Az elhízás fájdalommal is jár

0
1779

Magyarország a kóros elhízás éllovasa Európában, mivel a lakosság 28,5%-a szenved ennek a szó szerint súlyos következményeitől. Szomorú, hogy magasan vezetjük a statisztikákat, a második helyezett Nagy-Britanniában is „csupán” 26,1 % a kórosan elhízottak aránya.

Az elhízás mértékét az úgynevezett BMI testtömeg-index alapján számítják, amely a magasság és a testsúly adataiból levezetett arányszám. 25-ös érték felett a BMI index túlsúlyt mutat, 30 fölött pedig kórosan elhízottnak számít valaki.

 

A Fájdalom Ambulancia egy új eszköz segítségével, és ingyenes kampánnyal segít a kóros elhízással és az ebből fakadó mozgásszervi panaszokkal küzdő betegeknek.


Túlterhelt izmok és ízületek

„Rengeteg mozgásszervi panasz származik az elhízásból. Az izmok, ízületek – főleg a térd és a csípő – túl nagy terhelésnek vannak kitéve és ez számos problémához vezet. A túlterhelés miatt az érintett ízületek elkopnak, és megoldást sok esetben már csak a protézis jelenthet. Azonban egy ilyen műtétet az orvosok általában csak akkor vállalnak, ha a beteg a műtétet megelőzően lefogy.” –mondta Magyar Mátyás, a Fájdalom Ambulancia vezető szakorvosa.

Egy fogyást segítő eszköz

A fogyásban pedig egy új, Magyarországon egyedülálló eszköz segíthet. Egy futópadról van szó, amely tehermentesítő kerettel rendelkezik. Ennek a segítségével a futópadon mozgó páciens testsúlyának egy részét a szerkezet veszi át, így csökken az ízületekre jutó terhelés, könnyebbé válik a mozgás. Sok beteg egyszerűen nem hiszi el, ha fogyna, a panaszai is csökkennének. Ezzel a szerkezettel pedig megtapasztalhatja, milyen is lenne egészséges testsúllyal az élete.

Könnyebb élet fogyás után

 

„Ez egyrészről azok rehabilitációját szolgálja, akik nem járhatnak teljes terheléssel. Másrészről a fogyásban is hatalmas segítség, ugyanis a tehermentesítő szerkezettel jobban motiválhatóak a betegek. Először a teljes súlyával mozog a páciens a padon, majd fokozatosan levesszük róla a saját terhelését, addig a pontig, amikor már nem fáj neki a mozgás. Ebből pontosan megállapítható, hogy mennyit kell fogynia a kívánt eredményhez, egyúttal pedig megtapasztalja az érzést, hogy mennyivel könnyebben mozogna, ha megszabadulna a fölöslegtől. Ennek nagyon nagy motiváló ereje van. Pont ezért indítottuk el a kampányunkat, hogy előzetes bejelentkezést követően bárki ingyen kipróbálhassa, hogy mennyivel könnyebb lenne az élete, ha lefogyna.” – tette hozzá Magyar Mátyás.

 

 

Próbálja ki!

A Fájdalom Ambulancia kezdeményezésével bárki élhet február 28-ig, csupán időpontot kell kérnie és megkapja a szükséges segítséget, hogy megszabadulhasson az elhízásból eredő kellemetlenségektől, fájdalmaktól.

Bejelentkezés/időpont-egyeztetés:

+36 70/33 44 222

Just Creative