2020. január 11-től 17-ig

Kos

A hét első napjaiban bizonyos fokú, kideríthetetlen eredetű nyugtalanságot tapasztalhatsz magadban, de ez az állapot szép fokozatosan megszűnik. Hét végén már érezni fogod a biztonságot, először pénzügyi téren, majd a magánéletben. A látóhatár is kitárul előtted, különösen a személyi fejlődésed tekintetében. Bízz magadban, és egy dolgot soha ne feledj: valójában mindent elérhetsz, amire vágysz!

Egészség: sok minden áll a rendelkezésedre, hogy karbantartsd a testedet. Először a napi mozgást említem, majd az étkezést és a nyugalom megteremtését. Ez a három tétel lehet most alappillére annak, hogy elkerüld a komolyabb betegségeket. Ha mégsem jártál sikerrel, feltétlenül igazi szakember segítését is kérned kell.

Bika

Most kezdődik életed legizgalmasabb része. Készülj fel a gyors irányváltoztatásokra, a váratlan akadályok megkerülésére! Hagyatkozhatsz a saját tapasztalatodra, de azért ne menj el azok tanácsa mellett sem, akikben megbízol! Hét végén olyan érzésed lehet, hogy elfogyott az erőd, ám ez megtévesztő. Kis idő, és megújulsz. Olyan dolgokat valósíthatsz meg, amelyekről eddig nem is álmodtál.

Egészség: bőrre, hajra, körömre a legajánlottabb a fehér paszternák. Nem véletlenül a profi hús és zöldséglevesek elengedhetetlen hozzávalója. És kerüld azokat az embertársaidat, akik látványosan megmutatják a világnak, hogy csakazértis lábon hordanak ki minden rosszbajt! Közben meg boldog – boldogtalant megfertőznek.

Ikrek

Elképesztő események küszöbén állsz. Állhatatosan tarts ki a kitűzött irány mellett, és ne engedd, hogy bárki is eltérítsen a tervezett életutadról! Kövesd az álmaidat, és ne elégedj meg kisebb célokkal – ellenkező esetben nem éred el, amit akarsz, a kudarc élménye pedig agyonnyomja a lelkedet! Vulkánként törnek rád az érzelmek a magánéletedben. A hét második fele pedig meghozza a lelki békét, és egy stabil kapcsolat reményét.

Egészség: amikor főzöl, használj több petrezselymet! Lúgosító hatása van a savas vérre, egyben az allergia elleni küzdelem egyik hatékony gyógyszere.

Rák

A legfontosabb változások szakmai téren következnek be. Előfordulhat, hogy elveid, és határozott véleményed ellenére kell cselekedned. Csak akkor tedd meg, ha ebből másnak nem származik kára! Ha az elmúlt időszakban odaadással dolgoztál, most előléptetésre számíthatsz. Ha viszont hagytad magad sodorni az árral, és nem igazán igyekeztél, csak magadra haragudhatsz. Az Uránusz csak a bátrakat segíti.

Egészség: ne feledd a citrom gyógyító hatását, mely leghatásosabb vírusölő! Kitűnő szer megfázás ellen, ill. annak gyógyításában.

Oroszlán

Jobbra törekszel, a mércét egyre magasabbra teszed. Ne hallgass azokra, akik arról próbálnak meggyőzni, hogy még várnod kellene, vagy le kellene mondanod az álmaidról! Tanulj meg idejében reagálni a történésekre! Összpontosíts, és légy mindig ugrásra kész, nehogy elszalaszd a szerencséd! A hét utolsó pár napja ellenben a pihenésé és a szórakozásé legyen!

Egészség: kisebb anyagcsere problémákkal küzdesz? Magas a koleszterinszinted? Fogyassz több paprikát! Serkenti az anyagcserét, antioxidáns, tele van bioflavonoidokkal!

Szűz

Olyan vagy, mint a radarkészülék, amely pontosan érzékeli a környezetében lévők lelkiállapotát. Valami kezd megváltozni, de a gyökeres fordulatig még hosszú az út, így megállhatsz levegőt venni. Gyűjts információkat, mozgósítsd az erőidet és álmodj meg merész terveket! Készülj a cselekvésre, ne az utolsó pillanatban kapkodj majd! A hét eleje egyébként sok meglepetést tartogat.

Egészség: bizonyára észrevetted, hogy nem mindig tudsz úgy gondolkodni, ahogyan kéne, vagy gyakran felejtesz el dolgokat. Megoldás lehet a spenót, mely gazdag vitaminokban és ásványi sókban. Segít a mentális képességek fenntartásában.

Mérleg

Ezen a héten a fő célod a pihenés, a pozitív feltöltődés lesz. Használj ki minden lehetőséget ennek megvalósítására, még azokat is, melyekről elsőre azt gondolod, hogy nem neked találták ki! Kezdj el sportolni, ha eddig nem tetted, bővítsd ki az ismerőseid körét új emberekkel! Érzelmi életed meglehetősen labilis, pedig még messze a rügyfakadás! Fontos: ne keverd össze a szimpátiát a szerelemmel!

Egészség: fáradékony lehetsz télen, amit a legkézenfekvőbb módon, pihenéssel orvosolj! Nem szabad túlhajszolnod magad. A munka is lényeges, de az egészség sokkal fontosabb.

Skorpió

Számodra ez a hét az alkotás és képességeid kibontakozásának időszaka lesz. Végre felfigyelnek rád. Nem kis csodálkozásodra olyan képességeid is napvilágra kerülhetnek, melyekről te magad sem tudtál. Azért nem minden sikerül elsőre – emiatt néha úgy tűnhet, hogy egy helyben toporogsz. Ennek ellenére te, nagyon helyesen, továbbra is tökéletességre törekszel. A hét végén végre megkapod, amire régóta vágysz.

Egészség: itt az ideje elmenned egy év eleji laborvizsgálatra. A vérvételtől való félelem ne tartson vissza, ugyanis eredményeid rávilágíthatnak kisebb bajaidra, melyeket így időben orvosolni lehet!

Nyilas

Igazi virtuóznak bizonyulsz a haszonszerzés terén. Egy hetedik érzékkel kiszimatolod az előnyös üzleteket. Ha a mostaninál több alkalommal hasznosítod meglátásaidat, azt még nem lehet mohóságnak nevezni. Fontos a regenerálódás is. Ha nem akarsz megfenekleni a munkában, pihenj többet! Számodra ez a hét két részre különül el: az első felében sokat dolgozol, a másodikban pedig lazítasz. Rád jellemző, hogy mindkettőt szívesen csinálod.

Egészség: a Mars elsősorban a meghűléses, lázzal járó megbetegedésekre hajlamosíthat. Mivel sokat vagy emberek közt, netán a tömegközlekedést is gyakran használod, érdemes betárolnod némi vitamin muníciót, szükséged lesz rá! Elsősorban természetes vitaminokban gondolkodj!

Bak 

Tartsd szorosabban kézben a sorsod kormánykerekét, senkinek ne add át a kormányállást! Olyanok, akiket nem ismersz túl jól, megpróbálnak letéríteni az utadról, de a barátok segítenek meglátni a helyes irányt. Azt viszont neked kell eldönteni, hogy kik, melyik csoportba tartoznak. Lekötnek holmi ingatlannal kapcsolatos ügyek. Ha eladni akarsz, van még időd. De ha vásárolni, akkor ne ülj a pénzeden sokáig!

Egészség: érdemes ezen a héten hatványozottan is odafigyelned a táplálkozásra, ugyanis immunrendszered nincs a topon. Egyél több zöldséget, gyümölcsöt, főleg olyanokat, amelyek immunrendszert erősítő hatásukról ismeretesek! Például fehér retket, citrusféléket, illetve a tél kedvencét, a savanyú káposztát.

Vízöntő

Mindenki tanácsokkal akar ellátni, de csak nagyon kevesen lesznek, akik valóban segíteni tudnak. Hagyatkozz tehát saját magadra, a saját vágyaidat tartsd szem előtt! Új üzletbe kezdhetsz, azonban jobban teszed, ha egyelőre a háttérben maradsz. Ebben az időszakban ugyanis bármit teszel, ellenkezést válthat ki a környezetedből. Hét vége felé közeledve készülj a rokonok inváziójára, akik meglepetéssel készülnek.

Egészség: a minduntalan változó időjárás viselhet meg. Mivel hol enyhül, hol hidegebbre fordul, gyakran érezheted magad levertnek, és bizony, fájhat néha a fejed is. Ne egyél marok számra fájdalomcsillapítókat, inkább járj utána a bajnak, elsőként menj a levegőre!

Halak

A körülmények arra késztetnek, hogy kételkedni kezdj saját képességeidben. Pedig nincs okod rá, csak a sors irányított egy, a szokásosnál durvább akadályokkal pályára. Kis időre közönyössé válsz, úgy gondolod, semmin sem tudsz alakítani. Ha a helyzet kezd megváltozni, cselekvésre szánod el magad. A hét végéig még sok mindent megvalósíthatsz. Egyesek – ha okosabb nem jut eszükbe – túl sokat foglalkoznak mások hibáival. Ahelyett, hogy a tükörbe néznének. Ha megteheted, ne is végy tudomást róluk!

Egészség: szellőztess rendszeresen, mosd meg a kezed minél gyakrabban, és jó alaposan! Egyél sok természetes vitamint! Ha ezekre nem figyelsz, sajnos te is beállhatsz a rendelők előtt várakozók sorába.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu