Fotó: 123rf.com

2019. november 2-től november 8-ig

Kos

Ez a hét vegyes érzelmekkel lesz teli. Felszínre kerülhetnek olyan feszültségek, melyek jó ideje lappangtak már körülötted. Valaki a közvetlen környezetedben elégedetlenségének adhat hangot, és kifejezheti, hogy valami hiányzik neki a kapcsolatotokból. Nem támadni kell visszatámadni, inkább elgondolkodni rajta! Hagyd, hogy minden új pillanat eltörölje azt, ami előtte volt, és amiről mások remélték, hogy a következő lesz! Egészség: “A tested a poggyász, amit egész életeden keresztül hordanod kell. Minél több a felesleg rajta, annál rövidebb az út.”

Bika

Valamilyen esemény, vagy hír lendületet adhat az önbizalmadnak. Ettől kiválóan érzed magad a bőrödben és ez a fizikai erőnlétedre is hatással lehet. Használd ki az alkalmat, és láss hozzá megbirkózni olyan nehéz feladatokkal is, melyeket eddig halogattál! Ha van valamiféle elvarratlan szál az életedben, amely folyamatosan ott van a gondolataidban és rágja azt, foglalkozz vele, így vagy úgy de járj a végére, zárd le! Ha még mindig marad energiád, vezesd le ezt egy komolyabb testedzéssel is! A pozitív energiáid segítenek abban, hogy a gondolataid összhangba kerüljenek, és ezáltal megoldásokat találj a problémáidra. Egészség: “Az emberek nagyon fontosnak tartják a tulajdonukat. Csak a legjobb olajat töltik a kocsijukba, gyönyörű bútorokat vásárolnak, miközben a legolcsóbb, legrosszabb minőségű ételt eszik. Mert a mai ember néha többre becsüli a tárgyait, mint a tulajdon testét, vagy az életét.”

Ikrek

Egy hozzád közelállóval feszültebbé válhat a viszonyod, melyet a köztetek lévő, évek alatt kialakult egyensúly megbomlása okoz. Talán egyikőtök úgy érzi, hogy a kapcsolatba sokkal többet tesz bele, mint amennyit visszakap belőle, és ebből kezd elege lenni. Találjatok módot arra, hogy visszaálljon az egyensúly állapota! Erre az előttetek álló borongós novemberi hétvége kiváló alkalmat adhat. Fontos, hogy vállald önmagad, a döntéseidet. Koncentrálj a jelenre, és emlékeztesd magad, hogy nem voltál, és soha nem is leszel egyedül!  Egészség: “A legjobb orvosok: dr. Elégedettség, dr. Higgadtság és dr. Jókedély.”

Rák

A te igazságodat belül, a szívedben kell keresned, nem pedig kívül! Az elméd sokszor becsap, mert eltorzítja a külső valóságot, így azt gondolod, hogy az élet igazságtalan. Egy eddig meglévő izgalmas vágyakozás tettekbe csaphat át. Talán valakivel kapcsolatban megtörténik az a bizonyos első lépés, amely aztán mindent megváltoztathat körülötted. Különösen izgalmas lehet ez, ha az illető nagyon más beállítottságú, mint te vagy. Az ösztöneidnek csak nehezen tudsz parancsolni, így a dolog már csak a te kockázatvállalási hajlandóságodon múlik majd. Egészség: “A kialakult betegséget kezelni olyan, mintha az ember akkor kezdene kutat ásni, amikor már megszomjazott.”

Oroszlán

Nem jó, ha elhalasztasz egy fontos teendőt, mert így a félelem, az idegesség, a frusztráció felgyűlik benned, és ez hosszabb távon nagyon káros lehet. Te vagy az egyetlen, aki képes az életedet irányítani, és megvalósítani a sikert. Törekedj arra, hogy biztonságban érezd magad, és néha hagyd, hogy a dolgok maguktól haladjanak! Még akkor is, ha nem érted azok logikáját. Kedden, szerdán bonyolult helyzetben kell magyarázkodnod és fontos tisztázó beszélgetések várnai rád. Az akadály utat nyit, és úttá válik. Egészség: “Elsőként jó lelkiismeretért kell könyörögnünk a Mindenható Istenhez, másodikként az elme egészségéért, és azután a testi egészségért.”

Szűz

Az az ajtó, amin mindig is ki szerettél volna lépni, most kitárul előtted és te szárnyalhatsz szabadon, mert végre megtaláltad azt az utat, lehetőséget, amelyre mindig vágytál. Kerüld azokat az embereket, akik mellett nem érzed jól magadat, hiszen azok az egyének elszívják az életörömödet, a boldogságodat! Foglalkozz többet magaddal, légy néha egyedül, és minden kérdésedre választ kapsz! Egészség: “A legnagyobb hiba, amit az orvosok elkövetnek, hogy a testet anélkül próbálják meggyógyítani, hogy az elmét is gyógyítani próbálnák. Pedig az elme és a test egy, és nem szabadna külön kezelni.”

Mérleg

Ez az átmeneti állapot, amin most keresztülmész, megviselheti az idegrendszeredet, mert sokkal több energiát használsz fel, mint amennyit képes vagy termelni. Szerelmi életedben történik egy kis izgalom, mely azt is okozhatja, hogy kilépsz a komfortzónádból és valami olyasmit teszel, ami eddig nem volt jellemző rád. Ha a dolog jól sül el, az nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a jövőben sokkal intenzívebben éld meg privát életedet és ettől közérzeted is megjavul. Egészség: “Gyógyszerekre nincs mindig szükség, de a gyógyulásba vetett hitre igen.”

Skorpió

Képes vagy szembenézni, elfogadni, netán megoldani az életedre kihatással lévő konfrontációkat, ezért ennek alkalmából csaphatsz némi ünneplést. Oszd meg a boldogságodat a családoddal, barátaiddal, és haladj tovább az utadon! Óvakodj a negatív energiáktól, amelyek elnyelhetik az életerődet! Az ellentmondásos helyzeteket pedig amilyen gyorsan csak tudod, tisztázd! Egészség: “Nagyon nehéz az életet bódítószerek nélkül elviselni; s az emberek, kik segédeszközök nélkül is egyensúlyban tudnak maradni, ma is rendkívüli tiszteletre késztetnek, s ugyanakkor gyanakvással, csaknem ijedt gyanakvással pillantok reájuk; mi lehet a titkuk? Kétségtelenül vannak “egészséges” emberek is; csak nagyon kevesen.”

Nyilas

Ez a november eleji hét jó alkalom arra, hogy a családoddal érzékenyebb témákat is érints és felhozz néhány olyan kérdést, melyet eddig mindig a szőnyeg alá söpörtél/ söpörtetek. A kezdeti feszültség után könnyen lehet, hogy mindenki hálás lesz neked, hogy ezt a régóta lappangó feszültséget feloldottad. Ha ezen túl vagy, hagyj fel az irányítással, a kontrollal, és hagyd, hogy minden úgy történjen, ahogyan történnie kell! Lebegj a hullámokon, és ne akarj most az árral szemben úszni! Minden aszerint történik, ahogy történnie kell. Figyelj jobban a testi, lelki állapotodra, és próbálj egy kicsit nyugodtabban élni! Egészség: “Semmi sem rombolja annyira az ember testét, mint a tartós tétlenség.”

Bak 

A fejedben most egy óriási csatatér van, ahol összecsapnak a gondolatok, elméletek. A környezetednek azt üzened, hogy erős és bátor vagy, aki komoly páncéllal képes megvédeni magát. De azt ne feledd, hogy amíg a sebeket páncél borítja, azok nem tudnak begyógyulni! Magad mögött kell hagynod minden sérelmet, ítélkezést, hibáztatást, elvárást, és élni a magad uraként, boldogan, békében! Rá kell jönnöd, ami eddig elállta az utadat, az úttá vált. Ami valamiképpen hátráltatta a cselekvést, előmozdította azt. Ez legyen lelkesítő számodra!  Egészség: “Az egészség a korona az ember fején, de csak a beteg láthatja meg azt.” 

Vízöntő

Minden nap tele van új lehetőségekkel, új reménnyel. Indítsd pozitívan napjaidat! A hét elején nagyon vágysz egy kis izgalomra, szórakozásra, és ez most némi merészséggel párosul benned. Ha kipróbálnál valamit, amit eddig nem mertél, talán tedd meg! De egy pillanatra sem szabad megfeledkezned arról, milyen következmények várhatnak rád. Ne szakadj el a valóságtól, és ne tegyél olyasmit, melyet később nagyon megbánnál! Válaszd mindig a jót, azt a sors szerencsekereke visszaadja neked! Egészség: “Az egészség a legnagyobb ajándék, az elégedettség a legnagyobb gazdagság, a hűség a legjobb kapcsolat.”

Halak

Erős késztetést érzel majd ahhoz, hogy megszabadulj néhány korlátozástól az életedben. Ez különösen akkor lesz igaz, ha ezzel párhuzamosan új lehetőségek kerülnek eléd. Ragadd meg azt, ami kínálkozik neked, de ne feledd, hogy a változás nem csak jó irányba, hanem rossz irányba is történhet! Ha kockázatot vállalsz, hallgass a megérzésedre! Munkahelyeden legyél sokat együtt a többiekkel, hadd ismerjenek meg! Lehet, hogy sokan nagyképűnek tartanak, pedig nem is vagy az. Ha laktóz, vagy gluténérzékeny vagy, magyarázd el nekik, hogy ez nem egy dili, hanem egy szükség életforma, amit ha nem követsz kórházba is kerülhetsz!  Egészség: “Az emberek nem egészségesek, hanem boldogok akarnak lenni.”

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu