Beszélgetés Nyári Károllyal: a karácsony meghitt pillanatai és szeretetteljes varázsa

0
1398
Fotó: Kaszás Bence

Nyári Károly legenda a hazai zenei életben, stílusbeli utazásaihoz pedig mindig a minőséget és eleganciát képviseli. Karácsonyi koncertjére invitálja most az olvasókat!

– A Patika Magazin olvasói nagy része idős ember. Köztudott Önről, hogy évek óta támogatja fellépével a Szépkorúakat, ahol szeretettel és tisztelettel várják. Mennyire fontos Önnek az idősek támogatása?

Amikor a Szépkorúakra gondolok, mindig hála, szeretet és megbecsülés érzése tölt el. Így, amikor csak lehetőségem adódik, segítek a zenémmel az időseknek, amely különösen fontos a számomra. Szeretném az idős emberek magányát, a sokszor nehéz mindennapjaikat, a betegségek által elviselt gondjaikat megkönnyíteni, mert hiszek abban és tapasztaltam, hogy a koncerteken a zene a Szépkorúak szívét szeretettel és boldogsággal tölti el és lelki feltöltődést nyújt a számukra.

– A koncertek, fellépések megterhelőek fizikailag is. Önnek mennyire fontos az egészségmegőrzés?

Fontos, hogy a koncerteken, fellépéseken a lehető legjobb formában legyek, ezért az egészségemre is fokozottan ügyelek. Mindig odafigyelek az egészséges étkezésre, szerencsére szeretem az egészséges ételeket. Ha időm engedi, nagyon szeretek a két kis unokámmal a jó levegőn nagyokat sétálni, játszani.

– A zongorával, a hangjával egy olyan zenei stílust képvisel, ami soha nem megy ki a divatból, mindig lehet új dolgokat is alkotni. A My Way Sinatra koncerttől kezdve Szenes Iván emlékkoncertig, de említhetném a templomi koncerteket is, sok helyen fellépett idén is. Szeret a stílusok között kalandozni? Melyik az a zenei kirándulás, amit még esetleg jövőbeni tervként tartogat?

Nagyon eseménydús volt az idei esztendő is, az elmúlt időszakban számos emlékezetes koncert és fellépés áll mögöttem, amelyre mindig örömmel gondolok vissza. Lehetőségem volt külföldön is képviselni a hazánkat, májusban Dohában a Nemzetközi Judo Szövetség meghívásának tettem eleget, ahol a Judo Világbajnokság megnyitóján léptem fel. Vagy említhetném, hogy októberben Marosvásárhelyen léptem fel és találkoztam a határon túli magyar közönséggel. Az év hátralévő részében pedig az ünnepi időszakban országos Adventi koncertturnéra indulok. A legfontosabb, hogy bármilyen stílusban, de értéket képviselve, mindig minőségi zenei élményt szeretnék nyújtani a hallgatóknak.

– Idén a karácsonyi koncertet a Budapesti Kongresszusi Központban tartja decemberben nagyzenekar közreműködésével. Kik kísérik ezen a koncerten és milyen dalokat válogatnak az estre?

Ebben az évben is megrendezésre kerül a karácsonyi koncertem, amely már hagyomány, hiszen 16. alkalommal kerül bemutatásra. 2023. december 27-én 19:30 órai kezdettel Budapesti Karácsonyi Koncert címmel a Budapest Kongresszusi Központba várom a közönséget.

Az esten elhangzanak a legcsodálatosabb karácsonyi dallamok és a pályámat meghatározó legszebb slágerek. Nagy öröm számomra, hogy a közönségemmel együtt átélhetjük a karácsony meghitt pillanatait és szeretetteljes varázsát, ahol a bensőséges atmoszférát az egyedülálló családi produkciók garantálják. A koncerten az általam alapított Budapesti Jazz Szimfonikus Zenekar és a Budapest Jazz Orchestra közreműködik különleges és egyedi hangzással.

– Vendégként – ahogy sok fellépésüknél is – a lányait hívta meg erre a nagy koncertre is. Aliz és Edit nem csak két gyönyörű hölgy, de nagyon tehetséges előadók, énekesek is. Okoz nehézséget a közös munkában esetleg, hogy a szívéhez két közel álló hölggyel kell dolgoznia?

Mindig külön öröm, ha a lányaimmal léphetek egy színpadra, hiszen ez egy csodálatos érzés a számomra. A közös fellépések alkalmával, eddig csak az előnyeit éreztem a közös munkának. A lányaim is maximalisták, így a gyakorlás, a stúdió munkák és a fellépések során nagy az egyetértés köztünk.

Ebben az évben is a lányaim, Aliz és Edit fellépnek a karácsonyi koncerten, ahol többek között gyönyörű duett dalok is elhangzanak, így igazi családi örömkoncertnek lehetnek részesei a koncertlátogatók.

– Milyen meglepetések várják még a közönséget látványban, show-ban?

Mint, ahogy az előző években a karácsonyi koncertjeim alkalmával, most is Varró Zoltán álmodja meg a látványvilágot, amely még kifejezőbbé teszik a dalok mondanivalóját. Szeretnék a közönségnek most is olyan koncertélményt nyújtani, amely maradandó emlék lesz a számukra.

– Van esetleg egy olyan életfilozófiája, amit megosztana az olvasóinkkal?

A karácsony, a szeretet ünnepének a közeledtével még inkább fontos, hogy egymásra odafigyeljünk, ezért nagyon aktuális az alábbi idézet, amely minden szavával egyetértek, így ezt szeretném megosztani az olvasókkal: „A szeretet mindent legyőz, de a szeretetet nem győzi le semmi.”

Bólyi Alexandra