Szuperélelmiszerek: serkentő étkek a téli fáradtság után

0
322
Fotó: 123rf.com

A sötét téli hónapokat követően sokszor legyengülten, fáradtan várjuk, hogy visszanyerjük megszokott energikusságunkat, erőnlétünket. Fordítsunk több figyelmet a stimuláló „szuperélelmiszerekre”, melyek segítenek talpra állni és ismét feltöltődni energiával.

A szürke, fényhiányos téli napok után, a kevés mozgás és szabad levegőn való tartózkodás nyomán gyakran felhalmozódik a fáradtság, és az ilyenkor „szokásos” légúti betegségek is gyengítik a szervezetet.

Így a tél utolsó heteiben úgy érezhetjük, hogy kimerítettük minden energiatartalékunkat. Mielőbb visszanyerhetjük jó formánkat, és „felturbózhatjuk” szervezetünket a „szuperélelmiszerek” révén. Ezek az igazi vitamin-, ásványianyag- és nyom elem bombák segítenek pótolni tartalékainkat és visszanyerni energikusságunkat.

A szervezet újbóli dinamizálása
Akár már ősidők óta alkalmazza a kínai medicina pl. a ginszenget, akár újabb felfedezés, mint pl. a spirulina alga vagy az acerola, egyes „szuperélelmiszerek” – a többi erényük mellett – hatékonyak a szezonális fáradtság ellen. Lehetővé teszik a szervezet gyors regenerálódását, kockázatok nélkül. Hatásmódjuk: serkentik az életerőt, támogatják és dinamizálják a szervezet működését, a természetgyógyászat elvei szerint. Fedezzük fel őket, és válasszuk ki a nekünk legmegfelelőbbet, hogy végleg elbúcsúzhassunk az állandó fáradtságérzettől. Melyek lehetnek ezek?

Ginszeng
Az életenergia növénye, évszázadok óta klasszikus ellenszere a stressznek és a leromlott lelki-fizikai állapotnak. Energetizálja a szervezetet, növelve a vitális energiát.

Fotó: pixabay.com

Acerola
Ez a C-vitaminban rendkívül gazdag kis „cseresznye” (valójában citrusféle) csodát tehet a téli fáradtság ellen.

Spirulina alga
„Zöld aranynak” vagy „immunbombának” is nevezik, mivel koncentráltan tartalmaz létfontosságú tápanyagokat.

Méhpempő
A méhészeti termékek közül figyelmet érdemel a méhpempő regeneráló, vitalizáló és nyugtató tulajdonságai miatt.

Forrás: Galenus

A cikk a márciusi Patika Magazinban jelent meg! Keresse ingyenes magazinunkat a gyógyszertárakban!