Melitta horoszkóp (06.11.-06.17.)

0
401
Fotó: gettyimages.com

AZ ERDŐ FOHÁSZA

Vándor, ki elhaladsz mellettem,
hallgasd a kérésem.
Én vagyok tűzhelyed melege
Hideg téli éjszakákon.
Én vagyok tornácod barátságos fedele,
melynek árnyékába menekülsz a tűző nap
elől, és gyümölcsöm oltja szomjadat.
Én vagyok a gerenda, mely házadat tartja.
Én vagyok asztalod lapja,
Én vagyok az ágy, amelyben fekszel,
A deszka, amelyből csónakodat építed.
Én vagyok a házad ajtaja, bölcsőd fája,
koporsód fedele.
Vándor, ki elhaladsz mellettem,
ne emelj rám kezet!
Ne bánts!

Kos

(március 21.–április 20.)

Megemelkedett vérnyomása generálhat némi aggodalmat ezen a héten. Annak dacára, hogy ön legszívesebben tudomást sem venne róla, a magas vérnyomás azért alattomosan teszi a dolgát. Figyelmetlenségének köszönhetően, hivatalos adminisztráció során, valamit elnéz, ami miatt több napos ügyintézés, utánajárás keserítheti meg napjait. Szerelmi élete alapjáraton, de működik, nagyobb baj az, hogy kedvesére valaki szemet vetett. Figyeljen az apró dolgokra! 

Fontos: A fák jelentik számunkra a levegőt, az életet, a harmóniát. Az indiánok szerint a fáknak lelkük van és képesek erőt adni. Ha fáj a fejünk, rossz a közérzetünk, szomorúak, vagy fáradtak vagyunk, menjünk ki a kertbe, a parkba, vagy egy erdőbe, és öleljünk át egy fát! Vagy sétáljunk egy órácskát a természetben!

Bika

(április 21.–május 21.)

Ha párkapcsolatban él, akkor most javíthat az együttléteik minőségén, hangulatán. Attól függetlenül, hogy lángol-e a szerelem, vagy már ellaposodásnak indult a kapcsolat. A magányos Bikákra ezen a nyáron vár egy felkavaró találkozás, a szívét egy egyenruhás megmentő ejtheti rabul. Munkafronton ne hagyja kiveszni lelkéből a feladatai iránt érzett lelkesedést, ugyanis akkor hamar teherré válhat a kötelesség! Annak viszont csak rossz vége lehet.
Fontos: A fák nyelvét a civilizált ember már nem igazán érti, de itt az idő, hogy ezt a csodálatos nyelvet újra megtapasztaljuk, megértsük. A közeli testi kapcsolat egy fával visszaadja az embernek az elvesztett energiáját. Feltölti, akár az áram az akkumulátort.

Ikrek

(05.22.– 06.21.)

Megkérdőjelezheti magában, hogy meddig érdemes jelenlegi helyéhez ragaszkodnia. Hol van az a pont, amikor azt mondja majd, hogy köszöni szépen az együtt töltött időt, de önnek ennyi épp elég volt. Ha meg akarja őrizni a családi békét, akkor ebben az időszakban ne számoljon be minden ártatlan flörtjéről a kedvesének! A nem is annyira ártatlanokról meg végképp ne! Munkában ne csak a kötelességteljesítés motiválja, hanem igyekezzen szeretni, amit csinál! Amikor ideje engedi, kapcsolódjon össze a természet elemeivel!

Fontos: A fa terápia a legjobb megoldás testi, illetve lelki eredetű gondokra. A különböző fafajták más és más panaszokra hozhatnak enyhülést. Amennyiben összhangba kerül a természettel, megtalálja, hogy melyik fa fejti ki önben a legjobb hatást. 

Rák

(06.22.–07.22.)

Kifejezetten aktív időszakot tudhat maga előtt. Partnere gyakran érzi úgy, hogy képtelen önnel lépést tartani. Ez nem csupán a fizikai teljesítőképességére lehet igaz, de csapongó gondolatait is igen nehezen követheti a drágája. Az is lehet, hogy ebbe kissé belefáradva, inkább önre hagyja a különböző problémák megoldását. Lehet, hogy így gyorsabb, de nem kellene belőle rendszert csinálni! Szakmai vonalon alkalmazkodni kellene munkatársaihoz, hiszen csak így tudnak összedolgozni. A csapatmunkához néha meg kellene hallgatni, megfontolni az ő véleményüket is!

Fontos: Őseink egyértelműen hittek a fáktól kapott gyógyító, nyugtató, harmonizáló energiákban. Már a rómaiak, a görögök, sőt, a kelták is tudtak erről. A nap elején, vagy végén, ha esetleg szomorúság gyötri, vagy csak fel szeretne töltődni pozitív energiákkal, menjen ki a természetbe! Keressen egy egészséges fát, ölelje át!

Oroszlán

(07.23.–08.23.)

Kissé feledékeny és szétszórt lehet. Pillanatnyilag nem igazán érdeklik az olyan egyszerű, hétköznapi dolgok, mint például a takarítás és rendrakás, ezért most különösen nagy erőfeszítésébe kerül, hogy otthonát rendbe tartsa. Családi ügyekben nem teljes az egyetértés a partnerével, ezért némi sértődésre, esetleg rövidebb ideig tartó mosolyszünetre is számíthat. Szerencsére amilyen gyorsan jön a fekete felhő, olyan lendülettel el is vonul.
Fontos: Amikor lelke telítődik gonddal, bajjal, keressen egy szép fát, melynek lombja védelmet, nyugalmat ad! Buddha is egy fa alatt világosodott meg. 

Szűz

(08.24.–09.23.)

Csak éljen, és örüljön a létezésnek, a napsütésnek a nyárnak! A csend gondolkodásra, tűnődésre ad alkalmat, így sok dolgot tud majd alaposan kielemezni. Meglátja a saját hibáit, és rájön, min és hogyan kellene sürgősen javítani. Ez a hét felnyitja a szemét, s valósan fog több mindent látni. Idővel jobban tud kezelni néhány személyt is. Fontos önnek, hogy szeresse, amit csinál. Jó, ha mindenből valamit tanulni szeretne, ebben rejlik a sikerének alapja. 

Fontos: A fák földből, vízből, levegőből és napfényből szívnak magukba energiát. Erős pozitív aurával rendelkeznek, amit azonnal érezhet, mihelyt belép egy fa koronája alá. Keresse meg ön is kedvenc fáját!

Mérleg

(09.24.–10.23.)

A szerelemben állandó izgalomra, sokféleségre van szüksége. Szeretne feltétel nélkül megbízni valakiben, de az ösztönei azt súgják, védje magát, amennyire csak lehetséges. Jól látja és érzi a dolgokat, mert jövőbeni kedvesénél még valaminek rendeződnie kell. Lehet éppen az igazmondásnak? Ehhez pedig, neki időre van szüksége. Munka frontján, ha van olyan munkakör, amelyet vonzóbbnak talál, és szívesen elvállalna, ne habozzon, nézze meg alaposan, és váltson! 

Fontos: A bükk az egyik legerősebb energiamezővel rendelkező fafajta. A Mérlegnek kifejezetten ajánlott. Lehangoltság, depresszió, fáradtság és stressz ellen is célszerű megölelni. 

Skorpió

(10.24.- 11.22.)

A hét első napjaiban a Hold és az Uránusz felpörgeti az eseményeket, így gyors reakciók és szenvedélyes érzelmek időszaka következik. A Vénusz is jó szakaszban áll. Ahogy telnek a napok, ön egyre kívánatosabb, csinosabb. Kedden, szerdán lehet egy kis kavarodás, mert nem gondolkodik, mielőtt cselekedne. Össze is szed pár ellenséget magának. Nézze az előnyét, velük idővel mindenképpen konfrontálódott volna!
Fontos: Önnél most a gesztenyefa a legjobb gyógyító. A gesztenyefa erős szeretetenergiát áraszt magából, begyógyítja a lelki sebeket, erőt ad szakítás után, vagy segít jobbá tenni a kapcsolatunkat. A cseresznyéhez hasonlóan érdemes közösen megölelnünk a párunkkal. 

Nyilas

(11.23.- 12.21.)

A hét elején minden lelassulhat, de felesleges türelmetlenkedni, mert a Nap és a Merkúr még akkor sem engedi száguldani, ha szeretne. Vegyen inkább ki pár nap szabadságot! Merthogy kedvese sem tiltakozna, ha kicsit többet foglalkozna vele. Csináljanak közös programokat, lehetőleg a szabadban! Szerdán és pénteken a bolygók állása miatt az átlagosnál jobban kínozhatja a belső nyugtalanság, egy múltban keletkezett bűntudat. Igyekezzen orvosolni azt, majd mielőbb lépjen túl rajta!
Fontos: A hársfa a Nyilas orvosa. A párkapcsolati problémák megoldója, hiszen segít összehangolni a szív és az ész energiáit, feloldja a szerelmi problémák és a féltékenység okozta energiablokkokat. Ezt azonban ne közösen ölelgessük, mert a hárs segít pontot tenni a rosszul működő kapcsolatok végére is. 

Bak 

(12.22.-01.20.)

Jelentősebb nehézségek, gondok és akadályok nélkül telnek a hét napjai. Jó hír, hogy lesz bőven ideje és energiája arra, hogy figyelje a világ változásait, módosítson pár elavult dolgán. A Merkúr együtt áll a szerelmet jelző Vénusszal, ami sok szerencsét hoz önnek az ismerkedésben, a párkeresésben. Akinek már megvan a társa, annál elsimítja a súrlódásokat, segít felismerni, majd könnyedén megoldani a nehézségeket.
Fontos: Gyógyító fája a kőrisfa. Segít megérteni a sorsunkat, feldolgozni a váratlan eseményeket, és új erőt ad, ha már úgy érezzük, túl sok csapást kaptunk az élettől. 

Vízöntő

(01.21.–02.19.)

Érdekes lesz ez a hét a Vízöntőknek. Még a zárkózottabban élőket is többen keresik fel ügyes bajos dolgaikkal. Örömmel fogják tapasztalni, hogy milyen jó másoknak segíteni. A nyár a bulizások, a szórakozás ideje, de nem minden szomszéd örül az artikulátlanul rikoltozó társaságnak. Nem kizárt, hogy meggyűlik a baja a kihívott rendőrökkel is. Egyébként nincs sehol kőbe vésve, hogy csak mások rovására lehet mulatni.

Fontos: Egyesek úgy tartják a cseresznyefa a szerelmesek fája. Emellett oldja a gátlásokat, erősíti az önbizalmat. Ne csak a cseresznyét egye, hanem heveredjen le a fa tövébe is!

Halak

(02.20.– 03.20.)

Legtöbb dolog elvárásaik szerint alakul. Amennyiben az elmúlt időszakban egy családtag, rokon túl nagy feladatot tett a vállára, vállukra, a kényelmetlen teher szép lassan csökkenni fog. Ez a hét magánéleten belül több alkalmazkodást, megértést kíván. Ha ez sikerül, jó időszak köszönt a családi, a szerelmi életükre. Akik pihenni mennek, szabadidejüket a lehető legjobban próbálják kihasználni! Sem a megállás nélküli rohanás, sem a sötét szobában ücsörgés nem vezet jóra. Ha megtalálják az arany középutat, fitten és frissen térnek haza. 

Fontos: Nyugtalanságot csökkentő hatással van a Halakra a fűzfa. Közelében lenni, sétálni, csodára képes. A fűzfa legtöbbször vízfolyások közelében nő, így pl. egy csobogó patak hangja meghatványozza a fa pozitív hatását.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu