Könyvajánló: A Kék Melleken Túl

0
1468

Egy őszinte anya-lánya párbeszéd a szexről, a saját szexualitásukról és napjaink szexuális problémáiról.

Hány mellet látsz a képen, teszi fel az ironikus kérdést Standovár Júlia alkotóművész és édesanyja, Bede Zsuzsanna klinikai szexuálpszichológus decemberben megjelent kötetének borítója, amelyben anya és lánya őszinte beszélgetéseit követve szakmai, személyes és művészeti nézőpontokból is elmerülünk a szex és szexualitás körül sorakozó témakörökben. Ám ez a kiadás ennél sokkal többet kínál, míg a fejezetek folyamát a Standovár család témába illő történetei színesítik, és a párbeszédet Júlia, New Yorkban élő művész fotográfiái vezetik tovább, oldalról oldalra a szerzők néha komoly, néha játékos kérdések sorozatával vonják be az olvasót. A Bede Zsuzsanna mesterének, Lux Elvirának ajánlott könyv tabudöntögető témákat 16 fejezeten keresztül dolgoz fel olykor elgondolkoztatva, máskor megnevettetve olvasóit. A kötet különleges nem csak tartalmát, de képi világát tekintve is, így nemcsak olvasni, de nézegetni is élmény. A kötet megvásárolható közvetlenül a szerzőktől az alábbi címen: 

www.nipplehills.com

Milyen módon játszik szerepet a férfiasság megélésében a női orgazmus, hogyan zajlik a fiatalok felvilágosítása itthon és az USA-ban, a csóknak milyen szerepei vannak, és az internet hogyan hatott az ismerkedési szokásokra? A Kék Melleken Túl egy anya-lánya, illetve szexuálpszichológus és fotográfus párbeszéde a szexről, szexualitásról és párkapcsolatokról. A felvetett témák személyes és szakmai nézőpontból is megjelennek, amit színesít az elbeszélők korosztályos különbsége és köztük húzódó Budapest–New York tengely. A projekt egy könyvből és kiállítási anyagból épül fel, amiben fotók és tárgyak szabadon, változatos és játékos vizuális nyelvvel reagálnak a szövegekre. 

Bede Zsuzsanna klinikai szakpszichológus több mint 30 éves magán praxissal a háta mögött, lánya Standovár Júlia, a MOMÉ-n, majd a School of Visual Arts mesterprogramján végzett és jelenleg New Yorkban élő fotográfus.

facebook: A Kék Melleken Túl

instagram: @over_the_blue_nipple_hills