„A szeretet nem csak azoknak ad, akiktől kap is valamit, hanem örömmel ajándékozza meg épp azokat, akik ezt nem tudják viszonozni.”

KOS

(március 21.–április 20.) A stresszmentességhez minden esetben az a kulcs, hogy legyen egy fókusz. A sok hagyomány, kérés, megszokás közepette állj meg egy kicsit, és gondold végig, hogy melyik elvárás kié, mi az, ami neked/nektek fontos, és mi az, amit csak rutinból, vagy egy rokon kedvéért teszel/tesztek az ünnepek alatt! Mi az, amihez ezek közül ragaszkodsz? Ezen a héten ellentétes hatások érvényesülnek. Amilyen szuper lesz a szerdai napod, olyan lehangolónak mutatkozik a csütörtök és a péntek. Erősen inspirálnak, bizonyos bolygók, ha vannak szembenállások, azok kijózanítanak, amit sorscsapásként élhetsz meg. Pedig a Nap rávilágít valamire, amit eddig zavarosan láttál, ám a tisztánlátás néha bizony fájdalmas lehet. 

Bika

(április 21.–május 21.) A karácsonyi készülődés lényege egy priorizálás, ami sok esetben arra is utal, hogy a rokonaink és a szeretteink nem mindig ugyanazok. Pl. a nagymama kedvéért lehet, hogy lehozod a csillagokat is, hátadon a karácsonyfát cipelve, és közben őszintén mosolyogni fogsz. De lehet, hogy apukád unokatestvérének a kívánságára, aki amúgy a keresztneved is elfelejti évről-évre, nem feltétlenül fogsz felforgatni mindent. A napokban testhez álló bolygóállások lesznek az égen. Elemedben leszel, ami arra jó, hogy sikeresen tárgyalj, és egyeztess. Kedden és csütörtökön is nagyon vigyáznod kell az egészségedre, két bolygószembenállás (Hold–Szaturnusz és Hold–Mars) az emésztésed, egyben erőd gyengeségére figyelmeztet. Figyelj rá, mit eszel, mennyit, és mikor! Pénteken a Neptunusz pénzügyi zavarra hívja fel a figyelmedet. A vasárnapi Holdállás önuralommal ajándékoz meg.

Ikrek

(05.22.– 06.21.) Csupa jó hír: múlt héten a Mars, ezen a héten a Szaturnusz indul útjára az Ikrekben. Mindkettő nagy hatással lesz rád. Mielőtt bolygód irányt vált, úgynevezett stacioner állapotban van, ami azt jelenti, péntek előtt érdemes megállnod egy pillanatra. Gondolkozz el azon, merre tartasz! Szóval a stresszmentes karácsonyi készülődéshez az első lépés inkább lelki dolog: tudd, hogy mire vágysz, és mit szeretnél megélni az ünnepek alatt! A maradékra lehet nemet mondani, vagy alternatívát ajánlani rá, de csak felnőttesen. 

Rák

(06.22.–07.22.) Ha megvan az elképzelésed, hogy milyen érzéseket, élményeket szeretnél átélni majd karácsonykor, akkor nyugodtan áttérhetsz a gyakorlati dolgokra. A tervezés kulcsfontosságú: egyszer össze kell gyűjteni minden teendőt és minden bevonható személyt. A bolygók azt tanácsolják, hogy ne folyj bele mások vitájába! Kedden és csütörtökön is lesz olyan bolygószembenállás (Hold–Szaturnusz és Hold–Mars), ami fejtörést okozhat a pénzügyek terén, ha nem figyelsz, matekozni kényszerülsz. Jobb lenne, ha nem most nem hoznál komolyabb döntést. Csütörtökön hajnalban a Merkúr olyan idegesítő, frusztráló főnököt szimbolizál, aki különösen kötekedőnek tűnik. Mégis igaza lehet, ezért egyelőre jobb félretenni a méltatlankodást. A felismeréséhez hozzásegít a vasárnap esti film, melyet megnézel.

Oroszlán

(07.23.–08.23.) December eleje elmúlt, van még előttünk 2 hét. Ebből le fog jönni az az idő, amikor elfoglalt vagy, dolgozol, a gyerekekkel foglalkozol, tanulsz és a többi. A maradék időre kell elosztani a feladatokat, hogy ne legyen minden merő kapkodás. A hétfői fényszög azt mutatja, a gyerekek bizony sokba kerülnek. A téli ruházat, az ünnepi ajándékozás mind viszi a pénzt. Kedden és csütörtökön a közlekedésben kell óvatosnak lenned, mert balesetveszélyes bolygószembenállás (Hold–Szaturnusz, Hold–Mars) rajzolódik ki az égen. Szerdán jön a hét legszuperebb napja szuper fényszögekkel, majd a hét második felében a föld jegyekben járó bolygók kedveznek a gyakorlatiasságnak. Ennek megkoronázása a Hold vasárnap esti állása. Gyújts halványzöld, vagy fehér gyertyát, és kívánj valamit!

Szűz

(08.24.–09.23.) Aki nem fordít elég időt a készülődésre, annak egy nagy kapkodás lesz az egész ünnepe. Az első adventi gyertya meggyújtásánál elkezdődött a karácsonyi visszaszámlálás. Takarítás, pakolászás közben találsz tavalyi díszeket, csomagolóanyagokat, sőt még ki nem bontott ajándékokat is. Ilyenkor jönnek a legjobb ötletek, hogy kinek, mit, és hogyan ajándékozz. Ha ez megvan, következő lépésként készíts egy költségvetést a bevásárláshoz! Kedden, csütörtökön és szombaton is lesznek számodra nehéz bolygóállások, amelyek konfliktust generálhatnak. Hasznos, ha erről előre tudsz, mert tudatosan kitérhetsz a provokáció elől. Szerencsére kedden levegő, szerdán víz, pénteken és szombaton föld energiák dominálnak. A levegő jót tesz a kommunikációnak, a víz az érzelmeknek, a föld a józanságnak. 

Mérleg

(09.24.–10.23.) Kedvelni fogod a hét elejét is, de az igazi jó széria csütörtöktől kezdődik számodra. Ekkor hajnalban kezdetét veszi egy kiváló kéthetes időszak. Vedd kezedbe a fontos ügyeket, végezd el az ünnep előtti nagytakarítást, és járj a végére befejezetlen dolgaidnak! Egyik este, amikor van egy nyugodt órád, kuckózz be a kedvenc foteledbe! Vegyél magadhoz egy bögrényi forró teát, vagy forralt bort, és egy jegyzetfüzetet! Írd össze, hogy kiket szeretnél megajándékozni, és azt is, hogy saját készítésű, vagy vásárolt ajándékkal szeretnéd-e meglepni őket! Pénteken és szombaton is szuper fényszögek dominálnak, szóval bármi aktuális most, az összejön. A hét égi ajándéka számodra a vasárnapi lelki béke, melyben elég régen volt részed. 

Skorpió

(10.24.- 11.22.)  Ütemezz mindent a naptáradban! Ha készítesz egy kis menetrendet, hogy melyik nap, mit intézz el, akkor jó eséllyel elkerülöd az ünnepek előtti rohangálást, a gondolák közötti céltalan kóválygást. A hét közepétől egyre nagyobb hangsúlyt helyezel az anyagiakra. Összeírod, hogy mit szeretnél ajándékozni, törekedve az egyszerűségre és a természetességre. Tudsz róla, hogy szenzációs a stílusod, és kellemesen zengő a hangod? Ezt is használd arra, hogy megnyerd az embereket, de ne magadnak, hanem a jó ügyeknek! Csütörtökig lesz erre lehetőséged, mert addig a Merkúr, a kommunikáció bolygója uralja jegyedet. Fontos: ne vegye el a kedvedet az idő homokórája megállíthatatlanul pergő szemcséinek látványa! 

Nyilas

(11.23.- 12.21.)  Hiába van sok dolgod, és hiába vesz körül több lelkes ember, a motivációd csak szerdától érkezik meg. A szerda viszont kiváló nap lesz, kiváló fényszögekkel, a bolygóidnak köszönhetően. Azonban csütörtökön a Hold – Mars állása sértődésre való hajlamot mutat. Pénteken fokozottan legyél óvatos a közlekedésben, balesetveszélyes konstelláció látszik az égen! Hétvégén köszöntsd a vasárnapi jó érzést, lazulást, mely teljesen elural. Írj karácsonyi üdvözlőlapokat! Már csak azért is, mert jó eséllyel válaszolni is fognak, és mások jókívánságait olvasni nagyon jó érzés! Ma már szinte mindenki elektronikus úton kíván kellemes ünnepeket, így mellékelj egy szép képet, vagy épp grafikát is!

Bak 

(12.22.-01.20.)  Hallgass karácsonyi hangulatot varázsoló zenéket, és engedd, hogy átjárja a tested-lelked a családi találkozás örömeinek szóló jóleső melegség! Nézd át a tavalyi fenyődíszeket, hogy kell-e cserélni valamit! Ha garázsban tartod, akkor különösen ajánlott. A Neptunusz fényszög szerint a felettesed olyan hosszasan magyaráz, hogy elveszítheted a türelmedet. Fontos lenne, hogy ne keveredj konfliktusba vele. Az érvelésének aspektusait csak csütörtöktől fogod megérteni, amikor bolygód segít igazán átláthatóvá tenni a dolgokat.  Innentől te is precízebbé válsz, és lesz türelmed a részletekkel is foglalkozni. A vasárnapi bolygóállás az otthonodban sarkall újításra. Aktuálissá válik minden, ami szép, ami új.

Vízöntő

(01.21.–02.19.) Szeretnél haladni az ünnepi készülődéssel és a saját feladataiddal. A Hold állásának köszönhetően folyton hozzád szól valaki, amitől megakadsz, és egyre ingerültebbé válsz. Szerencsére szerdától sokat javul a helyzet, csütörtöktől pedig visszanyered a legjobb formádat, mivel a Merkúr, és Szaturnusz elindul előre. Pénteken és szombaton duplán dupla szuper fényszögek segítenek neked, és a hét fénypontja a hétvége lehet. Ez egy kitűnő lehetőség beszélgetésre, testi – lelki megújulásra. Adakozz, jótékonykodj! Sokak számára az ünnep nagyon szegényes és nagyon szomorú. Igen, vannak nálad rosszabb helyzetben élő emberek, családok. Ha nincs adakozásra pénzed, akkor járulj hozzá a gyűjtőakciókhoz olyan jó állapotú ruhákkal, takarókkal, játékokkal, könyvekkel, amik neked már nem kellenek, de másnak még nagy hasznára lehetnek!

Halak

(02.20.– 03.20.) Karácsonyig minden nap szánj időt magadra, amikor hálát adsz az életedért, amikor megköszönöd mindazon dolgokat, amivel az élet már megajándékozott téged. A hét első napjaiban a Hold és a bolygók állása azt ajánlja, hogy kapcsolódj be minél több beszélgetésbe, mert fontos útmutatáshoz juthatsz. Szerdán a vizes jegyekben járó bolygók (Rák Hold, Skorpió Jupiter, Halak Neptunusz) szerint az érzelmek, no meg az eső dominál. Vigyél magaddal esernyőt, habár ez sem óv meg az érzelmek árvizétől! A hét második felében a Föld elem és a józanság kerül előtérbe, melynek csúcspontja a vasárnap lehet. Az ünnep táján ne feledkezz meg régi barátaidról, mert biztosan akad olyan is köztük, aki nagyon várja jelentkezésedet! 

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu