Melitta horoszkóp (12.11.-12.17.)

0
303

„Az advent és a karácsony egészen másról szól, mint amit a felénk érkező külső ingerek ezekben a hetekben sugallnak. S ha a bennünk lévő esetleges lelki űrt vásárlással próbáljuk megtölteni, akkor ez semmiképpen nem célravezető megoldás. Ugyanis mindenekelőtt nem valamit, hanem valakit várunk. Vagyis lelkünk problémáira nem a vásárlásban, a tárgyi világban kell keresnünk a választ – annak ellenére, hogy erről szól minden körülöttünk.”

Kos

(március 21.–április 20.) Közeleg a karácsony! De mi lenne, ha a szokásos teendők helyett idén kicsit rendhagyóan állnánk hozzá, és egy stresszmentes, kényelmes, nyugis ünneplésre készülnénk fel? A sok hagyomány, kérés, megszokás közepette állj meg egy kicsit, és gondold végig, hogy melyik elvárás kié, mi az ami neked fontos és mi az, amit csak rutinból, vagy egy rokon kedvéért teszel az ünnepek alatt! Nagyon lényeges, hogy a tanács nem az, hogy gyűjtsd ki a saját igényeiteket, és minden mást felejts el, bár bizonyos esetekben ez is működhet. De a rokonaink és a szeretteink nem mindig ugyanazok. Szóval egy kicsit priorálni kell. Ezen a héten olyan romantikus élmény vár, amelyre abszolút nem számítottál, épp ezért különösen jól esik a párod meglepetése. A legjobbkor érkezik, hisz kezdtél már kicsit elbizonytalanodni a kapcsolatotokat és az ő érzéseit illetően. Ám ez most kiváló bizonyíték arra, hogy hajlamos vagy túlgondolni dolgokat. 

Bika

(április 21.–május 21.) Ha megvan a te saját, egyedi fókuszod, és tudod, hogy milyen érzéseket, élményeket szeretnél átélni, akkor már adventnek e hetében áttérhetsz a gyakorlati dolgokra. A tervezés kulcsfontosságú: össze kell gyűjteni minden teendőt és minden bevonható személyt. A karácsony nem csak a mézes zserbótól karácsony, hanem a mélyen átélt, meghitt minőségi időtől lesz ünnepi. Akár a dekorálás, akár a kellemesen csilingelő dallamok, akár a mécsesek és néhány társasjáték jelenti a karácsonyi hangulatot, adventi készülődést számodra, számotokra, annak legyen helye! Te vagy az egyetlen ember a környezetedben, aki tudja a megoldást egy bizonyos helyzetre, benned van meg ugyanis az a tudás, amely szükséges a sikerhez. Emiatt a többiek mintegy istenként tekintenek rád, te pedig emiatt akarva-akaratlanul is kezdesz elemelkedni a földtől, szépen felfelé. Ébresztő! A jóleső érzést be lehet zsebelni, de maradjunk azért két lábbal a földön.

Ikrek

(05.22.– 06.21.) Ha már ránézésre is több feladatod van, mint időd, akkor elő kell rántani a feladatokkal megbízható személyek listáját. A családtagok, barátok ugyanúgy bevonhatóak a közös ünneplésre való készülődésbe: a barátnőd elintézheti a képeslapok megvásárlását a sajátjaival együtt, a párod mehet bevásárolni, a gyerekek pedig segíthetnek a dekorálásban. Itt az a kihívás, hogy elfogadd, lehet, hogy más márkájú lesz az élesztő, csillogósabb a képeslap, és nem fog a papírfenyő egyenesen állni. De a közös ünneplésnek nem a perfekcionizmusról kell szólnia, hanem a szeretetről, a közösen töltött időről! A Mars ezen a héten felpörgeti az eseményeket a munkádban. Bár nem szereted, ha sürgetnek, ez a bolygó segítségedre van, hogy könnyedén vedd az akadályokat és nagyobb sebességre kapcsolj. Ragadd meg a kínálkozó lehetőségeket! Talán hamarosan te lehetsz az, aki az utasításokat adja, nem pedig azokat végrehajtja. 

Rák

(06.22.–07.22.)  Nagyon változó lehet, hogy kinek mennyi dolga van, függhet például a családtagok számától, a ház méretétől, attól, hogy vannak-e gyerekek a családban. És az is egyénenként változik, hogy mennyi idő jut az előkészületekre. Ha van néhány szabad perced, nem árt előre átgondolni ezeket, és ezt a két faktort valahogy egymáshoz igazítani. De szerintem a karácsony elsősorban a békés készülődésről szóljon. A Merkúr jegyedben tevékenykedve, nagy segítségedre lehet abban, hogy régi, nyomasztó problémáidra megtaláld a megfelelő megoldást. Sokkal racionálisabban látod a dolgokat, jobban ki tudod fejezni az érzéseidet, gondolataidat – jó időszak ez ahhoz, hogy így év vége felé rendezd a félreértéseket. 

Oroszlán

(07.23.–08.23.)  Bárhogyan is készülődsz, ne pánikolj, ez a legfontosabb pont most az összes közül! Előfordul, hogy nincs elég időd, energiád, vagy akár anyagi forrásod a készülődésre. Nem baj! Ugyanis a karácsony igazából nem is erről kell, hogy szóljon, hanem arról, hogy azokkal legyél, akiket szeretsz, és jól érezd magad. Régóta halasztgatod egy nyomasztó ügyed rendezését. Az optimista Oroszlán jegyében járó Merkúr a segítségedre van abban, hogy olyan csatornán keresztül juss értékes információkhoz, amely mások számára elérhetetlen. Talán nem is olyan elutasító a másik fél, mint ahogy azt te képzeled. Hátha őt is nyomasztja már a magány, és már rég a te közeledésed jeleit kutatja.

Szűz

(08.24.–09.23.)Nem volt időd kimosni a függönyöket? Nem baj, majd kimosod máskor. Nem tudsz bejglit sütni, azzal sincs gond, nem ez a fontos! Ha mégis nagyon ragaszkodsz valamihez, amit nem tudtál megcsinálni, kérheted azt a családtagjaidtól, bolti ajándék helyett. Például a nagymamától, barátnőtől, hogy süssön bejglit, vagy a gyerekektől, hogy segítsenek a takarításban. A Szaturnusz a jegyedben igyekezve nagyobb áldozatot követel tőled. Eljött az idő, hogy nagyobb felelősséget vállalj a családodért, esetleg a munkádért. Szerencsére a jutalom sem fog elmaradni, ha felvállalod a feladataidat, kötelezettségeidet. Fontos: ha módodban áll, tegyél valamit, hogy a környezetedben élő idős embereknek ne legyen olyan borzasztóan magányos az ünnepük!

Mérleg

(09.24.–10.23.) Néhány természetes alapanyag segítségével – például fahéj, gyömbér, citrom, vagy alma – pillanatok alatt kellemes, ünnepi illatot varázsolhatunk a lakásba. Nem kell más, csak egy alma felszeletelve, 3 db fahéjrúd és egy csipetnyi egész szegfűszeg. Tegyük egy fazékba a hozzávalókat, öntsünk fel vízzel, majd forraljuk fel. Ezután takaréklángon főzzük tovább, ha szükséges, akkor pótoljuk a vizet. Az illatos alma, a frissítő fahéj és a stresszoldó tulajdonságokkal rendelkező szegfűszeg tökéletes kombinációja segíti az ünnepi ráhangolódást. Az illatok mellett nem árt leporolni kedvenc karácsonyi díszeinket, hiszen ismét eljött az év azon időszaka, amikor minden a fényekről és a csillogásról szól. A jegyedben tevékenykedő Neptunusz inspiráló energiáját úgy tudod a leginkább kihasználni, ha azzal töltöd az előtted álló napot, hogy képzeletben felidézed az előtted álló feladatokat, és átgondolod, hogyan fogj hozzájuk, vagy mihez kezdenél, ha veszélybe kerülne a kivitelezésük. 

Skorpió

(10.24.- 11.22.) Ezen a héten minden a helyére kerül, eloszlanak a kétségeid, tudni fogod mit kell tenni, merre kell indulni. Szerelmeddel közelebb kerülhettek egymáshoz. Szerdától kissé felháborít az, hogy mások látványosan menekülnek egy bizonyos feladat elől, ezért minden rád marad. Valaki a közvetlen környezetedben az őszinte véleményedre kíváncsi, ez azonban igencsak szembemegy azzal, amit az illető hallani szeretne, emiatt kissé össze is zörrentek. Jó lenne, ha megértenéd: attól még nem lesz valami megfellebbezhetetlen igazság, mert te úgy hiszed, úgy gondolod. Az igazság mindig tényeken alapuló, helyes következtetés.

Nyilas

(11.23.- 12.21.) Pontosan tisztában vagy vele, hogy magad alakítod a sorsodat. De az állandó, kiszámíthatatlan változások miatt úgy érzed, hogy minden összeesküdött ellened. Ne hagyd, hogy ezek a pillanatnyi negatív történések eltántorítsanak az eredeti célodtól. A mostani a karácsonyvárás „hivatalos” időszaka. Ha ügyesek voltunk, erre a hétre már nem sok tennivalónk maradt. Tegyünk egy sétát a karácsonyi vásárban, ahol többek között még gyönyörű adventi koszorúkat is beszerezhetünk, és egy-két hiányzó ajándékot is a fa alá. Forralt bor, vagy forró tea mellett hallgatva az ünnepi dallamokat megkezdhetjük a ráhangolódást a decemberre! 

Bak 

(12.22.-01.20.) Az ösztönös megérzéseid dominálhatnak a mai nap folyamán. Talán akadhat közöttük néhány remek ötlet, amit érdemes lenne papírra vetned, alaposabban átgondolnod. Ki tudja, talán hamarosan alkalmad nyílhat megvalósítani némelyiket. Az utolsó hajrá következik a munkahelyeken és az iskolákban. Már csak ezért is jó, ha ezekre a napokra már nem hagytál sok takarítani valót otthon, és rohangálni valót a boltokban. Ajándékok pipa, ablakok-ajtók ragyognak… Ja, a lámpabúrákat elfelejtetted letörölni? Akkor azt még gyorsan pótold! Aztán dőlj hátra, és élvezd az ünnep közeledtét! Beszélgessetek este a kanapén egy bögre forró csokival, vegyétek elő a kedvenc családi társasjátékokat, zárjátok ki a külvilágot és az örökös kapkodást!    

Vízöntő

(01.21.–02.19.) Az ünnepben a készülődés időszaka a legszebb. Azért, mert a várakozás csodájával telnek meg a napjaink, és mert az összes szerettünk kicsit közelebb kerül hozzánk azáltal, hogy gyakrabban gondolunk rájuk. De azért is, mert ilyenkor jobban összefogunk, készülődünk az év legszebb, legemberibb élményére. Ráadásul, ha van gyerek, unoka, szomszéd csemete, egy gyerek számára a mézeskalácssütés, de úgy általában a konyhában való segédkezés felér egy kisebb fajta ajándékozással. Jókedvűen indulhat a napod, ez talán annak is köszönhető, hogy nem nyomasztanak halaszthatatlan elintéznivalók. Csinálj valami egészen mást, hirtelen ötletszerű dolgot! Lazíts, egyszerűen csak hagyd maguktól megtörténni az eseményeket! 

Halak

(02.20.– 03.20.) Elégedetlenkedhetsz a sorsoddal, pedig a csillagok csak figyelmeztetni szeretnének, illetve utat mutatni a hétköznapjaid kuszaságában. A most felmerülő problémák nem a véletlenek következményei, a sors okkal küldte őket neked. Sokkal többet ér egy vidám, szeretetben és békességben együtt töltött ünnep, mint az előkészületekkel járó feszültség és idegeskedés terhe. Tervezzünk előre, hogy utána nyugodtan élvezhessük a karácsonyi ünnepeket! A saját készítésű ajándékok milyenségét nagyban befolyásolja személyiségünk és kézügyességünk is. A lehetőségek tárháza határtalan, és csak rajtunk múlik, hogy valami különlegeset, személyeset alkotva meglepjük szeretteinket. Legyen szó akár egy házi készítésű tojáslikőrről, mézeskalácsról, karácsonyfadíszről, vagy más tárgyról, családunk és barátaink biztosan értékelik majd erőfeszítéseinket. 

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu