Fejleszti-e az izmokat a hamis TRX?

0
2399

Újabban itthon is egyre nagyobb ismertségnek örvend a TRX nevű tréning eszköz, amely az egyensúlyérzéket, hajlékonyságot, a mélyizmok stabilitását hivatott fejleszteni. A kérdés az, a hamis TRX is képes erre?

Nagyon alapos videóra bukkantunk a legnagyobb videómegosztó portálon, amelynek készítője egy hamis és egy eredeti TRX szettet vet össze. Az eredeti egy hivatalos forgalmazótól származó eszköz, a hamisítvány az eBay-ről származik.

Ahogy a videóban is látszik, a hamisítók gondosan követték az eredeti TRX csomagját: a leírástól, a tartózsákon át a hevederekig, sőt az eredetiségigazolási felhívásig minden megvan, éppen csak, a hamisítvány sokkal fakóbb, az egész összeállítás sokkal gyengébb minőségű. Mivel a TRX egy falra, plafonra felfüggeszthető eszköz, ahol a gyakorlatot végző személy a gravitációval szemben dolgozik, teljes testsúlyával húzza, feszíti az eszközt, a minőség és a teherbírás elengedhetetlen. Ha a heveder, a felfüggesztés nem elég erős, akkor az edzést végző személy nem erősödni fog, hanem komolyabban is megsérülhet.

HENT