Hamarabb esünk szerelembe

0
519
Fotó: pixabay.com

Harmadára rövidült a szerelembe esés ideje pár évtized alatt egy brit tanulmány szerint: míg a most 55 évnél idősebb korosztályból egy nő és egy férfi 78 napi ismeretség után nyilvánította magát párnak, addig a mostani 25 évesnél fiatalabbaknak ehhez elég 24 nap.

Míg hajdanán az úgynevezett háromnapos előismeretség kellett az első találka megbeszéléséhez, jelenleg elég négy óra. A rövidülésben nagy szerepe van a világhálónak, azon pedig a közösségi portáloknak, főként a Twitternek és a Facebooknak – hangsúlyozza a tanulmányt elkészítő PIXmania.com nevű brit internetes cég.

A férfiak a világhálós „széptevők”

A netes üzenetforgalmon alapuló elemzése szerint a férfiak az aktívabb világhálós „széptevők”: évente átlagosan 517 üzenetet küldenek hódítás végett, a nők csak 386-ot. Hagyományos – papírra, kézzel írt – szerelmes levéllel a brit pároknak ma már csak a tizede fáradozik.

Egyre gyakrabban jön az elbocsátó szép üzenet digitálisan

A távközlés forradalma ugyanakkor nemcsak hamarabb kovácsol párrá két embert, a szakítások bejelentéséhez is egyre népszerűbb eszköz. A párkapcsolatot „felmondók” 36 százaléka telefonon mondja ki a végső szót, 27 százalék telefonos vagy netes szöveges üzenetben – adta hírül a The Daily Telegraph című lap.