Alvás Világnapja 2024 / WORLD SLEEP DAY 2024 HUNGARY

0
234
Fotó: Magyar Alvás Szövetség

Az  alváskultúra kiemelkedő nemzetközi eseménye, a World Sleep Day/Alvás Világnapja 2024 alkalmából Magyarországon immár 15. alkalommal került sor életmód/alvás konferenciára a Magyar Alvás Szövetség, a World Sleep Society közép-kelet-európai koordinációs központja és a Budapesti Alvásközpont szervezésében. A rendezvény rangos előadói arra keresték a választ: hogyan tudjunk jobban aludni? A nemzetközi alvás szervezet, a World Sleep Society idei jelmondata: SLEEP EQUITY FOR GLOBAL HEALTH! – ALVÁSSAL AZ EGÉSZSÉGES VILÁGÉRT! A Magyar Tudományos Akadémián került sor a Magyar Alváskönyv (2) bemutatására és a Sleepfriendly Company, a Sleepfriendly Product és a Sleepfriendly Hotel elismerések átadására is.


World Sleep Day/Alvás Világnapja a tavaszi napéjegyenlőség előtti péntek, idén március 15-e. Magyarországon, a nemzeti ünnep miatt március 13-án került erre sor. A világ legjelentősebb alvás szakmai szervezete, a 72 országot tömörítő World Sleep Society által 2008 óta évente megrendezett esemény célja, hogy felhívja a kormányok, szervezetek, intézmények, az emberek figyelmét a jó és egészséges alvás előnyeire, azok társadalmi, egészségügyi, oktatási és szociális vonatkozásaira, valamint hozzájáruljanak ahhoz, hogy jobban aludjanak az emberek. Magyarországon a Magyar Alvás Szövetség szakmai szervezetek és partnerek bevonásával, konferencia keretében, tudományos szakmai fórum keretében kapcsolódott a világeseményhez.

Infó: Magyar Alvás Szövetség, World Sleep Society/World Association of Sleep Medicine Hungary Partner,  World Sleep Day 2024  Hungary Organizing Committee

A Magyar Alváskönyv 2. a Magyar Alvás Szövetség, a Semmelweis kiadó és a Galenus kiadó gondozásában jelent meg.

KEDVEZMÉNYES ÁRON megrendelhető a Galenus webáruházban! Az ajánlat 2024. március 20-ig érvényes.

MEGRENDELÉS