A szerelem hatalmas lánggal loboghat vagy egészen halványan pislákolhat, a lényeg, hogy soha nem aludjon ki teljesen. Mindezért persze tenni kell, kezdésként egy fantasztikus vacsorával, mely alapanyagainak köszönhetően forró szerelmes éjszakát varázsol.

A nemi vágyat fokozó módszerek, eszközök sora hosszú, ezért az alábbiakban csak egy válogatást adunk, mely a minden veszély nélküli, de hatékony lehetőségekre terjed ki. Lehet párban tesztelni!

A vágy és a szerelem konyhája

Méz, ginzeng gyökér, vanília, szerecsendió, szegfűszeg, rozmaring, kakukkfű, póréhagyma, petrezselyem, paradicsom, sáfrány, kapor, fokhagyma… Ezek mind fokozhatják a szerelmi vágyat, és a lista itt még nem ért véget. Természetesen a hatásuk tudományosan nem igazolt, viszont évszázadok tapasztalatán alapszik, így joggal gondolható, hogy nincs füst tűz nélkül!

A szarvasgomba

“A nőket gyengédebbekké, a férfiakat vállalkozóbbakká teszi” – jelentette ki egy híres gasztronómus 1825-ben. A szarvasgomba ismertségét nyilvánvalóan tartalmának köszönheti: bizonyos benne lévő anyagok közel állnak a tesztoszteronhoz (férfi nemi hormon).

 

A fokhagyma

A Talmud (a zsidó vallás alapkönyve) szerint növekedik tőle a sperma termelődése. A középkorban egy jó fokhagymás ragu garantálta a hosszú és sikeres szerelmes éjszakát. De a tradíció szerint csak a férfiaknál hatásos. Viszont jól meg kell emészteni, mert annak híján ellenkező hatást vált ki, “megöli a szerelmet”.

A ginzeng-gyökér

Ez a legismertebb és a legkeresettebb szerelmi vágyat fokozó növény a világon! A kínai császárok bőven fogyasztották, hogy kielégítsék nagyszámban tartott ágyasaikat…

A mustár, a fűszerek és a gyógyfüvek

Egyes európai országokban a férfiak lenmaglisztes borogatásba mustármagot kevertek, azt tették a nemi szervükre, hogy növeljék az erekciójukat. A fűszerek közül a sáfrány, a szerecsendió vagy a bors ismert hatású, mely ugyanarra az élettani jelenségre épül: ez a véredények tágulása, mely vérbőséget okoz a férfiak nemi szervében.

A kecskebéka combja

Meglepő? Nem is annyira, ha tudja, hogy a kecskebéka rovarokkal táplálkozik, nevezetesen a kőrisbogárral. Ez a rovar egy olyan anyagot termel – a kantaridint –, mely vértolulást okoz a nemi szervekben, ezért előszeretettel fogyasztották a bogarat vágyfokozóként. A szexuális magatartása miatt hírhedtté vált De Sade márki tette ismertté: börtönbe került amiatt, hogy nem tartotta be a dózist, ami két örömlány halálát okozta, valamint Richelieu bíboros is tovább vitte a hírét (híres “bonbonjai” tévedhetetleneknek bizonyultak). Az elmúlt századokban nem is volt ennél erősebb méreg, ha nagy adagban vették be. Néhány békacomb megkóstolása azonban nem okoz semmi bajt.

A csokoládé

Azonos a droggal? Nem egészen, viszont édes és nagyon finom… hozzá lehet szokni. Kaliforniai kutatók San Diegóban egy, az idegekre ható anyagot találtak benne, melynek az “anandamide” nevet adták (ez a szanszkrit “ananda” – boldogság – szóból származott). Ez az agyban tényleg egy enyhe kábítószerhez hasonlatos hatást válthat ki. Kis mennyiségben fogyasztva relaxáló, de felfokozott érzékelés és enyhe eufória okozója is lehet. A kakaó egyes összetevői elősegítik ennek az anyagnak a kiválasztódását. Amit megerősít évszázadok tapasztalata: a csokoládé növeli a szerelmi vágyat, és eufórikus állapotot idézhet elő. Ezenkívül tartalmaz még egy PEA (fenil-etilamin) nevű anyagot, melyet elkereszteltek “a szerelem molekulájának”, és stresszoldó magnézium is van benne. Válasszon hát egy kis csokoládés desszertet a vacsora végén, és szerelmes éjszakának fog elébe nézni!

A napfény, a legtermészetesebb izgatószer

Az ön libidója (nemi vágya) “vacog”, azaz hibernálva van a téli hónapok alatt, majd tavasszal “olvadozni”, éledezni kezd, és nyáron tombol? Nincs ebben semmi meglepő! A nyár vitán felül a szerelemé. Először is egyszerű biológiai okból: a fény, intenzitása folytán, de azáltal is, hogy meghosszabítja a napot, a hipofízisen keresztül robbanásszerűen megindítja annak a hormonnak a termelődését, mely a nemi vágyért felelős. Ráadásul mivel a napok ilyenkor hosszabbak, több idő jut erre-arra… Tavasztól fokozatosan lazítson a szoros téli ruházatán, és mindjárt szabadabbnak, “hozzáférhetőbbnek” érzi magát.

Egy vagy két pohár pezsgő

Egy pohárka pezsgő enyhíti a feszültséget, eufórikussá tesz, és segíti a legfélénkebb embereket is, hogy kibújjanak korlátaik alól, és feloldódjanak a gátlásaik. Mindazonáltal jobb, ha nem issza meg az egész üveggel, és nem helyettesíti a pezsgőt néhány pohárka erősebb itallal. Ha túlzásba viszi az ivást, az alkohol, ha nem is mindig betegíti le, mineládenképp lmosítja. A férfiaknál nemhogy elősegíti, hanem gyengíti az erekció képességét. Az ideális, ha a szerelmesek belekezdenek egy üveg italba, de nem isszák ki fenékig.

Simogatás és masszázs

A vágy felkeltésének nincs jobb módja, mint a testi érintés. Izgató hatását kémiai folyamatok magyarázzák. A simogatás vagy a masszázs hormon-felszabadító hatást vált ki a hipofízis (agyalapi mirigy) segítségével, mely a kellemes, jó érzést okozza. Az agyműködés tanulmányozása során, amikor két test közeledik egymáshoz, megfigyelhető az alfa-sugarak jelenléte, melyek a relaxációs állapotra jellemzőek. Öné a választás lehetősége tehát, hogy ezeket a cirógatásokat intimebb szférába tereli-e… Az egyetlen ajánlott eszköz ehhez a két kéz, átitatva illatos olajjal (mely lehet pézsma, ylang-ylang, rózsa stb.). Azután kezdjen hozzá a szerelmeskedéshez minden szemérem vagy tétovázás nélkül!

Semmi nem ér fel a fantáziálással

Ez az egyik legjobb eszköze a szerelmi vágy felkeltésének – nem lehet túlzásba vinni, és mellékhatása sincs. A szexológusok szerint a fantáziálás felszabadítja a szexuális izgalmat, képes kompenzálni a valóság apróbb hiányosságait, sőt még az orgazmus elérését is meggyorsítja, és biztosabbá teszi. A partner képzeletének megmozgatása azzal, hogy részt vesz valaki az erotikus álmok megvalósításában, a hosszabb idő óta együtt élő pároknál színt visz a szerelembe, és segít megszüntetni a rutint.

Galenus

Összeállította: Bartos-Somkuti Dóra