Melitta horoszkópja

0
388

2019. október 12-től október 18-ig

Kos

A levertség nem sok jót ígér a szerelemben ezen a szép őszi héten. Ilyen körülmények között ugyanis nehezen oldódnak, s előbb győzik meg magukat arról, hogy talán jobb is egyedül, minthogy blindre belecsapnának a dolgok közepébe. Amennyiben van valaki a láthatáron, és még tetszik is önnek, fogadja el partnere odaadó közeledését, lehetőleg fenntartások nélkül! Aztán majd meglátja, mit lehet kihozni belőle. Ami a munkát illeti, nagy a hajtás, a káosz a Kos szülöttnél, amit persze nehezen visel, s napról napra úgy érzi, elege van az egészből. Heti bölcsesség: Az igaz barátok fölemelnek és hisznek benned. Ne engedd senkinek, hogy bárki megtiltsa, hogy megéld az álmodat, mert ha te nem hiszel magadban, más se fog!

Bika

A héten – az elején, vagy a vége felé, nem tudni – de valamiféle régi, elveszettnek hitt szerelem, barátság éledhet fel. Kellőképpen összezavarják a történtek, és nem tudja, mit tegyen? Hallgasson az érzéseire, de arra az őszinte belső hangra is, ami óvatosságra inti! Nem kizárt, hogy dolguk van, valami karmikus feladatot nem oldottak meg. Fogadja őt megbocsátással! A hét közepétől jó ideig több titokra fog fény derülni, elsősorban barátokkal kapcsolatosan. Sajnos nem lesz túl kellemes érzés, amikor rádöbben arra, hogy éveken keresztül, kígyót/kígyókat melengetett a keblein. Heti bölcsesség: Amíg nem tanulod meg szeretni magad, örökké bánatos leszel.

Ikrek

Többen is pályáznak kegyeire. Azonban észnél kell lenni, hogy olyasvalakibe szeressen bele, aki méltó társa lehet egy életen át. Sok mindenben a felismerésé ez a hét. Van/lesz valaki a környezetében, aki jó szándékkal felvilágosítja arról, hol csúszott/csúszik el, mielőtt célba érne. Értékelje a jó szándékot és gondolkodjon el a hallottakan! Legyen nyitott, de megfontoltan kritikus! Heti bölcsesség: Akarat nélkül csak tengődés az élet, – olyan, mint az elszabadult sajka a tengeren! De valódi áldássá válik az akarat akkor, ha az ember egészséges elmével ismeri föl helyzetét, helyes mértékkel méri meg képességeit és elérhető irányban tűzi ki célját. Ha tanácsadója a jóindulat, és hű élettársa a szorgalom!

Rák

Kedvez az idő miden tulajdonnal, telekkel és ingatlannal kapcsolatos ügyek bonyolításának. Illetve azokkal a rokonokkal, vagy nagyon közeli ismerősökkel, akikkel nem értett szót, most eláshatják a csatabárdot. A szerelmi kapcsolatok próbatétel elé kerülhetnek, legtöbb minden azon múlik, hogy a kapcsolatuk a próbát kiállja, vagy sem. Munkahelyen kommunikációs problémák alakulhatnak ki, melyeket célszerű lenne higgadtan kezelni. Váratlanul történhetnek olyan változások, amelyekre nem számított. Heti bölcselet: Haladhatsz annyira lassan, amennyire csak szeretnél, de nem állhatsz meg. Sosem adhatsz fel semmit, és nem morzsolódhatsz le, mindig a legjobbat kell kihoznod magadból az életben.

Oroszlán

Akiknek mostanában párkapcsolati gondjaik voltak, a héten kiderülhet, számukra van-e még közös jövő, vagy nincs. Ha úgy alakul, hogy nincs, akkor engedjék el egymást és váljanak el megbékélten! A békés leválás gyorsabban meghozza az újat. Azok, akik együtt maradnak, ott a kapcsolatuk szép, lassú megerősödése várható. De nekik is lesz bőven min dolgozniuk annak érdekében, hogy jobb legyen a viszonyuk. Az egyik legfontosabb: nem mindig a másikban kell látni a hibát! Heti bölcsesség: A kis lépések összessége hatalmas ugrást eredményezhet.

Szűz

Ha van valami, amitől irtózik a Szűz, az anyagi, szellemi, vagy fizikai függetlenségének a részleges, vagy teljes elvesztése. Most pont ennek valamelyike fenyegeti, amit nagyon nehezen tud majd kezelni. Mindebből fakadóan, szinte egész hét során, még sokszor felkelni sem lesz kedve, nemhogy munkába menni. Ami bizony nem egy igazán kielégítő helyzet, sem önnek, sem pedig munkahelyének, a bevételekről nem is beszélve. Jó lesz, ha az önsajnálatot meg a „jaj de rossz nekem” gondolatot száműzi magától, nehogy benneragadjon! Heti bölcselet: Hogy ki, mikor és minek a hatására találja meg az útját, arra nincsenek sablonok, a világutazóból is lehet szerzetes, és akár egy remete is nekivághat az útnak.

Mérleg

Ami a párban élő Mérlegek magánéletét illeti, annak alakulása most csakis kizárólag attól függ, hogyan viszonyulnak párjukhoz, mennyire terhelik le problémáikkal egymást. Ha csak ritkán öntik ki szívüket, s inkább a hálószoba ajtón kívül hagyják a napi gondokat, akkor igazi stresszoldó, élvezetes estéket élhetnek meg kedvesükkel. Ha viszont leterhelik egymást mindenféle mondvacsinált bosszúságokkal, valóságos kudarcállapotok uralkodhatnak el. Születésnapjukat ünneplőknek új sorsfordulat várható. Legyen rá szeme, ritkán adódik ilyen az ember életében! Heti bölcselet: Áldozatvállalások nélkül semmi nem megy előre.

Skorpió

Drága Skorpió szülött, ez a hét önnek ideálisnak mutatkozik minden téren. Évezze, hogy oly sok idő után most végre oldódnak a nehézségek, és szerencsésebbnek érezheti magát, nem kell annyit aggodalmaskodni. Ráadásul, ha elengedi magát, még a szerelmet is megtalálhatja. Ússzon az árral, élvezze az életet, hagyja magát elcsábítani! Hitrendszerének ingadozása egy próbatétel. Ne dőljön be a sátánnak! Heti bölcsesség: Az ember alulról építkezik, téglát rak téglára. Ha munka közben kinyújtja a kezét a következő tégláért, és nem talál semmit, biztos meglelte a bejáratot. Ott kell keresni, ahol hiányzik valami.

Nyilas

Ez a hetet a generációk közötti konfliktusok jellemezhetik. Valószínűleg ez abból fakad majd, hogy teljesen máshogy közelíti meg a dolgokat, mint amikor valaki sokkal idősebb, vagy fiatalabb. Érdemes lehet kompromisszumos megoldást keresni, amelyen mindenki nyerhet. Ha már nem képes tovább elviselni egy szituációt, akkor annak bátran adjon hangot, vagy ha kell, szálljon ki belőle! Tartsa azonban tiszteletben azt, ha gyermeke, családtagjai nem akarnak találkozni régi/újdonsült szerelmével! Nem kell másokra tukmálni senkit! Heti bölcselet: Igazán nagyot mindig csak azok alkottak, akik merték hinni, hogy felül tudnak kerekedni a körülményeken.

Bak 

Nincs abban semmi rossz, ha egy kicsit lassabban halad a dolgokkal, mint szokott.  Ez azt is jelentheti, több figyelmet fordítson arra, hogy egyszerre csak egy dolgot csináljon, és arra koncentráljon. Például ne egyen és beszéljen egyszerre, különösen vezetés közben, mert megfullad, …stb. Mostanában lehet, hogy kissé elszállt magabiztosság terén. Elemezze ki, mi lehet ennek az oka! Mindenkiben van jó és rossz, szépség és csúnyaság is egyaránt. Az egyensúlyt mindig a két pólus teremti meg. Az már viszont a mi dolgunk, hogy mit hozunk ki mindebből. Még a zen bölcsesség is azt tanítja, nézzen jól át mindent, mielőtt bármit is cselekedne. Heti bölcsesség: Te döntöd el, hogy hogyan éled az életed. Azt tedd, amitől ragyog a lelked!

Vízöntő

Utazni szeretne, de egyelőre nem teheti. Ha pedig mégis, akkor csakis munkaügyben, vagy azért, hogy valamiféle küldetést végrehajtson. Egy biztos, ha nekivág, számíthat arra, hogy a nehézségek nem fogják kímélni az útján. A csillaga nehéz fényszögbe kerül a Neptunusszal. Egyelőre szorongató tisztán látni a célokat, és a tettei eredményeiben sem lehet 100% – ban biztos. Egy nagy lomtalanításra is sort keríthet, amivel megkönnyíti a friss energiák átjárhatóságát. A csí áramlására nagyon nagy szükség van. Attól lesz nyugodt és egészséges abban a közegben, amiben él. Heti bölcselet: Ha nem tudsz repülni, hát fuss. Ha nem tudsz futni, hát gyalogolj. Ha nem tudsz járni, hát mássz. Bármit is teszel, nem állhatsz meg: menned kell az utadon előre.

Halak

mennyiben ma nem tesz lakatot a szájára, akkor elveszítheti egy jó barátját, vagy idősebb pénzügyi támogatóját, esetleg mindkettőt egy személyben. A hiábavaló energiák levezetésére jó lenne kitalálnia valamit, akár munka, akár sport, vagy bármilyen hobby formájában. Az étkezésre is jobban oda kellene figyelnie, leginkább az epéje, mája szorul védelemre. Ne legyen rosszmájú, ne ítélkezzen, ne koholjon senkit, kerülje a nagyobb alkoholfogyasztást! Heti bölcselet: Néha az Isten nem adja meg azt, amire vágysz. Nem azért, mert nem szeret, hanem azért, mert jobbat érdemelsz.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu