Heti horoszkóp Melittától 2017. december 16-tól 22-ig

Karácsonyi készülődés – a csillagokkal!

KOS [03.21-04.20]

kos

Kos szülöttként pontosan megtervezed a karácsonyi tennivalóidat, töviről hegyire úgy, mint általában minden egyes lépésedet. Amit lehet, előre, idejében elintézel, bevásárolsz, praktikus ajándékokat veszel, összeállítod a majdani menüt. Fontos számodra a precizitás, az ünnepi hangulat megteremtése. Úgy tűnik, ez alkalommal sikerülni fog. Igaz, hogy a szerelem bolygója nem a te jegyedben áll, de szerencsés vagy, mert továbbra is élvezheted a Vénusz hathatós támogatását. Lovagold meg a szerencsédet: vágj bele olyan dolgokba – legyen az magánélet, vagy üzleti – melyeket eddig csak halogattál. Kapcsolódj ki gyakran a kedveseddel, ne sajnáljátok a pénzt, az időt: most minden nektek fog kedvezni!

 

BIKA [04.21-05.21]

bikaBikaként az advent utolsó hetében is az ihletet lesed. Nem kezdesz őrült szervezésbe, nem töltöd minden idődet vásárlással és díszítéssel, hanem megvárod a megfelelő pillanatot, amikor kedved támad a teendők elintézésére. Ajándékokat sem terv szerint vásárolsz, hanem ha meglátsz valami szépet, egyszerűen megveszed. Majd ráérsz utána kitalálni, hogy kinek is adod. Ha elhagytak, vagy szakadófélben vagy kedvesedtől, ne maradj sokáig egyedül! Tervezz olyan programokat, amik más irányba tereli figyelmedet! A maximalizmus nagyszerű dolog, pláne, ha csupa jó dolgok születnek belőle, de itt is érvényes az arany középút szabálya: ha már a párkapcsolatod boldogságát veszélyezteti, inkább mondj le erről az eszeveszett tempóról.

 

IKREK [05.22-06.21]

ikrek

Extravagáns ünnepet szervezel, ami sem a tavalyira, sem a tavalyelőttire nem emlékeztet. Fantáziadúsan rendhagyó ajándékaidat, amiket mostanában meg fogsz vásárolni, még évekkel később is emlegetni fogják. Nálad az advent és a karácsony is más, mint a többi embernél, és pont ettől olyan hangulatos. Szerelemben légy a gyors döntések híve! Emlékezz, ez máskor is bejött már neked! Ne hallgass az irigyekre, és a vészjóslóan károgó varjakra! Fontos: több időt töltesz a gép előtt, mint a szeretteiddel. Ez így nem mehet tovább! Mozduljatok ki, ne riasszon meg a hideg levegő, és a lustaság sem!

 

RÁK [06.22-07.22]

rákHa Rák vagy, igyekszel összekötni a kellemeset a hasznossal, szenvedélyedet az ünneppel. A karácsonyi előkészületek finisében is szívesen útra kelsz, amíg mások ajándékokat hajkurásznak, te utazgatsz a nagyvilágban. Ez sokak szemében “felelőtlenségnek” tűnhet, te azonban pontosan tudod, hogy mit miért teszel. Szívügyekben ezen a héten a legmerészebb vágyaid is teljesülhetnek. Bízz jobban magadban, és adj esélyt annak, aki hozzád hasonlóan ugyanúgy habozik, hogy meg merjen-e szólítani téged! Vigyázz minden kapcsolatodra! Értékesek, de törékenyek a barátságok. Karácsony előtt a gyerekek okoznak majd egy kis fejtörést. Ne izgasd fel magad! Fogd fel a dolgot csínynek! Így vidáman mehetsz bele az ünnepekbe…

 

OROSZLÁN [07.23-08.22]

oroszlán

Minden szükségeset megtervezel és megteszel, hogy az ünnepetek szépségesen gyönyörű legyen. Ebbe tartozzon bele az is, hogy szívedben – lelkedben nyugalmat és békét teremtesz. Mert csak így tudod befogadni, átélni az ünnep szellemiségét. Ne legyél például féltékeny, amikor kedvesed az utcán ott felejti szemeit valaki máson! Inspiráljon ez téged úgy, hogy törődj többet külsőddel, azaz saját magaddal! A másik téma ezen a héten a múlt visszaköszönése. Lesz, amit te lezártnak tekintettél, mégis előkerül. Ne bánd! Rendezd le, és zárd le véglegesen! Így méltón búcsúztathatod az évet…

 

SZŰZ [08.23-09.22]

szűzHihetetlen fantáziád az idei adventkor sem hagy cserben, így ebben az évben is különleges karácsonyt prezentálsz majd a családodnak. Étel, ital előkészítve. Az anyagiakkal nincs különösebb probléma, mégse vagy nyugodt. Érzelmeid kuszaságát jó lenne tisztázni magadban, hogy ne gondosan leplezett hisztivel teljen el az ünnep! Próbálj mentálisan józan maradni, mérlegre téve jót és rosszat! Így próbálj meg döntést hozni! Egyik pillanatról a másikra mehetnéked lesz. Utazz! Lesz rá lehetőséged. Belföldre, külföldre, egy napra, hosszú hétvégére, hosszabb időre. Ez a nyitottságodon, a kísérő partneren, és a vállalkozó szellemeden is múlik.

 

MÉRLEG [09.23-10.22]

mérleg

Most az égiek aranyszínű életnektárt csepegtetnek lelki ezüstpoharadba, hogy a mindennapok taposómalmában is visszatérjen a kedved. Elgondolkodva életed során, rájössz, hogy az igazán nagy bölcsességekkel, és az igazán jó idézetekkel az a baj, hogy többnyire közhelyesek. Ha valóban okosat akarsz mondani, akkor ne másoktól idézz, hanem inkább a saját szavaidat szedd össze, és úgy kívánj szép karácsonyt mindenkinek! December a családod körében lesz a legkellemesebb. Most ők azok, akikre számíthatsz, és akik számítanak rád. Biztos, hogy fognak olyan „programot” csinálni, ami műsoron kívüli. Ne morogj! Rendezd el gyorsan, és aztán mehetsz tovább!

 

SKORPIÓ [10.23-11.21]

skorpióÖtleteid megvalósításához kedvező lehetőségek adódnak, megbízható szövetségesekre találsz. Szeretteiddel a karácsony közelebb hoz egymáshoz. Ha gyermekvállalásra szántad el magad, akkor mindent bele! De ha nem, akkor előre védekezz! Az e heti bolygók, és Hold állása vitát generálhat a gyerekeiddel és/vagy barátaiddal. Ezt okosan kezeld, hogy ne mérgezhesse meg a karácsonyi ünnepi előzetes hangulatát! Amennyiben egyedül élsz, ne pánikolj, pihenj, olvasgass, hallgass zenét és elmélkedj. Hamarosan választanod kell, egy régi és egy új kapcsolat között. Titokban szeretnéd tartani érzéseidet valaki iránt, azonban minden mozdulatod árulkodó. Ebből egészen addig nem lesz baj, amíg csak az érintett személy olvas belőle.

 

NYILAS [11.22-12.20]

nyilas

Ha Nyilas vagy, a közvetlen karácsony előtti hetekben végre kiélheted a meghittség iránti vágyadat. Mindig a család számodra a legfontosabb, de advent idején különösen sokat sürögsz-forogsz a szeretteid körül. Nem adod alább a tökéletesnél, mindent megteszel azért, hogy a te otthonod legyen a legszebb, te készítsd a legfinomabb ételeket, és hogy megtaláld mindenki számára a legemlékezetesebb ajándékot. Fáradozásod nem lesz hiábavaló. Egész decemberben járj nyitott szemmel, nyitott szívvel és nyitott füllel! Minden gondod megoldódhat, ha figyelsz, ugyanis rengeteg befolyásos, segítőkész, szívélyes emberrel fogsz összefutni. Ők tudnak segíteni neked, legyen szó hivatalos ügyről, vagy magánéletbeli problémáról,

 

BAK [12.21-01.19]

bakAz egész adventi időszak boldogsággal tölt el. Ugyan a karácsony hangulata nem érinti meg jobban a szívedet, mint máskor, de az ünnepi készülődés mégis mindig feldob. Érzéseket, emlékeket hoz ki belőled. Az ajándékvásárlásból baráti összejövetelt varázsolhatsz, szervezhetsz. A lendületed később sem hagy alább, jó érzés lesz látni, tudni, hogy milyen ügyes vagy! Fontos: szerelmi dolgaidat csak olyanoknak mondd el, akik nem pletykafészkek, különben az ünnepek alatt többször kerülhetsz igen kellemetlen helyzetbe! Ha szabad vagy, akkor nem gond. De ha már foglalt a szíved, ez kavarodást okozhat. Vigyázz, hogy ne bánts meg senkit! December 16 és 22 között régi szerelem térhet vissza. Ekkor is legyél megfontolt! Kérdés, hogy kell-e, tudod-e újra kezdeni, nem mérgezi-e meg a múlt sérelme a jelent és a közös jövőt.

 

VÍZÖNTŐ [01.20-02.18]

vízöntő

Ha Vízöntő jeggyel áldott/vert meg az ég, az advent számodra az élvezetek netovábbja. Imádod, ahogy a sütemények illata száll a levegőben, a gyertyák fénye lággyá varázsolja lelkedet. Arról nem beszélve milyen jó egyet sétálni a szépen kivilágított utcákban, esetleg forralt borral a kezedben… Munkahelyeden összekülönbözhetsz főnököddel, de jobb, ha nem viszed kenyértörésig a dolgot. Otthon az érzelmek olyanok, mint régen. Nem vagy te túlságosan is kényelmes bármiféle változtatáshoz? Szerelmek, barátok, ismerősök, új és régi kapcsolatok jönnek-mennek decemberben. Kapkodhatod a fejed, annyi emberi impulzus fog érni.

 

HALAK [02.19-03.20]

halakSzinte egész héten a pénzt fogod számolni. Igazad van, ha megfontoltan költesz, de ne vidd túlzásba a fontolgatást, mert ha rágörcsölsz a témára, akkor egyre ingerültebb leszel! Emellett számíts olyan kiadásra, ami elkerülhetetlen, és előre nem tervezett lesz! Bosszankodás helyett járj utána, hogy milyen módon csökkentheted az összeget! Aztán díszítesz, csomagolsz, saját kezűleg készítesz kis ajándékokat, szóval egyetlen pillanatra sem állsz meg. Akarva-akaratlan, a rengeteg tennivalóval lefoglalod a felesleges energiáidat, és az advent idején elkerülhetetlen feszültséget is levezeted. Arra azonban vigyázz, hogy a lelki harmóniára, a lelki béke befogadására is jusson némi időd, mert így lesz teljes és szép az ünnep! Kedvesed életébe a „régi szép időkből” felbukkanó szeretők kavarhatnak be. Ha hagyod!

 

 

 

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu