Melitta horoszkóp – emberi játszmák, gyengeségek

0
419

Augusztus 15-21.

KOS

(március 21.–április 20.) Ezen a héten a figyelem középpontjában leszel, és ez teljesen lefoglalja minden idődet. Nagyon meggyőző tudsz lenni, amikor arról van szó, hogy saját nézeteidet kell megvédened. Környezeted nagyobb része felnéz rád, mert kezelni tudod a legnehezebb helyzeteket is. Ha nem is minden esetben, de ezen a héten egyik segítő bolygónak köszönhetően nagyobb együttérzést tanúsítasz és megérted a bajba jutott embereket. Fontos az is, hogy teljes figyelemmel hallgatod őket. Amennyiben te – vagy valamelyik szeretted – kifogtatok egy exhibicionista társat, főnököt, tudni fogod, hogy egy percig sem rejti véka alá igazi mivoltát, hiszen viselkedése nyíltan arrogáns, fennhéjázó és gőgös. Lépned kell, nincs értelme feláldozni magad, azaz tönkretenni az egészséged!

Bika

(április 21.–május 21.) Egy számodra fontos kapcsolat, vagy egy fontos személy több figyelmet kér tőled. Számos ellenmondásos érzésben lesz részed a konfliktusok kezelése során. A végső megoldásra kell koncentrálnod, és nem szabad kitérned a helyes út elől. Utazásban lehet részed, új helyeket, embereket ismersz meg. Hagyatkozz a megérzéseidre, és olyan helyeket válassz, amelyek számodra sokat adnak, és az sem baj, ha lélegzetelállítóak! Amennyiben beengedtél életedbe egy szekáló személyt, aki mindenkit piszkál, becsmérel, az egy idő után nagyon lehúzhat téged is. Ő valószínű nem fog változni, de a te lelked oly mértékben sérül, hogy évekre lesz szükséged, mire összevakarod magad. Onnan ismered fel tünetet, hogy örömet okoz neki, ha látja, hogy megbántott téged/valakit, és nem anyagi, vagy társadalmi előnyszerzés motiválja a viselkedését, hanem csupán a gonoszság.

Ikrek

(05.22.– 06.21.) Ez a periódus nem igazán kedvező a kockázatok vállalására. Nagyon értesz most a zsonglőrködéshez, munkahelyeden is vakmerően merész és bátor vagy, beleszólsz olyanokba is, amik nem tartoznak rád. Egyszerre több mindenbe beleveted magad, mert most úgy érzed, minden megy neked. Amíg nem késő, javaslom, gondold újra dolgaidat és légy megfontoltabb! Amúgy továbbra is közlékeny vagy, és általában nem bújsz metaforák mögé, amikor meg akarsz valamit mondani. A diplomáciai érzékedet azért még fejleszteni kell. Az Ikrek szülött gyakran játszmák áldozatává válhat. Ha a kapcsolatodat túlságosan is átszövik a játszmák, ezek lejátszása rengeteg energiát és koncentrációt igényel. Nem lehet tárgya ilyeneknek a gyerek, a megélhetés, a költözés, a pénzügyek, stb. Ezért marja szét a kapcsolatokat hosszú távon, ha a nő folyamatosan shit-teszteli (A shit teszt azt a célt szolgálja, hogy felmérje a férfi érzelmi stabilitását, egy váratlan szituációra adott válaszát.) a férfit, vagy ha a férfi játszmákkal próbál dominanciát szerezni a nő fölött.

Rák

(06.22.–07.22.) Ez egy olyan hét, amikor úgy érzed, a legkisebb dolgok is motiválnak és számos feladatot, ha nem is egykönnyen, de meg tudsz oldani. Akár már most megtervezheted az őszi utazásaidat. Egy hozzád közelálló személy egy idő óta távol van, hiányzik neked. Jó ötlet lenne beszélgetni vele, esetleg meglátogatni, nem gondolod? Ez a hét tele lesz kreativitással. Minden olyan tevékenységben benne vagy, ami kicsit is érdekesnek tűnik. A hét mumusa a féltékenység lesz. Leggyakrabban párkapcsolatokban fordul elő, mikor az egyik fél a másikat kárhoztatja amiatt, hogy féltékenységével otthon ülésre kényszeríti, elvágva őt ezzel a társasági élet minimális lehetőségétől is. Ezt veszekedések követik, mindaddig, amíg előbb, vagy utóbb egyikük biztosan kiszáll a kapcsolatból.

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Ezen a héten drága barátok vesznek körül. Kellemes meglepetésben lesz részed. Életed minden apró részlete most igen fontos számodra. Szeretni akarsz és szeretetre vágysz. Ha egyedülálló vagy, akár a nagy Ő is beléphet az életedbe. Mindenki rajong érted és keresi a társaságodat. Fontos: ha valakit érvekkel nem lehet meggyőzni, akkor az érzelmeire kell hatnod. Szerencsére ebben jó vagy, hiszen karizmatikus személyiségeddel bárkit le tudsz nyűgözni. A dolgok úgy alakulnak, ahogy azt te szeretnéd. Az Oroszlán szabad gondolkodású lény, akinek kellenek néha kis tuningok. Nagyon pozitív hangulatodban érdemes leírni három olyan dolgot, amiért hálás lehetsz, majd rosszabb napokon elővenni a listát és átfutni. Hatalmas önbizalmat ad. Pusztán a jó emlékek felidézése elindítja az endorfin, a szerotonin és az oxitocin termelését.

Szűz

(08.24.–09.23.) Ezen a héten hozzád közelálló személyekkel veszed körül magad, intelligens beszélgetésekre vágysz, olyan emberekkel, akik igazán ismernek. Mindenkinek van valami közlendője számodra és te örülsz a figyelmességnek.  Sok feladatod lesz, de sikerül majd időt szánni mindenre. Tele vagy energiával, és olyan karitatív tevékenységeket akarsz végezni, amellyel másokon is segíthetsz. Ha van olyan személy az életedben, aki már okozott komoly problémákat az életedben (pl. kirúgatott munkahelyről, fizikailag bántalmazott, vagy párkapcsolatod végét okozta) akkor jó eséllyel van dolgod egy mérgező nárcisztikussal. Ez a típus – a pszichopata altípusa – kifejezetten kártékony, ezért jobb magadat távol tartani tőle! 

Mérleg

(09.24.–10.23.) Megpróbálod a felesleges dolgoktól elszigetelni magad, most csak az igazán fontos tennivalókra koncentrálsz. Otthonod egy biztos pont számodra, amelyre most nagy szükséged van. Ezen a héten kiélvezed minden művészi hajlamod, otthonodban akarsz némi változásokat. Fizikai megterhelésben bőven lesz részed a héten, de a hét vége felé megláthatod majd ennek eredményét is. Ne vigyél semmit se túlzásba, hagyd, hogy a dolgok természetes úton haladjanak! Szánj időt családodra, és nem utolsósorban magadra és barátaidra! Ahogy magát erősíti az ember, úgy lesz ellenállóbb az összes sérelemmel szemben. A múltat kitörölni nem lehet, de rajtunk múlik, hogy mennyi új szokást veszünk fel, ami valóban elcsitítja a régóta bennünk lapuló rossz érzéseket.

Skorpió

(10.24.- 11.22.) ) Ez a hét számodra teljesen normálisnak ígérkezik, a feladataidat könnyebben elintézed, kisebb erőfeszítés nélkül végzed el a legapróbb dolgaid is. A múlt és jelen harmonikusan ötvözi egymást, és feloldja azokat a gátakat, amelyek közted és a hozzád kevésbé közelálló személyek között voltak. Újraértékeled az életed, megtalálod a lényeget, egyben érzékeny és romantikus leszel. A hétköznapi veszteségekhez, csalódásokhoz szükség van a haraggal, vagy a fájdalommal való szembenézésre, de utána elég lehet, ha újragondoljuk a szokásainkat, gondolkodásmódunkat. Az is segíthet, ha feltesszük a kérdést: biztos, hogy ugyanígy szeretnénk leélni az életünket? Ennyi keserűséggel, indulattal? Kicsit olyan ez, mintha minden nap innád a mérget, közben azt várnád, hogy a másik szenvedjen tőle. Holott neki lehet, hogy már eszébe sem jut a konfliktusotok.

Nyilas

(11.23.- 12.21.) Azok a tervek, amelyeket erre a hétre gondoltál valóra váltani, összeomlani látszanak. Mindig úgy érzed, ha befejeztél egy feladatot újabb, nehezebb jön helyette. Sok energiára és találékonyságra lesz szükséged. Jó ember vagy, csak gyakran befolyásolható, és amennyiben hagyod magad, mindenedből, még az életed erejéből is kiforgatnak. Vedd komolyan az intő figyelmeztetéseket, és ha nem is azonnal, de legalább gondolkodj el rajtuk! Sok Nyilas szülött érezheti azt, hogy elvesztegetett idő volt, amit egy bizonyos kapcsolatára szánt. Ilyenkor nemcsak a kapcsolatot, hanem az időt is meggyászolja. A csalódás után nehéz arra gondolni, hogy valakiben újra megbízzon. De ahogy a kapcsolat a helyére kerül a szívében, ezen már nem fog gondolkodni, hanem ennek a lezárt kapcsolatnak a tapasztalata fog helyet csinálni a következőnek. 

Bak 

(12.22.-01.20.)Úgy tűnik ezen a héten az otthoni és munkahelyi feladatok közé szorulsz. Néha nehezedre esik mindkettőt tökéletesen megoldani, és úgy beosztani idődet, hogy másra is jusson. De végül képes leszel mindent véghezvinni. Családod és barátaid társasága biztonságot és stabilitást nyújt. Tudod, hogy mindig számíthatsz rájuk. Ha problémáid és vágyaid vannak, ne szégyelld azokat megosztani velük! Bizonyos Bak szülötteknél a fiatal kapcsolatok nagy része nem állja ki azt a próbát, amit komolyabb típusú állapotok, betegségek jelentenek. A pszichológia azt mondja, egy fiatal kapcsolat még arról szól, hogy töltekeznek egymásból, építkeznek, és nem arról, hogy az egyik fél ápolja a másikat. Idősebbeknél már más a gondolkodás alapja. Az évek jobban összekapcsolják őket. 

Vízöntő

(01.21.–02.19.) ) Ezen a héten a szerencse hozzád szegődik, és mindent véghezviszel, amit elterveztél.  Olyan helyes döntéseket hozol, amelyek fontosak lesznek azon az úton, amelyet kitűztél magad elé. Fejlődni fogsz és ezt környezeted is észreveszi. Értékrended egyre mélyrehatóbb, és ennek köszönhetően képes vagy jó döntéseket hozni. Ha kicsúszik a kezedből az irányítás, nem dől össze a világ, nem borul a terved, és eddigi munkád sem vész kárba. Személyek függősége keserítheti meg mindennapjaidat. A függő sosem látja be, hogy ő egy gyenge beteg ember, kevés akarattal, és kezelésre szorul. Legyen szó bárkiről is, akár te magad is lehetsz a bajba jutott. Ez valójában mindegy, de szakember segítsége nélkül nem fog menni a megoldás.

Halak

(02.20.– 03.20.)

Ez a hét tökéletes lesz azon feladatok elintézésére, amelyeket már régebb kiszabtál magadnak. Otthonodban is rendezettséget szeretnél, takarítasz és finomakat főzöl. Most élvezed az ilyen tevékenységeket, és szereted, ha meglátszik a munkád eredménye. Sok régi emlék találhat meg, és el kell fogadnod, hogy ezeknek helyet kell találnod a mostani életedben. Megláthatod, milyen nagy utat tettél meg, de azt is, milyen hosszú áll még előtted. Azt már te döntöd el, hogy jól, vagy rosszul végzed ezeket! Abban az esetben, ha szüleid, vagy bármelyik családtagod megbántott, mielőbb rendezd magadban! Ha nincs lehetőséged beszélni velük, tedd a problémákat egy szelencébe, és add át egy Angyalnak, aki megsemmisíti azokat. Ne feledd, nem mindig az a szülő, aki megszült, és csak dumált egész életedben, hanem az, aki gondoskodott rólad, és mind a mai napig szeret a hibáiddal együtt!

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu