Hajunk egyik büszkeségünk lehet, ha olyan egészségesen ragyog és olyan életteli, mint a samponreklámokban. De néha hiába a sok szárításba, vasalásba ölt idő, a végeredmény soha nem ugyanaz, mint a tévében. Mindegy, hogy hosszú, vagy rövid a megfelelő ápolást minden hajtípus megérdemli. De vajon mire van szüksége tincseinknek? Íme, 6 szuper tipp, amivel még gyönyörűbbé tehetjük a frizuránkat!

A hajmosás tudománya

Sokan azt gondoljuk, hajat mosni mindenki tud, pedig ez a kérdés nem mindig magától értetődő. Megvehetjük a boltokban a legdrágább sampont is, nem ér semmit, ha nem használjuk helyesen. A helytelen technika korpás vagy éppen zsíros frizurához vezethet. A legfontosabb szabályok, hogy a fejbőrt soha ne körömmel dörzsöljük, helyette a puha ujjbegyeket használjuk. A fejbőr masszírozását soha ne hagyjuk el, mert ilyenkor dörzsölöd le a verejtéket, valamint a különböző hajformázó termékek maradványát. Érdemes azokat a samponokat keresni, melyek valamilyen jótékony adalékanyagot tartalmaznak, mint pl. az olívaolaj, vagy a kaviár. Figyeljünk azonban arra, hogy minimum 1-3 százaléknyi különleges hozzávaló legyen bennük.

 

A legfontosabb szabályok, hogy a fejbőrt soha ne körömmel dörzsöljük, helyette a puha ujjbegyeket használjuk.

Gyógynövények csodaereje

Kevesen tudják, de egyes ajurvédikus gyógynövények segítenek helyreállítani a haj egészségét. Az Eclipta Alba és a Gotu Kola például tökéletes erre a célra. Az Eclipta Alba táplálja hajunkat, és segít megszabadulni a stressztől, a Gotu pedig segít megőrizni a fejbőr egészségét. A haj köztudottan kapcsolatban van belső egészségi állapotunkkal, éppen ezért fontos, hogy olyan gyógynövény készítményeket szedjük, melyek erősítik a fiziológiát és felveszik a harcot a stresszel szemben. Ezek közé tartozik az indiai fehérmályva, vagy az indiai fehér cseresznye.

Olajos fejmasszázs

A fejmasszázs köztudottan jó hatással van a vérkeringésre, meleg olajjal kombinálva hidratálja a fejbőrt. Erre a célra tökéletes a kókusz, a mandula, vagy az olívaolaj. Az olajakat kissé melegítsük fel, majd az ujjbegyeink segítségével masszírozzuk bele a fejbőrbe. Ez nem csak a bőröünket frissíti fel, de a jó alvást is segíti.

Méregtelenítő kúra a szebb és fényesebb hajért

A haj és a hajhagymák nagyon érzékenyek a méreganyagokra, ezek az anyagok nehezen távoznak, ezért van szükség a méregtelenítésre. A méregtelenítő kúra segítheti hajunkat a regenerálódásban, valamint megakadályozza a hajhullást. Hollywoodban egyre népszerűbb a Lemon Detox, vagy neera méregtelenítő kúra, mely elvégzése után hajunknak, bőrünknek és körmeinknek különleges ragyogást adhatunk, ha pedig mindez nem lenne elég, rövid idő alatt még néhány fölös kilónak is búcsút inthetünk!

Vitaminprogram a haj számára

Nagyon egyszerűen, könnyen szebbé tehető a hajkoronánk. A vitaminban gazdag ételek jót tesznek fürtöknek, éppen ezért érdemes a hajápolást sokszor a konyhában kezdeni. A megfelelő mennyiségű folyadék elengedhetetlen, ezért lehetőleg fogyasszunk naponta 6-8 pohár vizet, minél több gabonamagot, barna rizst, kölest, vagy rostot, melyek mind tartalmazzák a hajat tápláló egészséges olajokat és vitaminokat. Emellett pedig iktassunk be az étkezéseidbe lédús gyümölcsöket és zöldségeket.

Tegyük élénkebbé hajszínünket természetes összetevőkkel!

Hiába használ tartós hajfestéket, rövid időn belül fénytelenek és fakók lesznek tincsei? Mindezt megelőzheti, ha a két festés között természetes színezőket vet be. A közép barna vagy sötét hajszínhez a fekete tea – vörös hagyma kombináció tökéletes lehet, szőke fürtökhöz pedig használjon kamillateát és citromot.

Life PR