2018. december 15-től december 21-ig

Kos

Csak hatalmas távlatokban tud gondolkodni, de megvan hozzá minden képessége és tehetsége. Valahogy meg kell tanulnia a belső feszültségét kezelni, mivel az mindent boríthat. Meg kell találnia a helyes arányokat. Szereti a szabadságot, és tiltakozik minden kötöttség ellen. Rugalmassága és természetes optimizmusa által sok barátot szerez, de csak néhány kerülhet igazán közel a szívéhez. Tegyen rendet az életében, döntsön, hogy kire és mire van szüksége, és zárjon ki az életéből minden felesleges dolgot, mert ezek akadályozzák az előbbre jutásban! Több bevételi forrása is adódik, ami jól jön így az ünnepek előtt.

Bika

Összességében ragyogó lesz a hét, amikor több dolog kedve szerint alakulhat. Illetve a közvetlen környezetében többen azt figyelik, hogyan, miként tehetnék boldogabbá. Sokkal rugalmasabb, mint azt Öntől megszokták, de azért figyeljen oda, hogy energiáit ne pazarolja problémák gerjesztette indulatokra, pletykákra! Igyekezzen kiegyensúlyozott kapcsolatokat kialakítani a kollégákkal! Ne felejtse el, hogy a sikerhez nyugodt körülményekre van szükség, és ne engedje magát felidegesíteni pitiáner dolgokon!

Ikrek

Munkájában végre elismerik a teljesítményét, és komoly előrelépések várhatók, megtapasztalhatja azt, hogy milyen sikeresnek lenni. Itt van az ideje annak, hogy kimondja gondolatait, ötleteit, mert szavaiból olyan meggyőző erő árad, ami sokakra, így a feletteseire is nagy hatással lehet. A szabadságvágya felerősödött, miközben párja úgy érzi, hogy csak az elfoglaltsága miatt nem tud a közös programokon részt venni. Amennyiben külső kapcsolata van, legyen óvatos, mert nagy a lebukás veszélye! Gondolja meg, hogy csak szórakozni, vagy valóban változtatni akar!

Rák

Szerelmi kapcsolatában úgy érzi, hogy eljött az ideje a jövőtervezésnek. Örömmel tölti el, hogy párjával sok témáról hasonló a véleményük, és ez alapja lehet a boldog együttlétnek. Már nem tudja elképzelni nélküle az életét, érzi, hogy megtalálta a másik felét. Házasságban, párkapcsolatban fontos, hogy szabadnak érezze magát, ne ellenőrizzék, és akkor kiegyensúlyozott életet élhetnek. Munkájában sok támogatásra számíthat, de ennek ellenére a megállapodásoknál váratlan nehézségek jelentkezhetnek, amelyből még jogi viták is kialakulhatnak.

Oroszlán

Nem kell izgulnia, most nem fog sérülni, hiszen el tudja választani az érzelmeket az érzékiségtől. Házasságban, párkapcsolatban kiegyensúlyozott a hangulat, ebből az ünnepekre való készülődés okoz csak feszültséget, kerülje el a vitákat, igyekezzen többet segíteni a párjának. Ön olyan kiváló kapcsolatteremtő képességgel rendelkezik, hogy minden helyzetben könnyen megtalálja a hangot másokkal. Mostanában azonban nemcsak ezt a képességét tudja hasznosítani a munkájában, hanem a dolgok mélyebb összefüggéseire is ráérez.

Szűz

Munkahelyén változások várhatók. Nem kell megijednie, inkább igyekezzen rugalmasan hozzáállni azokhoz. Előfordulhat, hogy ebben az időszakban egymástól eltérő feladatokat is el kell látnia. Házasságban, párkapcsolatban a kommunikációja miatt lehetnek viták, nem figyel mások véleményére és az önzésével megbántja őket. Még ha úgy is érzi, hogy igaza van, akkor se kockáztassa a békét, mert a vita hevében az indulatai elvakíthatják! Ha még egyedülálló, most a munka meghozhatja a szerelmet, egy új kolléga személyében. Jó lenne azonban elgondolkoznia azon, hogy érdemes-e kockáztatnia, mivel a cégnél nem értékelik az ilyen kapcsolatokat!

Mérleg

Házasságban élők viszonya feszültebb, mindketten túlterheltek. Próbáljanak meg lazítani egy kicsit, hiszen semmi sem lehet olyan fontos, mint a saját boldogságuk! Munkájában a téli heteket használja ki új szakmai ismeretek elsajátítására, mert ha más területen szeretné kipróbálni magát, vagy más országba akar költözni, most kedvező az időszak ennek az előkészítésére! Külföldön megteremtheti a szükséges kapcsolatokat, megkérheti az engedélyeket, gondoskodhat a lakhatásról is. Az ünnepi vásárlásoknál többet költ a tervezettnél, ez felborítja ugyan a költségvetését, de nem okoz komoly problémát. Legyen nagyon óvatos, de nemcsak utazásnál, közlekedésben, hanem az otthonában is, mert balesetveszélyes időszaka van.

Skorpió

Most átélheti azt, hogy milyen a szerelem csapdájába esni, egy olyan kötelékben, melyben valósággal lelki függésbe kerül a másik embertől. Házasságban a tisztázatlan anyagi ügyek nehezítik meg a kapcsolatukat. Legjobban teszi, ha igyekszik minél előbb megbeszélni a párjával azokat a dolgokat, amelyek idáig vezettek. A munkájában nincs hozzászokva, hogy mindig a megfontolás útját válassza, most mégis jobban teszi, ha ebbe az irányba megy. Bár a felettesei elismerik a képességeit, mégis rejtély marad a számukra. Ezért nem árt, ha beavatja őket az új ötleteibe, és a megvalósításukkal addig vár, amíg rá nem bólintanak.

Nyilas

A munkájában folyamatosan olyan helyzetekbe kerülhet, ahol mérlegelnie kell az egyéni és a közösségi érdekeket. Sok feladata lesz, aminek nem mindig örül, ráadásul új módszerekkel, feltételekkel kell dolgoznia. Szerelmi kapcsolatában legyen óvatos ebben az időszakban, mert az első látásra különlegesnek tűnő személyt erősen vonzónak találhatja. Nem érdemes azonban korán elköteleznie magát, viszonyukat idővel érdemes újra átgondolnia. Házasságban az ajándékok vásárlása, a készülődés okoz némi feszültséget, de boldogan, családi körben készülnek az ünnepekre.

Bak 

Ha makacsul ragaszkodik az igazához, könnyen veszekedéssé alakulhat a számonkérés, és ez nem kedvez a karrierjének. Üzleti tárgyalásokra is számítania kell, amelyeken a szakmai felkészültsége mellett a külsőségek is segíthetik Önt abban, hogy sikereket érjen el. Hallgasson az intuíciójára, és akkor boldog lesz! Engedje, hogy a romantikus érzelmei átvegyék az irányítást a racionális énje felett! A hónap elején nehézségei adódhatnak a házasságában, ami nagy valószínűséggel az anyagiak miatt alakul ki. Életvezetéssel kapcsolatos gondok kerülnek elő. Vitáik során ne azzal foglalkozzanak, azzal, hogy melyikük mit hibázott el, hanem közös erővel keressenek megoldást a problémákra!

Vízöntő

A Mars bolygó még mindig pluszenergiával tölti fel, és ez segíti a céljai elérésében. Kollégáival és az üzleti partnereivel is jó a kapcsolata, ha mégis adódnak problémák, igyekszik olyan megoldást találni, ami mindannyiuk számára elfogadható. Az anyagi helyzete hullámzó, bár lesznek bevételei, de a kiadásai is jelentősen növekednek az ünnepek miatt. Házasságban, párkapcsolatban nagyjából békés a hangulat. Az ünnepi készülődés és az ajándékok vásárlása okoz csak némi feszültséget, de ezek akkor is örömteli feladatok mindkettőjük számára.

Halak

Nagyon sok a munkája, de Ön továbbra is szorgalmasan, fegyelmezetten végzi a feladatait. Így marad elég ideje arra, hogy a rendelkezésére álló napokban, pár hétben befejezze az elmaradt ügyeket, és ne vigye át azokat az új esztendőbe. Házasságban, párkapcsolatban a régi feszültségek kerülhetnek ismét felszínre. Több alkalom is adódik, hogy nyugodt körülmények között átbeszéljék a problémáikat. Ebben az időszakban kiderülhet, hogy mennyire tudnak hűek maradni egykori elképzelésükhöz. Fontosak-e egymás számára, és a szerelmük mennyire erős kapocs, képes-e túlélni a nehézségeket.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu