Melitta horoszkóp (01.22.-01.29.)

0
303

Minden csillagjegynek megvan a gyenge pontja, erre utalok a konstellációk végén. Használd, ha szükséges!

Kos

(március 21.–április 20.)  Fontos, hogy a héten legfőképpen csak ütemezett problémával foglalkozz, különben el és kiboríthatnak a feladatok. Állíts fel fontossági sorrendet, és gondoskodj róla, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, hogy mit akarsz! Csaponganak az érzelmeid, és a legnagyobb gond, hogy te sem tudod pontosan, mit szeretnél. Ne feledd, aki nem tudja, hová tart, sosem éri el a célját! Amennyiben kapcsolatod nem fejlődik, sőt hétről hétre egyre rosszabb, barátkozz a különválás gondolatával! A hátrálás nem járható út. Legfőbb hajtóerőd a győzelemvágy, és ez igen erős versenyszellemet olt beléd. Ha úgy érzed, hogy kidőltél, jöhet egy élénkítő, pezsdítő borsmenta tea.

Bika

(április 21.–május 21.) Mielőtt elmerülnél egy új érzelemben, le kell zárnod a régit. Aki kétfelé akar megfelelni, egyikben sem tud teljesen benne lenni, egyiket sem tudja átélni. Itt az ideje, hogy egyik helyen lezárd a múltat, elvágd az utolsó szálakat is, és szembenézz a ténnyel: nem tudsz visszafordítani dolgokat. Ami elmúlt, azt el kell engedned! Munka frontján a héten egy plusz feladat vehet el sokat a szabadidődből, de ha lelkesen végzed el, akkor nagyon hamar olyan eredményt hozhat, amivel maximálisan elégedett leszel. Ebben a még téli, fagyos időben garatunk, torkunk igen érzékeny. A lándzsás útifű szirup segít, javít a krahácsolásnál, köhögésnél, és a tüdő kisebb megbetegedéseinél is. 

Ikrek

(05.22.– 06.21.) Ideje helyére tenni néhány régi érzelmet és kibogozni, illetve lezárni néhány elvarratlan szálat. A múltbéli események még most is hatással lehetnek az életedre, és ez a héten egyértelművé válik. Ne engedd, hogy a félelmeid meghatározzák a jelenedet! Ha kapcsolatban élsz, a napokban felszínre kerülhet egy régóta elhallgatott probléma, de ha mindketten őszintén beszéltek róla, erre megoldást találtok. Az egyedülállókat a hét közepén romantikus meglepetés várhatja. A Holdfázisok alakulása az idegrendszeredet borzolgatja. A levendula meg fog nyugtatni: a legkellemesebb gyógymód este elnyújtózni egy kád illatos levendula-habfürdős, vagy fürdőolajos vízben. 

Rák

(06.22.–07.22.) Egy régebbi konfliktus nehezítheti most a feladataid elvégzését. Viselkedj profiként, és ne keverd a személyes sérelmeket a munkával! Ne próbálj ellenkezni, az érzelmeidet úgysem tudod most 100%-ban irányítani! Lehet, hogy nem találsz észszerű magyarázatot a viselkedésedre, de talán most az a legjobb, ha csak fejest ugrasz valamibe, ami az adott pillanatban boldogságot hoz. Az aggódással csak elrontod a pillanatot. Magad sem érted, mi történik körülötted, de az biztos, hogy vonzódni kezdesz valakihez, akit eddig nem különösebben kedveltél. Főleg a Rák nőknek javallott: Az illatos zsályatea különösen nőknek ajánlott, mert amellett, hogy serkenti a vérkeringést, enyhíti a menstruáció idején kialakuló erős vérveszteséget. 

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Sok a dolgod, és úgy érzed, ezerfelé kellene szakadnod. Különösen nehéz lesz a munkára, tanulásra koncentrálnod most, hogy az érzelmi életed is felkavarodott. Egy családi vita vethet árnyékot a következő hétre, aminek a kellős közepén érezheted magadat. Többen is tőled várják, hogy a döntőbíró szerepébe kerülj, de te legszívesebben levetnéd ezt a terhet. A családi dráma a szerelmi életedben is feszültséget okozhat. Ha választanod kell a család, és a párod álláspontja között, tartózkodj a szélsőséges megnyilvánulásoktól, igyekezz diplomatikus maradni! Nehezen viseled, ha életed ösvényén valaki miatt útirányt kell változtatnod. Elmélkedéseidben sokat segíthet egy kellemes, szirmokkal teli lábfürdő. 

Szűz

(08.24.–09.23.) Ne vidd be az otthoni feszültséget a munkahelyedre, mert ez sokat visszavethet egy számodra fontos feladat magas szintű elvégzésében! Gondolkodj higgadt fejjel, és dönts tárgyilagosan! Szerelemben aggódás jelei mutatkoznak, mikor már azt hitted, lezártad, a múlt árnyékai kezdenek újra kísérteni. Egy régi szenvedély emlékében találhatsz meg valami olyat, amit mindig is kerestél, és most talán rájössz, hogy mindvégig ott volt melletted. Még nem késő megváltoztatni a dolgokat. Biztonságérzetednek és nyugalmadnak elengedhetetlen feltétele a rendezettség. Lehetőség szerint készíts egy kellemes fürdőt úgy, hogy kamillát, levendulát és macskagyökeret összecsomagolsz egy kis gézbe, és ezt bedobod a kádba csobogó vízbe. Ha nincs kádad, ugyanezt tedd lábáztató lavórba!

Mérleg

(09.24.–10.23.) Az új érzelmekből származó energiákat érdemes lesz kihasználni a munkában, mert egy jó adag kreativitásra lesz most szükséged. Ne húzódj vissza, vállald fel az ötleteidet, mert sikerre viheted azokat! A héten csalódhatsz valakiben, akiről eddig úgy gondoltad, számíthatsz rá. Tedd most félre a sérelmet, és koncentrálj a feladat megoldására, mert ez a legfontosabb! Ha elhárítottad a veszélyt, fókuszálhatsz az érzelmi megnyugvásra is. Amennyiben kapcsolatban élsz, a héten elbizonytalanodhatsz abban, hogy jó irányba tart-e a kapcsolatotok. Gyakran felhalmozod a problémákat, rettentően érzékenyen érint szinte minden. A szervezetedet erősítik, regenerálják az Aloé Vera készítmények.

Skorpió

(10.24.- 11.22.) Szerelmes zsongásban telik el a hét, úgy érezheted magadat, mint egy kiskamasz. Ugyanakkor kicsit meg is rémülsz saját érzéseidtől. Élvezd nyugodtan a testedet átjáró energiát, de vigyázz, hogy ne álmodozással töltsd az egész napot, mert az megbosszulhatja magát az élet más területein. Az érzelmi hullámvasút egy egészen új, eddig nem ismert szintjére juthatsz el. Hagyd, hogy kicsit megszédítsen a magasság, nem kell mindig két lábbal a földön állni, az élet némi kis kockázatoktól lesz izgalmas! Szívós, egészséges jegyben születtél. Ha mégis megbetegszel, akkor az rendszerint pszichés eredetű, ilyenkor életed egy területén blokkolod magad, képtelen vagy továbblépni. A Skorpióknak érdemes minél több rebarbarát fogyasztani, főleg annak lédús „nyelét”. Egészséges növény, magas vitamintartalma és antioxidáns tulajdonságai miatt roborál. Számtalan felhasználási módja létezik. 

Nyilas

(11.23.- 12.21.) Egy régóta tartó spirálból törhetsz ki a héten, ami felszabadítóan hathat rád. Most, hogy megszabadultál a terhektől, koncentrálj azokra az életfeladatokra, amelyek a fejlődésedet szolgálják, mert éppen itt van az ideje, hogy továbblépj! Kissé elhanyagoltad mostanában a párodat, úgyhogy a héten mindenképpen fordíts energiát rá is! Ha egyedülálló vagy, a hobbiddal kapcsolatos tevékenység közben érdemes nyitva tartanod a szemedet. Ezen a héten az emésztésre, és azon belül is a belekre javallott figyelni. Anyagcserédet kiválóan serkenti pl. a szerecsendió. Egy csipetnyit reszelve, vagy őrölve tegyél levesekhez, és burgonyás ételekhez! 

Bak 

(12.22.-01.20.) Néha jól esne ágyban maradni egy teljes hétig, és nem csinálni semmit. Kicsit fásultnak, tompának érezheted magadat egész héten, mintha valami szürkeség lengene körül. De az egyhangú napok mögött már ott rejlik valami különösen izgalmas esemény ígérete. Ha kapcsolatban élsz, párod folyamatosan romantikus ötletekkel ostromol, de nem mindig vagy vevő a kezdeményezésére. Ne légy ennyire elutasító, mert elveheted a kedvét arra az időre is, amikor pedig te már benne lennél az összebújásban. Ezen a héten a csontjaid, térd, hát majd a fogak okozhatnak némi kis kellemetlenséget. Fájós térdedre gyógyír a fekete nadálytő felhasználásával készült krém, amelyet mindennapos pakolásként alkalmazhatsz. Fájó foggal pedig keresd fel mielőbb a fogorvost!

Vízöntő

(01.21.–02.19.)  Haladsz a céljaid felé, nem is veszed észre, mi mellett sétálsz el. Lehet, hogy itt az ideje átértékelned néhány dolgot, és talán a terveidet is módosítanod kell. Nem biztos, hogy amire mondjuk néhány éve vágytál, ma is boldoggá tenne, bármennyi energiát is fektettél bele azóta. Lehet, hogy valaki régóta melletted áll már, és készen áll, hogy mindenben támogasson, neked csak el kellene fogadnod őt. Ne a csodára várj, az élet nem olyan, mint a filmek. Lábszár, boka, idegrendszer, a hipofízis megbetegedései, ritmuszavarok, balesetek, görcsös betegségek jelentkezhetnek nálad. A somkóró kivonatának felhasználásával készült borogatás (forró vízzel átnedvesíted a növényt, gézbe teszed, és a fájós részre helyezed, míg kellemes). Így fokozod a nyirokkeringést, ráadásul visszérgyulladás esetén is hatásos.

Halak

(02.20.– 03.20.) Ha a héten kezdesz randizni, ne ugorj fejest semmibe, bármennyire vonzó is a lehetőség! A másik is vonzódik hozzád, de még nem döntött, és ha nem hagysz időt az ismerkedésre, egy könnyű kalandként könyvelhet el téged. Úgy érezheted, a befektetett munkád nem térül meg egy projektben. Hamarabb beleéled magadat valamibe, mint ahogyan kellene, így a hét második felében komolyabb csalódás érhet. Pedig a dolgok korántsem állnak olyan rosszul, egyszerűen csak több időre van szükség a kibontakozásukhoz. Vízháztartásod egyensúlyba hozhatod a tavaszi kankalinból készült teával, mellyel egy füst alatt a köszvény és a reuma ellen is felveheted a kesztyűt. Megfázások idején a Halaknak a csipkebogyószirup jön be, hiszen védőréteggel vonja be a torkod, és C-vitaminban gazdag, jóízű innivaló. 

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu