Melitta horoszkóp (03.11.-03.17.)

0
826
A szerelem, a tavasz, minden szép dallam, a hegy, a hold, a tenger legalább egyetlenegyszer az emberi szívhez szól - ha a szív hagyja szóhoz jutni.
(Friedrich Nietzsche)

Kos

(március 21.-április 20.) Szikrázik körülötted a levegő, mert ellenállsz minden, az irányításodat átvenni próbáló kísérletnek. Az összevisszaságból nem kis vita kerekedhet, akkora, hogy legszívesebben világgá mennél. A hét második felében egyik kollégád/kolléganőd nagyképűen, lenézően beszél veled, ami rosszul esik neked. Magad is észrevetted, hogy az utóbbi időben talán a szokásosnál is kevesebb türelmed van bizonyos helyzetekben, mely határozottan mutatja, hogy több pihenésre van szükséged. Esténként egy finom gyógytea, szükségmegoldásként, csodákra képes.

Bika

(április 21.–május 21.) Ha kideríted, mi az, ami otthonod és párkapcsolatod biztonságát fenyegeti, már nem lesz olyan nehéz a megfelelő lépéseket megtenned a baj elhárítására. Aztán jön a következő, olyan szituációba keveredsz, amikor mindenki tőled várja a megoldást. Mondhatni, sarokba szorított helyzetben neked kell kimondani a végső szót, és pontot tenni bizonyos ügy végére. Nyomasztóan nagy felelősség. Esténként úgy térj nyugovóra, hogy kiszellőzteted agyadat, leteszed a lélek terheit. Telefonodat, saját érdekedben, ne tartsd abban a helyiségben, ahol alszol!

Ikrek

(05.22.– 06.21.) Ha egy megbízhatatlan partnerjelölttel akadsz össze, tudnod kell, hogy mi vár rád. Ne dugd fejed a homokba, mert semmi másból nem fog állni az életed, mint bizonytalanság, pénzügyi bonyodalom és kínosabbnál kínosabb helyzetek! Borzasztóan bosszant az is, hogy akadtak vetélytársaid. Amennyiben a dühödet félreteszed, rájöhetsz, hogy a győzelem érdekében gyorsan túl kell lépned ezen, hogy abszolút hideg fejjel gondolkodva versenyben maradhass. Ideje lenne egy kis harmóniának. Amikor eljön az este, jól kiszellőztetett szobában térj nyugovóra!

Rák

(06.22.–07.22.) A munkahelyeden kirobbanó szakmai viták mostanában alaposan megviselhetnek, de hisztérikus kitöréseket akkor sem engedhetsz meg magadnak! Joggal, utazással, diplomáciával foglalkozó Rákok feljebb léphetnek a ranglétrán, de a pároddal nem szabad semmilyen félremagyarázható üzleti szerződést kötni. A nyugodt pihenés fontos számodra. A meditáció során az ember összpontosítja figyelmét, és elcsendesíti a zavaros gondolatokat. Valahogy úgy, mint amikor a ropogósra vasalt szalvétákat szépen berakod a szekrény polcaira. Ellenkező esetben túlzsúfolhatják az elmét, és komoly stresszhatást okozhatnak.

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Ha a partnered nem akar házasodni, semmi értelme ezzel vegzálni őt. Aki időt nyer, életet nyer, de ha folyamatosan követelőzöl, nem kizárt, hogy akár a kapcsolatból is kihátrál. A kialakult helyzet miatt jócskán felszökhet az amúgy is ingadozó vérnyomásod. Az ilyenek miatt ezen a héten az Oroszlánok többsége alulértékeli magát emberileg, kinézetre, kapcsolatilag. Nem szabad! Vannak jó és rossz dolgaid, mint bárki másnak, de attól egy csodás ember vagy. Ha nevetsz, az nemcsak a lelki terheket könnyíti, hanem pozitív fizikai változásokat is okoz a szervezetedben. A nevetés felpörget és lecsendesíti a stresszválaszokat – tehát olvass, mesélj néhány viccet, nézz vígjátékot, vagy találkozz olyan barátaiddal, akik megnevettetnek!

Szűz

(08.24.–09.23.) A Szűz csillagképben tevékenykedő Hold miatt talán túlságosan válogatós vagy, amikor társat keresel, de ez így van jól. Amint lapozgatod a mobilodban lévő névjegyeket, rájössz, hogy a nevek fele egyáltalán nem is fontos számodra, legfeljebb átmenet volt az életedben. A társas érintkezés jó stresszoldó a mindennapokban, mert eltereli a figyelmet, támaszt nyújt, és segít elviselni az élet hullámvölgyeit. Kávészünet egy baráttal, üzenet egy rokonnak, vagy ha több időd van, menj el önkénteskedni!

Mérleg

(09.24.–10.23.) Mostanában ne köss komolyabb üzletet, ne vállalj anyagi kockázatot! Általában véve hajlamos vagy a végsőkig ragaszkodni bizonyos dolgokhoz, bizonyos szokásokhoz. Annak ellenére sem vagy képes kilépni egy-egy helyzetből, hogy már magad is látod, nem lehet többet kihozni belőle. Több racionális gondolatra lenne szükséged. Ne feledd, minden rossz után jó, vagy jobb időszak következik. Próbáltad a jógát? Egyedül vagy párban, online formában, vagy közösségben – egy próbát mindenképp megér.

Skorpió

(10.24.- 11.22.) Ahhoz, hogy sikeres személlyé válj, légy spontán, lépj ki a komfortzónádból, és igyekezz olyan emberekkel összejönni, akik elismerik különleges képességeidet! Szerelmi életedből ki kell gyomlálni a mételyt, és kicsit újratáplálni az alapokat. Gondolataid és érzéseid lejegyzése jó feloldása lehet az egyébként elfojtott érzelmeknek. Ne gondolkozz azon, mit írj, hagyd, hogy csak úgy folyni a szavakat! Habár senki más nem fogja elolvasni, azért törekedjünk a hibátlan tökéletességre a nyelvtan, vagy a helyesírás terén!

Nyilas

(11.23.- 12.21.) Ez a hét ideális azoknak az eredeti, merész terveknek a gyakorlatba való átültetésére, amelyeken már egy ideje gondolkodtál. Ráadásul most nagy esélyed van a stressz leküzdésére. A sok felesleges utazás, vásárolgatás, vagy rongyrázás kiürítheti pénztárcádat ezen a héten. De ha még időben visszaveszel a dolgokból, nem lesz különösebb baj. Amennyiben valamilyen krónikus betegségben szenvedsz, ne fogyassz a gyógyszerekkel együtt alkoholt! Az alvás minősége és mennyisége befolyásolhatja hangulatodat, energiaszintedet, és mentális működésedet. Este gondoskodj a csendes, pihentető alvás körülményeiről, lefekvéskor hallgass nyugtató zenét, és feltétlenül tedd félre az okoseszközöket!

Bak 

(12.22.-01.20.) Régóta halogatsz egy elég fajsúlyos döntést, ám miután egyre inkább szorít az idő, tudod, lassan tenni kell valamit. Ha emberekkel, azok lelkével foglalkozol, úgy segíts, hogy ne söpörd szőnyeg alá azok vétkeit. Bűnös az is, aki a bűnt pártolja. Baráttal ne kezdj közös vállalkozásba, mert tervetek nem olyan ígéretes, mint gondolnátok! Valaki nagyvonalú gesztussal kedveskedik neked, akitől abszolút nem is számítottál rá. Épp ezért esik olyan jól az, hogy az illetőnek eszébe jutottál. Igyekezz tehát viszonozni, hogy ő is érezze, ez nem egyoldalú. A zenehallgatás jó stresszoldó, mert eltereli a figyelmet, csökkenti az izomfeszültséget, és a stresszhormonok szintjét. De ha ez nem a kedvenc elfoglaltságod, keress egy másikat, amit szeretsz, mint például a kertészkedés, vagy bármi más!

Vízöntő

(01.21.–02.19.) Rendkívül balesetveszélyes a hét, nem csak közlekedésben, hanem otthon is. Ezer szemed legyen mindenre, és azonnal reagálj bármiféle, a megszokottól eltérő dologra! Úgy általában is legyél bátrabb, és bízz jobban az elképzeléseidben! Ügyelj arra is, hogy a munkád és a magánéleted között éles határ húzódjon! Maradj rugalmas mind a gondolkodásmódodban, mind a párkapcsolatodban! Ne gyűlölj senkit, mert azzal pusztítod önmagadat is, és az a másik nem lesz jobb attól! Egy relaxáló fürdő, vagy zuhany le és kimossa belőled a rossz gondolatokat, lazít, megújít. Utána nem érdemes már semmilyen megerőltető tevékenységbe kezdeni, csak úgy lazán lenni….

Halak

(02.20.– 03.20.) Mivel a spekuláció és a nyerészkedés nem a te műfajod, ne kezdj kockázatos vállalkozásba! A Merkúr és Szaturnusz kombináció a logika és az összpontosítás ideje, de hajlamossá tehet makacsságra, gyanakvásra, vagy neheztelésre. Ha akadozik a kommunikáció, a közlekedésben dugóba kerülsz, kellemetlen kritikában, elutasításban van részed, vagy hiába vársz egy telefonhívásra, nem kell kiborulnod: tedd túl magad rajta! Dolgozz továbbra is a saját tempódban! A tavaszt használd fel arra, hogy békét teremtesz a lelkedben és testedben! Nevess, ha van okod rá, és sírj, ha gyászolsz! Mindennek megvan az ideje és a helye az életed forgásában. Nem utolsósorban: hagyd magad szeretni!

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html

Nézze a Melitta TV-t online