Melitta horoszkópja – bölcsességekkel

0
478
Fotó: 123rf.com

2019. március 30-tól április 5-ig

Kos

Minden nagyon szép és jó lehetne, ha nem fenyegetnék családi viharok. Ön azonban zseniális diplomata, remélhetőleg el tudja ezeket kerülni. Az otthoni problémák, vagy a párkapcsolati konfliktusok bármilyen komolynak is tűnnek, általában jól kezelhetők. Előnyösnek látszik ez a hét karrier és jövedelem szempontjából. Alighanem pénzhez is jut, csak félő, hogy könnyelműen bánik vele.

Heti bölcsesség: “Nemcsak testünket kell istápolnunk, hanem elménket és lelkünket még sokkal inkább, mert az ész fénye is, mint a lámpás, ha olajat belé nem csepegtetünk, kialszik öregkorban.” (Cicero)

Bika

Előfordulhat, hogy egy vállalkozása, vagy régebbi, sokat ígérő terve borulhat. A kudarc azonban átmeneti, nem is kudarc, inkább csak más felé tereli.  Meglátja, az idő és a szerencse mindenben az ön malmára hajtja a vizet. Párkapcsolatában sok türelemre lesz szüksége, ha azt akarja, hogy közös életük hosszantartó legyen.  A pénzével, főleg ha nincsenek tartalékai, bánjon óvatosan, mert váratlan veszteség érheti!  Heti bölcsesség: “A megpróbáltatásban csak a legelszántabb bátorság segít. A lélek élvezi a bátorságot, és elfelejti, hogy töprengjen a bajon.” (Stendhal)

Ikrek

A héten átélheti a „minden rosszban van valami jó” igazságát. Ugyan valamitől, vagy valakitől búcsút kell venni, a sors aránylag gyorsan kárpótolja önt. Amennyiben orvosi beavatkozásra kerül sor, az jól sikerül, és hamar felépül.  A szerelemben megtalálja azt a partnert, akivel a szex éppen olyan, amilyenre önnek szüksége van. A munkában viszont valaki más balszerencséje hozza meg az ön szerencséjét. 

Heti bölcsesség: “Szép dolog kifaragni egy szobrot és életet adni neki; de még szebb kiformálni egy emberi lelket és megtölteni igazsággal.” (Victor Hugo)

Rák

Igazán jól érezhetné magát, ha tudna örülni a sok szuper dolognak, amiket az élettől kap, és nem rágódna a vélt, vagy valós kudarcokon. Amikor jó a hangulata, bölcs döntéseket hoz, mégsem kerülheti el a családi viharokat, és az esetleges konfliktusokat. Akkor se rettegjen a jövőtől, ha egyikmásik napon a munkahelyén kissé reménytelennek tűnik a helyzete. Ilyenkor érje be azzal, hogy ezek múló, pillanatnyi kellemetlenségek, amelyeken gyorsan túlléphet.

Heti bölcsesség: Mások előtt mindenki igyekszik méltóságát megőrizni, de lelke mélyén nagyon is jól tudja, mennyi bevallatlan dolog játszódik le benne, amikor csak önmagával áll szemben!” (Pirandello)

Oroszlán

Az ambíció hajtja, egyben sikeressé is teszi. A nagy lendület és bizonyítás közben arra kell ügyelnie, hogy ne taposson el másokat. Nemcsak azért, mert a sors később benyújtja a számlát, hanem mert olyan ellenséget szerez magának, aki sokat árthat. Szerelmi élete igen kalandos lesz. Élvezni fogja a nyüzsgést méghozzá olyanok körében, akik közül szeretne megszerezni valakit. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy ne cserélődjenek a férfi – női szerepek!

Heti bölcsesség: Amikor valami jót cselekszel, csodálatos érzés tölt el. Mintha valaki a lelked mélyén azt mondaná: Igen, mindig így kellene éreznem magam.” (Harold Kushner)

Szűz

Mostanság ne kezdjen semmilyen pénzügyi spekulációba! Egy hibás döntés a szokásosnál is nagyobb veszéllyel fenyegeti. Ha időt nyer, akkor a későbbiekben jól járhat.  Szerelemben jobb a helyzet. Óriási a lelkesedése, nagy az önbizalma, tele van lendülettel, így képes magával ragadni bárkit. Talán még abba a kapcsolatba is új életet tud lehelni, amelyet nemcsak a családtagok, vagy az ismerősök, hanem az utóbbi időben már ön is reménytelennek, menthetetlennek látott. 

Heti bölcsesség: A rossz szándék már gondolat formájában is lélekmérgező.” (Tatiosz)

Mérleg

A sors általában igyekszik kárpótolni önt, ha a múltban kellemetlen eseményeket élt át. Szerelmi kapcsolata megszilárdul, és mivel több mindenben illenek egymáshoz, így kénytelen tudomásul venni, hogy partnere sokkal kevesebbet keres, mint ön. A munkában új szelek fújnak, jó társaságban, összeszokott csapattal dolgozhat együtt. Ez az is jelenti, hogy jóban-rosszban kiállnak egymás mellett, mint egy nagy család.

Heti bölcsesség: “Amit magadról gondolsz, hozzád tartozik; amit másokról gondolsz, az is hozzád tartozik. Amit rólad gondolnak, azzal semmi dolgod, ha meg akarod őrizni lelked békéjét.” (Tatiosz)

Skorpió

A sors már hozzászoktatta ahhoz, hogy nincs ingyen ebéd. Mindenért meg kell küzdenie, főleg az életének eme szakaszában.  A szerelemben viszályokat jeleznek a csillagok, a munkában nem igazán értik meg, sőt, tele van irigyekkel. Ráadásul még az egészsége is jelzi, hogy valami nem jól működik.  A legjobb, amit tehet: pihenje ki magát, keressen egy barátot, akinek elsírhatja bánatát! Fontos: hosszútávon semmit ne hallgasson el, mindent mondjon ki, mert csak úgy lesz könnyebb!

Heti bölcsesség: „Aki sorsát maga kívánja irányítani, ismernie kell önmagát: lelkialkatát, ítélőképességét, tehetségét, hajlamait. Nem lehet ura sorsának az, ki önmagát nem ismeri.” (Tatiosz)

Nyilas

A párja, és más szívének kedves személyek iránt érzett érzelmei, és megbecsülése felértékelődik. Azok, akik hosszabb ideje játszadoztak valakivel, most komolyra fordítják a szót. Aki eddig nem tisztázta érzéseit, most végre el tudja kötelezni magát. Anyagiak: mindent meg kell ragadnia annak érdekében, hogy meg tudja tartani a meg szokott életszínvonalát.  Ha vállalkozó, itt a ragyogó alkalom, hogy bővítse meglévő üzleti terveit. 

Heti bölcsesség: „Alkosd és ápold lelkedet, mint egy kertet, vigyázz az élet évszakaira, mikor a gyomlálás, a gazszedés, a trágyázás ideje van, s a másikra, mikor minden kivirul lelkedben, illatos és buja lesz!” (Márai Sándor)

Bak 

A kapcsolatokban előfordulhatnak viták, de próbáljon megértőbb lenni partnerével! Különösen akkor, ha némi egészségügyi probléma merült fel nála.  Mindenkinek lehetnek rosszabb napjai, nem kell azért egyből leordítani a haját! Pénz, munka fronton minden esély megvan arra, hogy új munkahelyen dolgozzon. Lehet, hogy az eddigi szakmájában, de mégis tanulnia kell. Ezen a héten megszabadulhat egy régóta üresen álló ingatlanától, s banki ügyeit is sikerrel intézheti.

Heti bölcsesség: “Mindennél fontosabb, hogy munkánkat, hajlamainkat és életütemünket egyeztessük a természet nagy és örök ritmusával. A Hold járása, a szelek fordulása, a nap forrósága, az éjszaka áramai, mindez alakítja személyes sorsunkat.” (Márai Sándor)

Vízöntő

A sors most lehetőséget kínál dolgok tisztázására, és arra, hogy a házasságokban, vagy együttélésekben harmónia kialakulása kezdődhessen el.  Ehhez persze szükség lesz nem kevés toleranciára is. Ha úgy érzi, szerelme mégis eltávolodott öntől, semmi esetre se gyerekvállalással próbálja őt magához láncolni! Beszélgessenek többet, hogy kiderüljön, mi okozza a problémát!  Pénz, karrier vonalon egyik szeme sír a másik nevet. Valószínűleg két felettest is kineveznek ön fölé. Az egyiket ismeri, a másikat még nem, de miután jól tud taktikázni, nemsokára mindegyik az ön tenyeréből eszik.

Heti bölcsesség: „Elsőként jó lelkiismeretért kell könyörögnünk a Mindenható Istenhez, másodikként az elme egészségéért, és azután a testi egészségért.” (Seneca)

Halak

Semmi nem történik meg varázsütésre abban a pillanatban, amikor elhatározzuk. Érdemes kivárni a folyamatok végét. Mostanában például váratlanul bukkannak fel olyan lehetőségek, melyeket, ha megragad, mondhatni megfogta az isten lábát. Fontos azonban, hogy ne illúziókat kergessen, hanem mindenben keresse, lássa meg a realitást! Az esetleges párkapcsolati szakítást ne bánja, hamarosan lesz új társa, aki mellett végre megtalálja a boldogságot. 

Heti bölcsesség: “A csönd nem csupán a természet hangja, hanem a lélek legbenső szükséglete.” (Tatiosz)

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu