Minden második nő elégedetlen a hajával. Az elégedettség arányos például a hajhosszal. A legtöbben barna, félhosszú frizurára vágynak. Annak ellenére, hogy a többség úgy véli a férfiaknak a hosszú, szőke, hullámos haj tetszik. Pedig nem is – derül ki a Lafferton Fodrászat 1500 magyar nő körében végzett felméréséből.

Ha választhatnának a legtöbben barna hajat szeretnének (42 százalék). Szőke a megkérdezett nők 36 százaléka szeretne lenni, vörös 16, fekete pedig mindössze 4 százalék. A nők többsége (81 százalék) meg is valósítja a vágyát és olyan színű frizurát visel, amilyet szeretne.

A rosszul megválasztott hajszín buktatói

“A hajfestés sok elrontott frizuráért felelős, ezért nem árt előtte pár dolgot figyelembe venni. Az új hajszínnek illeszkednie kell egyéniségünkhöz, harmonizálnia kell ruhatárunkkal és ékszereinkkel. Új hajszínünket viselnünk kell a munkahelyen is, így jól gondoljuk meg a drasztikus változtatásokat. Ha először akarjuk hajunk színét megváltoztatni, forduljunk szakértő fodrászhoz” – javasolja Lafferton Annamária, elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrász.

A félhosszú hajat szeretik a nők

A hajhossz változtatása még az új hajszín választásánál is nehezebb. Nem csoda, hogy a válaszadók több mint harmada (36 százalék) nem olyan hosszúságú hajat visel, mint amire vágyik. A válaszadók többsége (49 százalék) félhosszú hajat szeretne, 36 százalék hosszút, 15 százalék pedig rövidet.

A nők elégedettsége pedig arányos a haj hosszával

Minél hosszabb a haj, annál nagyobb az elégedettség. A hosszú hajúak 80 százaléka elégedett a hajának hosszával, a félhosszú hajat viselők kétharmada (62 százalék), a rövid hajúak már csak fele (54 százalék) elégedett.

A fekete hajúak nem akarnak szőkék lenni. De a szőkék sem feketék

Összességében a fekete hajú nők a legelégedettebbek a frizurájukkal (57 százalék). Viszont a hajuk színével a szőkék a legelégedettebbek: 94 százalékuk nem akar más színű hajat. A szőkék nem szeretnének fekete hajat, barnát is csak 3 százalék, vöröset pedig mindössze 2 százalék. Viszont a feketék sem akarnak szőkék lenni, de 17 százalékuk szívesen lenne barna, 10 százalékuk pedig vörös. 

A legkevésbé a vörösek elégedettek a frizurájukkal (40 százalék), közülük a legtöbben ha tehetnék barnák (10%) vagy szőkék (6 százalék) lennének.

Milyen haj tetszik a férfinak a nők szerint? – És valójában?

“A nők többsége szerint a férfiak a szőke, hullámos, hosszú hajra buknak – de csak 2 százalékuk visel ilyen frizurát. Ezzel szemben a felmérés kapcsán megkérdeztünk 100 férfit, akik kétharmadának (65 százalék) a barnák és feketék tetszenek inkább, míg a szőkékre csak 22 százalékuk bukik” – mondta Lafferton Annamária.

Hozzátette: a megfelelő hajszín kiválasztása nagyon lényeges, de a legnagyobb problémát egy frizura esetében az jelenti, ha az egyáltalán nem illik viselőjéhez. De mindenki számára létezik előnyös frizura, amely kiemeli egyéniségünket!

Hírnévugynökség