Melitta horoszkóp (07.09.-07.15.)

0
346
Fotó: gettyimages.com

Minden étkezésben ott lakozhat a lélek, egy különös varázs; Elég hozzá egy csöppnyi odafigyelés, képzelet és figyelmes gondoskodás.”
Thomas Moore 

Kos

(március 21.–április 20.) Munkahelyi bizonytalanságok várhatók, amelyeket nehezen fogsz viselni. Ha túlságosan kétségbeesel, és elveszted a hitedet saját magadban, akkor rezgésszinted nagyot zuhan lefelé. 

A Kos energikus csillagjegy lévén aktív életet él. Így fontos számára az általa jónak tartott, tápláló reggeli amivel indítani lehet a napot. Ráadásul kedveli az egészséges ételeket, de a különlegeseket is szívesen kipróbálja. Egy avokádós, tojásos toast, egy fűszervajas pirítós, no meg egy kellemes partner társasága, ezzel mindent megtesz egy sikeres napért.

Bika

(április 21.–május 21.) Ne feledd, ha lelkileg be tudod fogadni a szeretetet, megváltozik minden körülötted, hiszen alapvetően a szellem uralkodik az anyag felett! Ha falat húzol magad köré, és nem engedsz be semmilyen impulzust, akkor fájdalmas magányt élhetsz meg, és csak sértődöttséget hordozol magadban. 

A Bikának kell a luxus, és enni is nagyon szeret. Így nem meglepő, hogy a minőségi reggelik állnak közelebb hozzá, ami nemcsak a testet táplálja, hanem a gondolkodást is segíti. Mint például a kaviáros pirítós, buggyantott tojásból, sült szalonnából és hollandi mártásból álló benedict tojás.

Ikrek

(05.22.– 06.21.) A héten ne foglalkozz nagy áttekintést igénylő tervekkel! Most a precizitás és a koncentráció lesz erősebb oldalad, tehát a klímás helyiségben könnyen megbirkózol az aprólékos szellemi feladatokkal, viszont elriaszthatnak az átfogó szemléletmódot igénylő munkák. Összpontosítsd figyelmedet az élet gyakorlatias oldalára, s talán még életmódodon és viselkedési szokásaidon is tudsz valamicskét változtatni.

 Az Ikrek nem gondolja túl a reggelit, és időt sem szívesen tölt az elkészítésével, ugyanis nem szeret babrálni. Egy rántott húsos szendvics, a tegnapi ebédből megmaradt fasírt is tökéletes választás lehet számára. Gyorsan elkészül és gyorsan lehet elfogyasztani.

Rák

(06.22.–07.22.) Hiába akarják, hogy kiküldetésbe menj, próbáld elintézni, hogy maradhass, és egy másik alkalommal kelljen majd utazni! A csillagok szerint ugyanis kellemetlenségek érhetnek útközben. Természetesen ez nem vonatkozik a nem hivatalos utazásokra, itt ragyogóan érezheted magad, a társaság is kedvedre lesz. Új szerelem is jöhet, ami igazán feldobhat. Minden kívánságod teljesülhet, de azért légy szerény! 

A Rák a leggondoskodóbb csillagjegy, úgyhogy, ha a családjával, vagy a szeretteivel van, azt készít reggelire, amit ők szeretnének. Ilyenkor akár korábban is kel annak érdekében, hogy minden tökéletes legyen. 

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Kellemes és hasznos időtöltés, ez legyen a jelszavad ezen a héten! Kösd össze a munkát a szórakozással, és máris a helyeden vagy! Biztosan találsz magadnak olyan kikapcsolódást, amely elvarázsol, törd kicsit a fejed! Partnerkapcsolati változások is jöhetnek, talán a baráti társaság révén. Szerelmi sikereidet baráti körödben találod meg, talán éppen annál a személynél, akit eddig észre sem vettél! 

Az Oroszlán szereti magát annyira, hogy a kedvencével kezdje a napot, még akkor is, ha az nem éppen diétás. Szívesen eszik például palacsintát, fánkot de akár pizzát is reggelire. Ezután örömmel veti bele magát a napi teendőkbe.

Szűz

(08.24.–09.23.) A héten az átlagosnál sokkal elővigyázatosabbnak kell lenned. Ha van gyermeked, jelentkezhetnek problémák vele kapcsolatban, akár önállósulási törekvései miatt de valamiféle romlott élelem is okozhat neki has és gyomráfjós bajokat. Gondjaid feloldásában lesz segítséged. Itt nem megijedni kell, hanem lelkileg felkészülni az esetleges nehezebb feladatok megoldására. Egy közeli barát jó tanáccsal szolgálhat ez ügyben. 

A Szűz szeret egészségesen táplálkozni. Így számára ideális napindító reggeli lehet egy két szelet pirítós, és/vagy nagy adag friss gyümölcstál idénygyümölcsökből, ami igazi vitaminbomba. Mivel igazán precíz csillagjegyről van szó, nem kizárt, hogy szín vagy méret szerint rendezi benne a gyümölcsszemeket, vagy arra figyel, hogy a teríték harmonizáljon az táplálékkal.

Mérleg

(09.24.–10.23.) A magánélet ügyes-bajos dolgai a szokottnál sokkal jobban lekötik figyelmedet, de emiatt ne sajnálkozz! Annyi lemaradásod van ugyanis ezen a téren, hogy egy fél év se lenne elég ahhoz, hogy pótold. Az igazán sürgető ügyek intézéséhez kérj segítséget a rokonoktól, barátoktól! Ha csak beszélsz, és nem cselekszel, akkor nem fogsz közelebb jutni a célhoz. Ne csak a magad igazát hajtogasd, különösen ne elferdítve, néha hallgass meg másokat is! 

A Mérleg egy életen át egyensúlyra törekszik. Így a reggeli, vacsora összeállításakor is. Szívesen választ például baconos tojást, de a lazacos, fehérjedús ételeket is imádja, hogy mindenhez elég energiája legyen, amit el szeretne végezni. 

Skorpió

(10.24.- 11.22.) Valamely vitás ügyed, mely anyagi vonatkozású volt, előtérbe kerülhet, ugyanis te csak hitted, hogy le van rendezve. Most eljött az elszámolások ideje, és egy új szakasz elkezdése mindig a régiek lezárásával kezdődik. Légy felkészülve a régi elengedésére és az új befogadására, mert ez elég nagy kihívás lesz számodra! Segíthet abban, hogy a részletekkel foglalkozz, s hajtsd végre a környezetedben szükséges változásokat. 

A Skorpió alapban egy hedonista, így nem meglepő, hogy enni is nagyon szeret. Azonban nem szívesen pepecsel a reggeli elkészítésével, inkább leszalad a pékségbe valami friss finomságért. Szereti, ha van valami rejtett pikantéria is a reggeli ízeiben, így szívesen fogyaszt például fahéjas csigát, vagy pisztáciás finomságokat, esetleg ugyanezeket sós változatban. 

Nyilas

(11.23.- 12.21.) Munkahelyeden gondjaid lehetnek a főnököddel. Végezd figyelmesebben a munkád, mert egy kis hiba is balvégzetű lehet! Ennek azért a pozitív oldala is jelentkezhet, ha éppen eleged van már a jelenlegi beosztásodból, mert más lehetőségeket is kaphatsz. Anyagi elgondolásaid megvalósulhatnak, ha megérzéseidre hallgatsz. Üzemzavarok léphetnek fel, ha számítógéppel dolgozol, rendszeresen és időben ments el mindent! 

A Nyilas szereti a hasát és a finom ízeket. És ő sem az a típus, aki sokat foglalkozik a kalóriákkal, inkább többet edz, mint diétázik. Szívesen eszik például minőségi főtt virslit, fasírtgolyót, majd gofrit. Rengeteget utazik és a kalandozásai során kipróbálja a helyi, tradicionális reggeliket, ebédeket.

Bak 

(12.22.-01.20.) Kedvező időszak bármilyen tanulmányok elhatározásához. Van türelmed és igényed a dolgok mélyére ásni. Energiád magas szinten lesz, jól érezheted magad. Ha elmaradt munkád van, azt most végezd el! Intenzív élmények érhetnek, ezek gyarapítani fogják önmagadról, az emberekről és a világról szerzett ismereteidet. Légy nyitott és segítőkész, hiszen az energia körbeáramlik! 

A Bak nem gondolja túl a reggeli étkeket. Szereti a hagyományos dolgokat, mint a tojásrántotta, vajas, fokhagymás pirítós, sajtos meleg szendvics, stb. És ha ez jól bevált a számára, még az sem kizárt, hogy rendszeresen ezeket fogyasztja. Okos dolog, mert szüksége van az energiára a dolgos hétköznapokhoz.

Vízöntő

(01.21.–02.19.) Érzelmeid fogják uralni a terepet. Légy rugalmas, s engedd, hogy áramoljon ez a csodálatos energia! Sokat kaphatsz tőle, de csak akkor, ha képes leszel adni is. Légy békében önmagaddal! Ha ez megvalósul, a belső békének mindenki örül, hiszen megérzik rajtad. Tehát kevesebb konfliktust kell átélned. Egy kellemes kiruccanás napokra felvidíthatja kedélyedet.

 A Vízöntő nem biztos, hogy időben készíti el a reggelit magának. Úgy van vele, majd később bekap valamit, pedig a rendszer a gyomornak is szükséges, arról nem beszélve, hogy éhesen kezdve a napot, az agy sem fog úgy, ahogy kellene. Mostanság a nyári melegben a vajas, dzsemes toast kenyérkék, a padlizsánkrémes bagett szeletek, némi kis paradicsommal, paprikával isteniek lehetnek számára.

Halak

(02.20.– 03.20.)  Lelki problémáid lehetnek, mert találkozhatsz olyan emberekkel, akikről úgy érzed, úgy gondolod, hogy ellenségeid. Mivel a külvilág tükör, lehet, hogy a te titkos, rejtett oldaladat tükrözik vissza. Ne másokra haragudj, hanem fogadd el magad olyannak, amilyen vagy, s nézz szembe belső nehézségeiddel! Addig tudnak csak üldözni, amíg menekülsz előlük. Ezáltal növekedhet önbecsülésed, hiszen problémamegoldó képességed legtöbbször a helyén van. 

A Halak romantikus alkat, aki szereti az életet és az élvezeteket, így a finom ételeket is. Az esztétikum kiemelten fontos a számára, így szívesen választ olyan ételt, terítéket már reggelihez is, ami látványos. Például szép, színes fánkokat, egy baconbe göngyölt húst almával, mellé egy dizájnos kancsót teával, lefőtt kávéval. Ezeket a szépségeket hosszan nézegeti is, gyönyörködik bennük.

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu