Melitta horoszkóp (03.12.-03.18.)

0
368
Fotó: gettyimages

Bizonyos zenei stílusirányzat/előadásmód iránti beállítódástól függően a muzsika pozitív, vagy negatív módon befolyásolhatja az érzéseinket, hangulatunkat. A zene gyógyító hatással bírhat, ha az illetőnek feloldódást és örömet jelent, vagy felkavaró módon, katartikus hatással van rá. Lássuk most csillagjegyek szerinti indikációkat!

Kos

(március 21.–április 20.) Ahogy a régi bölcselet tartja, „ami kint az bent, ami bent az kint”. Azaz, ha a belső világunkban béke honol, akkor az külső megnyilvánulásainkra is ráteszi bélyegét. Ha a környezetünk stresszes, nyughatatlan, vagy épp agresszív, az lelkünkben is megjelenik. Hacsak vissza nem találunk valódi természetünkhöz. Ez annál is inkább ajánlott, mert ellenkező esetben teljességgel félreismerhetnek bennünket. Kosunk néha bonyolult lelkét például Bach orgonajátékok nyugtatják meg.

Bika

(április 21.–május 21.) Ahhoz, hogy sikeres és boldog legyél, a régóta húzódó szakmai (és érzelmi) problémáidat rövidre kell zárnod. A bolygók segítségedre lesznek, de a döntés a Te kezedben van. Amennyiben most elodázod a kényes kérdések napirendre kerülését, a felhalmozódó gondok akkor tetőznek, amikor másra kellene az energiád. A tavasz közeledtével sokféle dolog eszedbe jut, csak az otthon ücsörgés ötlete nem! Tegyél rendet a szekrényedben, vedd elő a színes kiegészítőket, a melegséget adó darabokat. A színektől látványosan jobb kedved lesz. 

Ikrek

(05.22.– 06.21.)  Nagy fordulat időszaka lehet ez a mostani, akár munkahelyváltás, vagy költözés is szóba jöhet. Ha szemet hunysz a kilátások felett, hosszú ideig nem biztos, hogy adódik ennyire jó alkalmad arra, hogy nagyot ugorhass előre. Egy fergeteges szerelem léphet be az életedbe, azonban, ha van társad, nehezen tudsz elszakadni majd a régitől. Figyelemre méltó jelenség, hogy egy-egy régi dallam milyen élénk emlékképeket képes előidézni bennünk. Kedvenc számaink hallatán gondolatban visszarepülünk az időbe, és ismét átéljük élményeinket. 

Rák

(06.22.–07.22.) Függetlennek, szabadnak érzed magad. Úgy véled, Téged már ne terelgessen senki, hisz Te is tudod mi a jó és a rossz. Nem baj, ha kinyilvánítod a véleményed, csak ne sérts meg vele senkit! A munka és a magánélet között nem lesz könnyű egyensúlyt tartani. Mondhatjuk azt is, ideje egyet lendíteni a karriereden, de mellette többet foglalkozni a családdal is. A kutatások rámutattak arra, hogy heti rendszerességgel klasszikus zenét hallgató kismamák nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbnak érzik magukat a zene hatására. Persze ezt a nagyszerű hatást nem csak a várandós anyukák tapasztalhatják meg, hanem minden szangvinikusabb egyén. 

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Ezen a héten kissé álmodozó hangulatban vagy. Kicsit többet kell noszogatni téged, mint máskor. Ez az előző hetekben felgyűlt, és ki nem pihent állapotodnak az eredménye. Ideje lenne egy kis harmóniának. Aki ismeri helyzetedet, meg fog érteni. A tavasz ideális időszak, hogy megtaláld a társad egy kedves idegen személyében, vagy ha van valakid, azzal mélyítsétek kapcsolatotokat. Lehet még nem próbáltad, pedig a relaxációs zene hallgatása megakadályozhatja a szorongás által kiváltott pulzusszám, és vérnyomás emelkedését is. 

Szűz

(08.24.–09.23.) Figyelmed központjában a közvetlen kapcsolatok állnak. Nagy hangsúlyt fektetsz az igazi megtalálására, vagy ha már van partnered, a kapcsolatotok mélyítése a cél. Lesznek napok, amikor nem igazán érzel kedvet a munkához, de elvégzed azokat, így senki nem tudja, hogy mi zajlik benned. A hét második felétől legjobb ami történik veled, hogy nem csak az ötleteidre lesznek fogékonyak a környezetedben élők, de lelked, szíved titkait is szeretnék megérteni. Az álmatlanság és az egyéb, alvással kapcsolatos problémák komolyan megronthatják mindennapjainkat és megnehezíthetik életünket. Ha hatékony megoldást keresünk a problémára, érdemes kipróbálnunk halkan hallgatni valamiféle nyugodt tempójú zenét, amely elősegíti a nyugodt, zavartalan alvást.

Mérleg

(09.24.–10.23.) A Mérlegek született béketeremtők. Mindig közbenjársz, független attól, hogy kik és miről vitáznak. Mostanság azonban elővigyázatosabbnak kell lenned, saját érdekeidet előrébb véve. A még szingli Mérlegek rátalálhatnak az igazira, de a régóta együtt élők türelmetlenebbek lesznek egymással. Igyekszel mindent megtenni, hogy rendezd anyagi helyzetedet, ha kell új tevékenységgel bővíted tevékenységedet. Hallottál már a zene terápiáról? A zeneterápia bármilyen korosztálynál használható. Elsősorban a lélekre hat, alkalmas arra, hogy javítsa a lelki deficitünket, vagy egy traumát helyrehozzon. Ezért is nevezzük terápiának. 

Skorpió

(10.24.- 11.22.) Realitásérzéked a héten nem igazán működik, így meglátásaid és érzéseid lehetnek illúziók és álmodozások, melyek könnyedén félrevezethetnek. Nem célszerű most befektetni, vagy hosszú távra szóló döntéseket hozni! Természet iránti szeretetedet viszont célszerű szabadban való sétákkal, sportolással kiélned! Amikor időd engedi hallgass számodra neked tetsző zenét, mely el tud távolítani a problémáidtól, és jobban előhoz ötleteket, melyekkel megoldhatod azokat! Lehet háttérként, valamiféle kulisszaként is hallgatni, hagyni, hogy elvarázsoljon.

Nyilas

(11.23.- 12.21.)  Valami olyan dolgot érhetsz el ezen a héten, amelyről régóta álmodoztál, és bizony elég sokat is tettél érte. Ennek a célnak az elérésével a közeli, s a távoli jövőben is komoly sikereket könyvelhetsz el magadnak! Mivel a kedvező konstelláció segít a héten, még ne lazíts, vágj bele más hasznos feladatok elvégzésébe, vagy a régóta húzódó ügyek lerendezésébe! Ezen a héten a Nyilasoknak sem ártana több zenét, egzotikus dallamot hallgatni. Érdekes eredményre juthatnak! A dallamminták hathatnak az agy idegi hálózatainak felépítésére, és befolyásolhatják is azokat. 

Bak 

(12.22.-01.20.) Ezen a héten is hangulataidnak megfelelően kezeled környezetedet. Ügyelj, hogy ne a rokonszenv, vagy ellenszenv legyen a legfontosabb szempontod! Attól, hogy valamelyik munkatársad bunkó, ellenszenves, még együtt kell dolgoznotok! A magánéletedben több programot szeretnél kedveseddel. Ahogy melegszik az idő visszaállnak a kirándulások, séták, nézelődések a szabadban. Testünk nagy része víz, ami a csontok, üregek mellett leginkább vezeti a rezgéseket, ezért a hangtálak hatása olyan mélyre jut szervi szinten, amire egy normál manuális terápia nem képes. Hatásuk összetett, a rezgés gyógyít, miközben a hang nyugtatólag hat a lélekre. 

Vízöntő

(01.21.–02.19.) eladatok nagy részét te fogod elvégezni, de azok kidolgozásában több helyről érkezik segítség. Magánéletedben túlságosan is meg akarod szabni szeretteidnek, hogy mit és hogyan csináljanak. Hagyd meg mindenkinek a döntés szabadságát! Ezen a héten több türelemre lesz szükség. A zeneterápia a művészetterápia része, egy olyan eljárás, amely a muzsikát, mint eszközt alkalmazza a személyiségfejlesztés, önismeret, különböző betegségekből való gyógyulás és rehabilitáció területén. Akár családon belül, vagy ismerősöknek beszélhetsz ennek természetes hatásáról. A cél, hogy legyen minél több stabil, egészséges ember a Föld bolygón.

Halak

(02.20.– 03.20.) A magánéletedben, makacsabb hangulatban leszel mint máskor, így könnyen kialakulhatnak vitás helyzetek. Valahogy nem tudod elviselni, ha társadnak van igaza. Egy kis odafigyeléssel még csírájában elfojthatod, vagy éppen orvosolhatod a helyzetet. Amennyiben a munkádban rád bíznak egy új feladatot, figyelj arra, hogy kellő információd legyen róla! A kapcsolataid óriási előnyt jelentenek számodra. Ne feledd, a zene hozzájárul az ember jó közérzetéhez is! Hogy milyen zenét érdemes hallgatni a mindennapi pozitív közérzetért? Mindent, ami jó, mert minden zenei stílusnak megvan a maga szépsége, és másként hat az emberekre. Fontos, hogy ne ragadj le egyetlen műfajnál, stílusnál. Legyél zenei polihisztor, ez az intelligenciaszintedet is növeli!

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu