Hajrá fiúk! Foci VB 2014.

0
1462

Elkerülni a stresszt? Ez most nem fog menni. Közönyösnek maradni, megőrizni a nyugalmat, egykedvűen ülni a tévé előtt? S mindezt a foci-vb alatt? Ez „mission inpossible” Tom Cruise nélkül. De semmi baj, adunk néhány tanácsot, hogy a hölgyek hogyan járhatnak a párjuk kedvében ezen egy hónap alatt.
Nem szexi fehérnemű, az most nem biztos, hogy bejön, de nyugi nasi, stresszoldó saláta és reggeli sprint koktél segíthet az esti/éjjeli felfokozott izgalmak és a reggeli álmosság leküzdésében.

 

Nyugi nasi

  • Olajos magvak

Az olajos magvak nemcsak finomak és egészségesek, de még a stresszt is csökkentik magas B- és E-vitamin-tartalmuknak köszönhetően. Ezért a meccs alatt kapjon elő egy kis pisztáciát, vagy diót, hiszen ezek pluszban még a vérnyomást is csökkentik! És plusz még egy jó hatásuk: a bennük található nagy mennyiségű cink a szexuális étvágyat is visszahozza! Tehát van remény erre is.

  • Étcsokoládé

A csokit mindenki szereti, azonban sokan azt hiszik, a nassolás bűnös élvezet, pedig ha magas kakaótartalmú étcsokit fogyaszt, annak számos pozitív hatása van! De vigyázat, ez csak a jó minőségű étcsokira vonatkozik!
Kutatások megerősítették, hogy inzulinrezisztenciát mérsékelve javul a stressztűrésünk és kivédheti a cukorbetegséget is.

Stresszoldó saláta

A zöldségek nagy vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt mindig egészségesek, a stressz kezelésére elsősorban a magas B-vitamin- és magnéziumtartalmúakat lehet előnyben részesíteni. Ezek legnagyobb mennyiségben a hüvelyesekben, a zöld leveles zöldségekben és a gabonafélékben találhatók meg.

  • Avokádó

Telítetlen zsírsavak, kálium, B-vitamin – többek között ezeknek köszönheti az avokádó nagy népszerűségét, hiszen amellett, hogy remek zsírégető, az idegekre is jó hatással van, ráadásul a vérnyomást is csökkenti.

  • Egyéb lehetőségek
  1. A sárgarépa az A-vitaminon kívül tartalmaz többféle vitamint, C- és D-vitamint, káliumot, magnéziumot, foszfort, nátriumot. Jó antioxidáns és immunerősítő.
  2. A cékla az egyik legegészségesebb zöldség. Szinte minden vitamin- és számtalan ásványi anyag, nyomelem megtalálható benne, a magnézium is.
  3. Ezeket a zöldségeket tetszőleges arányban összekeverve, ízesítve, zöld salátával, esetleg főtt tojással dúsítva kellemes, könnyű vacsora.

 

Sprint koktél

Éjszakába nyúló meccsek, álmos reggelek? Sebaj. A kávét valószínűleg már csak megszokásból sem lehet megúszni, de alma és többfajta gyümölcs összeturmixolásával kitűnő „vitaminbomba” készíthető. A banán magas magnéziumtartalma miatt elengedhetetlen, de bármely citrusféle, vagy cseresznye, meggy, barack is megfelelő. Ha van gyümölcsprés, egy kis répalével ki lehet egészíteni a koktélt. Érdemes az ásványvizek közül a magasabb magnéziumtartalmút választani.

Galenus