent lelki, szellemi felkészülést. A súlypont egyre inkább eltolódik a vásárlás, fogyasztás irányába. Önnek melyik a fontosabb?

Rák

Változások szele fúj, ami megrettenti, de egyúttal érdeklődve is kémleli a horizontot, honnan várja mindazt, amit érez a levegőben. Próbál felkészülni rá, de mivel nem tudja, milyen irányú is lesz a megújulás, nehezen tud ráhangolódni. Ne ragaszkodjon a megszokásaihoz, legalább egy esélyt adjon mindannak, amit felkínálnak! Szerencsére nem kell minden hidat felégetnie maga mögött, így ha csalódás érné, lesz visszaút.

Adventi gondolat: Ebben az időszakban sokakat elfog a vásárlási láz, ami gyakorlatilag a karácsony szentségét teszi tönkre. A lapostévék, számítógépes játékok, stb. korszakában elfelejt az ember az apróságoknak örülni. Téves az ilyen értékítélet. A saját kezűleg készített ajándékok az „igazak”, mivel abba az ajándékozó beleteszi szeretetét. Életerőt ad vele.

Oroszlán

Nem fog unatkozni a napokban, bár egy percig sem gondolta, hogy erre lehetősége nyílna. Pedig jól esne már egy olyan nap, amikor nincsenek kötelezettségek, csak azzal kell foglalkoznia, amiben örömét leli. Ez a nap azonban biztosan nem ilyen lesz, ne is tiltakozzon az ellen, ha más veszi át az irányítást. Bár rögtönöznie is kell, ez most inkább ösztönzően hat Önre, nem fogadja kétségbeeséssel, hogy felborultak a tervei!

Adventi gondolat: Amit a mai embernek még tennie kell, ha igazán meg akar tisztulni, hogy mellőznie kell a médiát, vagy nagyon tudatosan egy-egy gondosan kiválasztott műsorra fókuszálni. A tévé, rádió, újságok vásárlást ösztönző műsorai, ill. a katasztrófákkal, bűnözéssel, agresszióval foglalkozó híradók, műsorok nem engedik a lelket lecsöndesedni.

Szűz

Mivel nem érzi igazán sajátjának az ügyet, nem csoda, ha nincs meg Önben a kitartás, és az a nagy tenni akarás, ami egyébként jellemzi Önt. Ne szomorítsa el azonban a környezetében élőket azzal, hogy nem áll ki mellettük! Legyen a háttérben mindig elérhető, ha mással nem, a tanácsaival segítse őket azon az úton, amelyen menni akarnak! Hisz nem olyan rossz az elképzelés, csak Ön valamiért képtelen azonosulni vele.

Adventi gondolat: Lelkünknek szüksége van arra, hogy „bent tartózkodjunk”, gondolkodjunk, és befelé is figyeljünk. Ezt főként a városi embernek nehéz megtenni, mivel rengeteg durva hatásnak van kitéve, ami szétszórttá teszi. (pl.: zajok, fények, reklámok, stb.) Azért mégis megpróbálhatunk kiszakadni legalább egy kicsit abból az életmódból, amit a környezetünk sugall, ill. meghatároz számunkra.

Fotók: pixabay.com

Mérleg

Népszerűségnek örvend, ami nem csoda, hisz vidám, mosolygós, ilyenkor valóban ellenállhatatlan, remek társaság. Kiváló hallgatóság, de ha a véleményét kérik, akkor sem retten meg attól, hogy őszintén, mégis tapintatosan fogalmazva elmondja. Legyen megértő, de ne megalkuvó, hisz ebben az esetben éppen azt adná fel önmagából, ami oly értékessé teszi! Az Ön igazi erőssége az elfogadás és a nyíltszívűség.

Adventi gondolat: Az angyalokkal együtt dolgozni a legegyszerűbb és leggyógyítóbb spirituális módszerek egyike. Nem kell képzett angyalterapeutának lenni ahhoz, hogy a segítségüket kérjük. Ehhez nincs másra szükség, mint az angyalokba vetett hitre.

Skorpió

Az apró dolgok teszik az életet színessé, a barátságokat mélyebbé, a családi életet meghitté. Ez legyen a vezérelve a héten! Ne gondolkodjon nagy gesztusokban, drága ajándékban, vagy királyi lakomában, ha meglepetést szeretne okozni! Inkább válassza az egyszerűséget, a személyre szólót! Egy kedvenc ételekből összeállított vacsora, egészen apró figyelmesség, többet jelent a drága mutatványoknál. Használja a fantáziáját!

Adventi gondolat: A citrusfélék, a citrom, a mandarin, a narancs illóolaja napfényt csempész a szürke hétköznapokba is. A citrom ráadásul fertőtleníti is a levegőt, így megakadályozza a téli vírusok terjedését. Alkalmazza ezeket a lehető legnagyobb mennyiségben, így számíthat kedves, lélekadta percekre.

Nyilas

Könnyedén megtalálja a hangot a környezetében élőkkel, így szívesen tartózkodik emberek között. Keresse a lehetőséget arra, hogy beszélgessen, ha nem is alkot véleményt, de figyel, hallgatja mások problémáit. Sokat tanulhat abból, hogyan kezelik a feszült helyzeteket, oldják meg a gondjaikat. De ha magányosan kell eltöltenie pár órát, akkor se szomorkodjon, Hamar feltalálja magát és olyan tevékenységekkel tölti az időt, amely kikapcsolja.

Adventi gondolat: A gyertyaláng, vagy a tűznyelvek tánca évezredek óta megnyugtatja az embereket. Az agyunk így van kódolva: ha biztonságos helyen meleget, és fényt adó lángokat látunk, az megnyugtat bennünket. Az otthonosság érzésével és vidámsággal tölti fel lelkünket.

Bak 

Ne menjen bele feleslegesen vitákba, mert képtelen lesz kiállni az álláspontja mellett, így viszont csak felesleges feszültség támad Önben! Ha úgy alakul, vonuljon inkább vissza, fogadja el, hogy nem az Öné az irányítás, hisz attól még lehet érdekes ez a hét, hogy nem az ízlésének megfelelően alakul! Egyszerűen csak legyen nyitott az újra, befogadó és érdeklődéssel fogadja mindazt, amit kínál az élet!

Adventi gondolat: A belső béke, a lelki nyugalom nem mindig a külső körülmények függvénye. A lelki béke tanulható, és meg is kell tanulnunk, ha hosszú távon sikeresek akarunk lenni, és ha el akarjuk kerülni a stressz okozta megbetegedéseket. Értsük meg, életünk nem csak sikerekből áll, így meg kell tanulnunk felülemelkedni a kudarcokon!

Vízöntő

Mivel könnyen befolyásolható, ezért válogassa meg, kivel is tölti az idejét. Hajlandó belemenni olyan egyezségekbe, amelyek kifejezetten hátrányosak az Ön számára, de tudja, csak így őrizheti meg a nehezen megteremtett békét. Azzal, hogy az akaratát háttérbe szorítja, kiszolgáltatottá válik, amit kihasználhatnak olyan emberek, akik nem önzetlenül állnak Ön mellett. Ezért legyen óvatos, kivel is osztja meg személyes dolgait!

Adventi gondolat: Néha az is elég lehet arra, hogy megváltoztassuk a környezetünkről alkotott képünk, ha nézőpontot váltunk. Tanuljuk meg felismeri a pozitívumokat, s azokból kiindulva reagálni! Ezt a gondolkodásmódot alkalmazni csak először nehéz, a későbbiekben már felismeri az előnyét.

Halak

Bár tele van energiával, ez mégsem ösztönzi arra, hogy tevékenyen töltse napjait. Belső feszültség gyötri, és ilyenkor legszívesebben fel sem kelne az ágyból, bár kikapcsolódni, aludni is képtelen. Keresse meg az arany középutat, azaz annyit tervezzen be csak, amennyit szívesen elvégezne, és ami örömet okoz! A hivatali életében álljon helyt, de otthon azért vannak olyan munkák is, melyek jóleső érzéssel járnak, ha másért nem, mert a végeredmény látványos.

Adventi gondolat: Ha nemzedéki ellentétek feszülnek a családban, ne akarja kenyértörésre vinni a dolgot! Bölcs belenyugvással tűrje el, hogy néha csak azért nem adnak önnek igazat, mert „öreg”! Gondoljon arra, hogy az igen okos, mondhatni öntelt ifjú titán is megöregszik egyszer, és ezeket az igaztalan kijelentéseket az ő utódaitól hallja majd vissza!

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu