Dr. Szarvasházi Judit (szerk.) : Rendhagyó szakácskönyv. Patikusok receptjei és borai

Kápráztassa el Ön is szeretteit a patikusok receptjei alapján elkészített ételekkel, ízük, tápértékük, élettani hatásuk és élvezeti értékük teljes harmóniájával!

Az utolsó darabig elfogyott, a későn rendelők pedig már nem is juthattak hozzá a “Rendhagyó szakácskönyv. Patikusok receptjei” c. könyvhöz. A nagy sikerre való tekintettel a kiadó “Rendhagyó szakácskönyv. Patikusok receptjei és borai” címmel megjelentette a folytatást.

A teljesen új elvek szerint szerkesztett szakácskönyv az előzőből egy-egy érdekes ételt meghagyva 60 új recepttel bővült. Válogathat valódi különlegességek, régi ősi receptek, dolgozó családanyákhoz igazodó gyors egytálételek, olcsó alapanyagokból elkészíthető étkek, valamint egészséges és csöppet sem kímélő eledelek közül. Újdonságként a kötetben borajánlatokat is talál.

A rendhagyó mivoltát színes gyógynövény-, illetve fűszerábrázolások s egy-egy odaillő patikaedény bemutatása adja. A kultúrtörténeti fejezet is eltér a megszokott szakácskönyvektől, sőt néhol a receptet beküldő patikus ajánlásai, gondolatai teszik a tartalmat még élvezetesebbé.

Bevezető

Bár a szólás szerint nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk, mégis rendkívüli élvezetet jelenthet egy-egy különleges vagy akár egyszerű, de ízletesen, finoman elkészített étel. Ha ehhez egy megfelelően kiválasztott – netán saját – bor is társul, az már ünnepi pillanatokká emeli a mindennapokat is.

Az meg az egyéni igényesség jele, ha mindezt a terített asztal, a gondosan megválasztott szalvéta emeli a megfelelő környezetbe.

Talán az étel készítője az egyetlen “alkotó”, aki akkor boldog, ha művét elpusztítják.
Az igazi ínyencek pedig kiélvezik annak minden percét, megannyi ízérzetét.

A mai világban eretnekség ilyet állítani, de én bizony kimondom, mindent szabad enni, ami jólesik, de mértékkel! Persze ha már komoly betegsége van az embernek (epekő, diabétesz stb.), akkor ez már így nem igaz.

Ez a szakácskönyv folytatása a 2005-ben megjelentnek. Ugyanúgy rendhagyó, mert magán viseli a gyógyszerészet jegyeit, képi megjelenítéseit.
Az előző kiadásban szereplő gyógyszerészek egy-egy étellel ebben is képviseltetik magukat, melyet 60 újabb fenséges recept egészít ki.

Vannak közöttük egyszerű különlegességek, régi ősi “recipe”, a dolgozó (patikus) családanyákhoz igazodó gyors egytálétel, olcsó alapanyagokból elkészíthető vacsora, valamint egészséges és csöppet sem diétás ételek.

Újdonságként a kötetben bemutatkoznak a gyógyszerész-borászok is.
Aki élvezettel eszi a finom falatokat, s értékelve a perceket kortyolgatja a föld, a nap és az ember közös energiáját magában ötvöző bort, az az élet egyéb dolgait is másként, kedélyesebben látja. Ez pedig testnek és léleknek egyaránt javára válik.

Dr. Szarvasházi Judit

Rendelje meg

A könyvet (bruttó)  3200 / db-ért megveheti:

  • a nagyobb könyvesboltokban

A kötetet megrendelheti:


Aki a könyvet személyesen veszi át szerkesztőségünkben (1146. Budapest, Dózsa György út 19.), az 10% kedvezményben részesül.

A kötet paraméterei

Oldalak száma: 192
Formátum: 135×215 mm
Kiadás éve: 2007
ISBN-szám: 978 963 7157 10 3
Bruttó ár: 3200 Ft
Keményfedeles, cérnafűzött, jelzőszalaggal ellátott, színes, illusztrált könyv.