KOS

(március 21.–április 20.) Ideális lehet számodra ez a hét ahhoz, hogy hosszabb távú elképzeléseket szövögess olyan döntésekhez, melynek következményei hosszabb távra szólnak. Ilyenkor nagyon vigyázz a tervezés, és az ábrándozás közti lényeges különbségre! Ezekben a napokban beléphet az életedbe egy új személy is, akivel könnyen lehet, hogy az elkövetkező időszakban még sok dolgotok lesz egymással. Egy népünnep, vagy évforduló miatt most sokkal közelebb érzed magad a társadhoz, mint eddig bármikor. 

A Kos gyenge pontjai: fej, idegek, agy, szem, fül, fog és haj. Hajlamos a fejfájásra, túlterheltség idején a szédülésre. Az akut gyulladást nála rendszerint láz kíséri. Amikor a Kos beteg, nagyon rosszul érzi magát, de igen hamar felgyógyul. A fogorvostól nagyon tart, csak akkor keresi fel, amikor fájdalma már elviselhetetlenné válik. 

Bika

(április 21.–május 21.) Érzékenyen és érzékien reagálsz valaki romantikus közeledésére, legyen az a partnered, vagy netán egy ismeretlen személy, aki szeretne most közelebb kerülni hozzád. Engedj teret az érzéseknek, melyek most benned munkálnak, és erősítsd meg a dolgokat azzal, hogy a külsődre is fokozottan ügyelsz ezekben a napokban! Lehet, hogy most van itt az ideje annak, hogy az adott kedvezmények miatt beszerezz pár extra ruhadarabot is magadnak. 

A Bika fő problémái a gégével kapcsolatosak. Gyakran számíthat mandula- és gégefőgyulladásra. Hajlama van a mirigyrendszer és az anyagcsere krónikus megbetegedéseire, az e jegyben született nőknek ezért rendszeresen ellenőriztetniük kell a pajzsmirigyüket, és a vércukor szintjüket. A Bika szívesen halogatja az orvos felkeresését, ameddig csak lehet, ám ez a hozzáállás kedvez a krónikus betegségek kialakulásának.

Ikrek

(05.22.– 06.21.) Nyitott leszel a változásra, jelentsen ez bármit az életed jelenlegi szakaszában. Ha kezdeményeznél, ha beindítanál valami újat, akkor most alkalmas lehet ehhez megtenni az első lépéseket. Ha van egy rossz szokásod, vagy netán egy függőséged, akkor most van esélyed arra, hogy végleg megszabadulj tőle. Legyen ez a hét az áttörésé! A hét második felét ünnepléssel töltheted, amire egy sikeres eredmény, vagy egy szerencsés véletlen adhat okot. Ezekben a napokban az önbizalmad is megnő, ami bátorságot ad arra is, hogy kimondj végre valamit, ami eddig beléd volt szorulva. 

Az Ikrek jegy szülötte hajlamos a tüdőbetegségekre, de nehezen teszi le a cigarettát, ha dohányzik. Ráadásul belső nyugtalansága és idegessége kedvez e szenvedély kialakulásának. Gyakori betegségei: kimerültség, ideg- és mellhártyagyulladás. A kar-, kéz- és kulcscsontsérülések veszélye igen nagy. Az egészséghez való viszonya extrém: vagy addig nem vesz tudomást a betegségről, amíg csak lehet, vagy hipochonder, és a legjelentéktelenebb tünetből is már szörnyűségekre következtet.

Rák

(06.22.–07.22.)  A szokottnál sokkal stabilabb leszel a héten. Mindezt persze a környezeted is érzékelni fogja, így jó eséllyel gyűjtesz be most bókokat, elismeréseket. Arra is számíthatsz, hogy valaki még egy randevúval is bepróbálkozik. Ezekre a napokra készülj fel azzal, hogy kifogástalan külsővel jelensz meg minden alkalommal a nagy plénum előtt. Munkahelyeden egy ügyben ellenállásba ütközhetsz, amely elsősorban abból adódhat, hogy olyan valakinek keresztezed az útját, aki mindezt nem nagyon hagyja szó nélkül. Most el kell döntened, hogy fontos-e annyira, hogy emiatt bevállalsz egy konfrontációt, vagy inkább választasz egy alternatív útvonalat arra, hogy elérj oda, ahová szeretnél. 

Egészség: Könnyen alakulnak ki nálad lelki zavarok, pl. depresszió, mert nagyon érzékeny vagy. Ezért a harag és a stressz gyorsan a gyomrodra mehet. Rendszeresen okozhat panaszt a gyomorégés, gyomorhurut. Gyenge pontod a vízháztartás, mert e csillagjegyet a Hold irányítja, mely a testnedvek szabályozásában szintén részt vesz. A Rák sokszorosan hajlamos az ödémákra is.

Oroszlán

(07.23.–08.23.) Lassan sort kell kerítened egy beszélgetésre, amely a családoddal, vagy egy romantikus kapcsolatoddal lesz összefüggésben. Mindehhez valószínűleg kénytelen leszel felhozni egy olyan témát is, amely talán eddig ebben a körben tabunak számított. Talán eljött az ideje, hogy napvilágra kerüljön egy ügy, amiről mindenki tud, de senki sem beszél róla. Jó esélyed van arra, hogy megkönnyebbült optimizmussal tekints a körülöttünk lévő világra. Mindennek alapja valószínűleg egy siker lesz, melynek eredményeképpen most egy kis időre legalább elégedetten dőlhetsz hátra kis kényelmes székedben. 

Az Oroszlán nőknél fokozott a szív- és keringési betegségek rizikója egyben az ettől való félelem.  A jegy szülötte sokszor szenved derékfájásban, mert kötelességeit túlságosan komolyan veszi, és könnyen túlterheli magát. Ha még gyerek, a felnőtteknek kell neki segíteni a tanulás és a játék, a tanulás és a pihenés egyensúly tartásában.  Mindent meg kellene tenni annak érdekében, hogy elkerülje a stresszhelyzeteket, valamint kütyüktől mentes nyugodt szobában pihenjen! 

Szűz

(08.24.–09.23.)  Lelki nyugalmad érdekében okosabban tennéd, ha elkerülnéd a feszült helyzeteket és a vitákat, melyekből jócskán lesz a környezetedben! Nem minden esetben lesz könnyű dolgod, ha távol akarsz maradni a harcoktól. Számodra sokkal előnyösebb most egy kis visszavonulás. Keresd a nyugalmat, a szépséget és az őszi harmóniát! Hét közben a szerelem érzése és a kötődés iránti vágy kerít hatalmába, és az igény, hogy az életed minden részecskéjét megoszd valakivel. Ha párkapcsolatban élsz, akkor ez az elmélyülés időszaka számotokra, ha pedig egyedülálló vagy, akkor számíthatsz arra, hogy valakit nagyon megszeretsz. 

A Szűz gyenge pontjai az emésztőszervek, elsősorban a vékonybél. De az epéd, a hasnyálmirigyed és a májad működésében is könnyen alakulhatnak ki zavarok. Személyed, azaz jegyed igen érzékenyen reagál a helytelen táplálkozásra, melynek következtében székrekedésre, hasmenésre és puffadásra számíthatsz.

Mérleg

(09.24.–10.23.) Valakiről, akivel nem voltál teljesen tisztában eddig, kiderül, hogy pontosan hányadán is áll veled kapcsolatban. Egy beszélgetés, vagy vita ugyanis megmutatja az illető valódi énjét, így lehetőséged lesz arra, hogy eldöntsd, akarod-e hogy ez az ember a továbbiakban is az életed része legyen, vagy nem. Ezekben a csodálatos őszi napokban sort kell kerítened olyan beszélgetésekre is, amelyektől talán eddig távol tartottad magadat, de most egy esemény miatt végre világos álláspontot kell mutatnod! 

Érzékeny pontod a vese, az ágyékcsigolya, a petefészek, a hólyag és a bőr. Ha megbetegszel, lábadozásod rendszerint meglehetősen sokáig tart, mert hiperérzékeny vagy. Negyvenéves korodtól fokozottan hajlamos a lehetsz a zsíranyagcsere-zavarokra. A Mérleg nőknél gyakran magas a szívbetegségek rizikója is.

Skorpió

(10.24.- 11.22.) .)  Legalább egy hat – hét napig tartsd távol magad a körülötted zajló vitáktól és veszekedésektől! Ezek a harcok, melyeket most a környezetedben vívnak, nem képezik az életed lényeges részét, és neked teljesen felesleges feszültséget hoz, ha belebonyolódsz. Keresd az élet szépségeit és kerüld el az agresszív viselkedéssel teli környezetet!

Egészségedben a bél, a hólyag, de a méh és a petefészek is problémát okozhat, ha nem figyelsz magadra. Sose hagy a szervezeted jelzéseit figyelmen kívül! Váltózuhannyal erősítheted immunrendszeredet. Ha vannak házi kedvenceid, fokozottan ügyelj a higiéniájukra! Nem is gondolnád, mennyi olyan baktérium van, ami őket nem, de téged súlyosan megbetegíthet. Következetes tisztasággal csökkentheted ennek esélyét.

Nyilas

(11.23.- 12.21.)  Ha vannak titkaid, azokra nagyon vigyázz, mert ha kitudódnak, óriási botrányra van kilátás! De az is megeshet, hogy valaki elmond egy fontos információt, amelyet még akkor is meg kell őrizned, ha erős késztetést érzel arra, hogy világgá kürtöld. A felettesed viselkedése előtt értetlenül állsz, pedig semmi mást nem akar, mint tartsd meg magadnak a családi dolgaidat, a munkahelyeden pedig ne hívogassanak otthoni csipcsup gondokkal percenként. A házasságokban főként párod viselkedése miatt lehet probléma. Ha többen is jelzik feléd, talán le kéne ülni vele beszélgetni. 

Gyenge pontjaid közé tartozik a máj és a csípőtájék. Az utóbbi főként azért, mert sok Nyilas szívesen űz extrém sportokat. Idősebb korban hajlamos a reumára, a köszvényre, és az isiászra is. Pozitív életszemlélete miatt szerencsére kevésbé gyötrik kétségek, valamint ritkán szenved depresszióban.

Bak 

(12.22.-01.20.)  Soha nem volt még aktuálisabb a régi mondás, miszerint teher alatt nő a pálma. Olyan új dolgokkal találhatod szembe magad, amely miatt talán át kell szervezned a hétköznapjaidat, mert szinte semmi nem megy a régi rutin szerint. Légy különösen óvatos a héten, főleg ha autót vezetsz! Agytekervényeid az ötödik sebességbe kapcsolhatnak. Sokan nem tudják felvenni a ritmusodat, ami miatt idegessé válhatsz. Számolj el tízig, mielőtt megszólalsz, így elkerülheted a feszültséget! 

A Bak nagyon idős kort érhet meg, mert semmit sem ad könnyedén – még az életét sem. Gyenge pontod egyike a térd, az ízületek, valamint a bőr. Ezen kívül hajlamos lehetsz a pszichoszomatikus zavarokra, melyek elsősorban gyomorpanaszok formájában nyilvánulnak meg. Sok Bak férfi idő előtt megkopaszodik. De semmi baj, sok nőnek kedvence a ma divatos, fénylő golyóbis.

Vízöntő

(01.21.–02.19.)

Vízöntő (01.21 – 02.19) Valakinek a gondolkodása előtt értetlenül állhatsz. De az is megeshet, hogy pénzügyeid alakulása miatt válhatsz idegesebbé. Ezért a nagyobb vásárlásokat és eladásokat érdemes lenne a következő héten lebonyolítani, mert úgy több szempontból is jobban járhatsz! Minden esély megvan arra, hogy békét köss egy olyan személlyel, akivel a kapcsolatod az elmúlt időszakban feszült volt, és megfordult a fejedben, hogy véget kellene vetni az egésznek. Olyan elhatározásra is juthatsz, ami komoly befolyással lesz a jövődre. 

Egészség: Hajlamos leszel a túlságosan alacsony vérnyomásra, amitől reggel nehezen térsz magadhoz. Az Uránusz bolygó hatása mutatkozik meg az érrendszeredben. Leggyakoribb panaszaid közé tartoznak a visszerek, az érgyulladás és a keringési problémák. Bokádra is ügyelj, mert igen sérülékeny. Vigyázz az étkezésre is! Igyekezz természetes táplálékhoz jutni, nagy ívben kerüld a mesterséges eredetű, kizárólag vegyszerkotyvalékot tartalmazó ételeket, italokat!

Halak

(02.20.– 03.20.) A héten olyan események történhetnek, amelyek miatt nehezebbnek érezheted az életet. De az is lehet, hogy olyan dolog juthat a tudomásodra, amely miatt akár könny is csilloghat a szemedben. Addig tartsd becsben régi barátaidat, míg élnek, mert utána már csak a hiábavaló bűnbánat marad! Valamiféle váratlan találkozás viszont felvillanyozhat. Annyi feladat szakadhat a nyakadba, hogy esténként úgy dőlsz be a fáradtságtól az ágyba, mint egy krumplis zsák. De az is lehet, hogy olyan váratlan helyzet alakulhat ki, amely miatt át kell alakítanod az egész hetedet. Pénzedre jobban ügyelj.

Az érzékeny Halak gyenge pontja az idegrendszer, ezért gyakran alakul ki nála pszichoszomatikus betegség, valamint allergia. Figyelj minden olyan panaszra, ami a lábadat érintheti! Kerüld a dohányzást és a nyugtatószerek szedését, mert a jegy szülötte hajlamos a függőségekre!

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu