2019. január 5-től 11-ig

Kos

Egész héten el leszel árasztva munkával, aminek egyrészt nagyon örülsz, másrészt január végére olyannyira fáradt leszel, mint az előző év végén. Meg kell tanulnod valahogy nagyon ügyesen beosztani az idődet, életedet, hogy a munka mellett pihenésre és magánéletre egyaránt jusson szabadidőd! Hétfőtől szerdáig különösen figyelj anyagi dolgaidra, mert felmerülhetnek műsoron kívüli, be nem tervezett kiadások, melyektől felborulhat lelked nyugodt kis világa! De ettől ne ess kétségbe, ilyennel minden háztartásban időnként számolni kell, még ha fájó pont is! Ne feledd, január 6-án, hajnali 2 körül van ennek az évnek első Újholdja! Terved, teremtésed meghatározza a teljes évet.

Bika

Mások szemében eléggé kiszámíthatatlannak tűnhetsz. Ez épp abból adódhat, hogy nem vagy a csúcson még január első napjaiban, és nehezen tudod meghatározni a rád váró feladatokat. Számtalan teendőd lesz már az első hetekben, ráadásul nem csak a munkahelyeden lévő elvárásoknak kell megfelelned, hanem különféle családi események is nehezíthetik a dolgodat. A párkapcsolatodban adódhatnak döcögősebb időszakok, talán nem beszélgettek eleget, esetleg elhallgattok egymás elől titkokat, aminek nem lesz jó vége. Hétvégén felejtsd el a munkát, kapcsolódj ki, szórakozz, találkozz a barátokkal! Bárki a környezetedben, aki sértő, bántó megjegyzést tesz a másikra, attól tartsd távol magad, mert ma mást, holnap viszont téged fog szapulni!

Ikrek

Az Ikrek számára a mostani napok érdekes ismeretségek lehetőségét hozza. Különleges módon most az olyan emberek társaságát fogod keresni, akik lendületesek, nagy elánnal vágnak bele az új évbe, és tele vannak tervekkel. Figyelj arra, hogy a gyorsan, és netán valamelyik fél részéről némileg érdekből szövődő barátságok tiszavirág életűek is lehetnek! Persze ez nem feltétlenül így kell legyen, de légy elővigyázatos! Ugyanilyen körültekintőnek kell lenned a baráti és párkapcsolatodat tekintve is, sokszor egy nagy lendülettel induló szerelem, vagy barátság hamar meglazulhat, ha valójában nincs elég stabil talaja. Minden esetben magad dönts ezekben a kérdésekben, mert családtag, vagy közeli barát adhat ugyan tanácsot, de valójában te látsz a dolgok mélyére!  

Rák

Érdemes az új esztendőnek, azon belül is ennek a hétnek úgy nekilátni, hogy magadba szállsz és a dolgok mögé nézel. Elképzelhető, hogy a furcsán kétesélyes játék kimenetele rajtad is múlik. Ennek ellenére az optimizmusod töretlen, ami rengeteg problémán átsegít, sőt napok elteltével azt fogod tapasztalni, hogy több új tartós barátra, minőségi ismeretségre is szert tettél. Jókedved, a reményteli hozzáállásod sokak számára nagyon is szimpatikus. Az a Rák, kinek gondjai voltak a munkavállalás terén, most az Újhold erejével teremtsen, mert több ajánlatot is kaphat. Szelektálni célszerű, főleg amennyiben hosszú távban gondolkodik.

Oroszlán

Ha jól gazdálkodsz az energiáiddal, őszinte és tartós kapcsolatra vágysz, minden úgy alakulhat, ahogy szeretnéd. Egy szép és jól működő kapcsolatban azonban nem csak örülni lehet, de meg is kell azt tartani, amiért neked is kell tenned. Igyekezz, hogy az életed különböző területeit egyensúlyba tudd hozni, mindenre és mindenkire jusson elegendő időd, akire szeretnéd! Előtérbe mindig magadat helyezd, hiszen születésed pillanatától tapasztalni, megélni jöttél a földre. Nem olyan nehéz dolog ez, meg is tanulható. Amennyiben gondjaid vannak szülővel, nevelővel, kérj nyugodtan tanácsot tapasztaltabb, netán idősebb embertől! Üzleti ügyekkel ezekben a napokban teremtési szinten foglalkozz, hiszen az Újhold energiái segítenek ebben.

Szűz

Optimizmusod átragad a magánéletedre, kapcsolataidra is, ettől pedig szinte felhőtlen boldogság jellemzi az egész hetedet. Amire oda kell figyelned, hogy ne engedd a féltékenységet beférkőzni párkapcsolatodba, mert az a legszebb érzelmeket is megmérgezi, és különben sincs rá semmi okod. Üzleti, pénzügyi téren teljesen nyugodt lehetsz, sikerek sikereket követnek e téren, de igyekezz megfontolt maradni! Köztudott, hogy ha hajlamos vagy a könnyelműségre és bekövetkezik, hogy amit könnyen szerzel, azt könnyen el is költöd, akkor még rosszabb helyzetbe is kerülhetsz, mint a nagy bevételek előtt. Egészségeddel komolyabb problémák nem lesznek, de ha lehet, előzd meg a kisebb, ám gyakrabban előfordulható megfázásokat, sok vitaminnal és egészséges életmóddal!

Mérleg

Álmaidat, vágyaidat kezeld helyükön! Ingatlannal, telekkel kapcsolatos ügyekben ne ess túlzásokba, mert a végén egyetlen filléred sem marad! Most ne nagyon hergeld főnököd fizetésemelés kunyerálásával, mert nem kapod meg! A Szaturnusz gondoskodik róla, hogy még felelősebb és érettebb ember legyél! Ez nem jelenti azt, hogy ellaposodnál, csak már nehezebb elmozdítani őrült ötletekkel a jó vágányról. Most túl sok forogna kockán mind a szakmai, mind a magánéletedben, úgyhogy ne vicceld el a komoly lehetőségeket. Partnered ezen a héten különösen érzékeny reagál a nyaggatásra, vagy kritizálásra. Hagyd őt férfiként/nőként érvényesíteni azt, amire született. Esetleg finomíts a kommunikációdon, hogy átmenjen, megértse, amit mondani akarsz neki! Fontos: ha érzelmi kapcsolatod kezd rutinná válni, akkor legfőbb ideje munkához látni, s változtatni!

Skorpió

A Hold jelenlegi állása az álmok és titkok házát találja telibe, így mély és pozitív változásokra számíthatsz. Az Újhold ereje izzik, tapasztalhatod, hogy boldogabb kapcsolatok érkeznek mind a személyes életedbe, mind a munkába. Ha egyedülálló vagy, a hét utolsó napjaiban gondolkozz rajta, mit is szeretnél igazán, fogalmazd meg, vesd papírra! Kívánságod hamarosan meg is valósul. Ha valami, valaki meginogtatott hitrendszered kérdéseiben, kezdj el dolgozni rajta, hogy miért is történhetett meg mindez! Hol volt, mikor keletkezett a rés a rendszerben? Szerelmi életed mozgató rugója a szenvedély, a tűz. Ne hagyd kialudni! Legyen mindig egymásra időtök, és a barátokat, ismerősöket, bulikat, mindenféle mást második helyre tegyetek! Az együtt eltöltött időtök alapozza meg életetek, kapcsolatotok minőségét, azaz távoli jövőtöket.

Nyilas

Biztos nem fogsz unatkozni, kedves Nyilas szülött. Miközben körülötted alig bírják az új iramot, te mindent egybetartasz az érzelmi viharok közepette is. 7-e után a Nap hatására felragyog az egód és az önbizalmad. Hajlandó leszel kockázatot vállalni és lázadni a korlátok ellen. A Mars különleges erővel ruház fel a hét végére a kommunikáció területén. Ha nem vagy biztos a dolgodban, inkább használj finomabb szavakat, mert agresszívnek tűnhetsz minden jó szándékod ellenére! Legtöbb nőnemű Nyilasban van egy művész, aki mostanában háttérbe szorul, mert el kell tartani a családot, mert újra és újra el kell vállalnia valamilyen plusz, esetleg nemszeretem munkát. A házassági, vagy szerelmi élet jobbá tétele a hét elejétől lehetséges, de akkor mindketten bátran vállaljátok érzéseiteket, véleményeteket! Első lépésben tisztázzátok egymással, ki mit akar! A folytatás már kézenfekvő lesz.

Bak 

Miután jó sok alvással kipihented az előző év végének fáradalmait, érzelmi hullámvasút következik, amin átélsz mindenfélét a szerelem iránti kétségbeesett vágyakozástól egészen addig, hogy nagyon szeretnél egyedül lenni. Mindez némi poétikus kreativitással is jár, fejezd csak ki magad! A hét második felében nyugodtan álmodozz, pihenj, ráérsz hajtani később. Racionális típusként nem megérteni szeretnéd a partnered, inkább megmagyarázni őt. Ami gyakran udvarias formája annak, hogy elemezni akarod a hibáit. Analitikus képességed most hasznosnak bizonyul. Ámor nyílvesszői nem tévesztenek célt, ha nemcsak nagy hévvel, hanem megfontolt előrelátással is számolsz. Röviden vedd át a kezdeményezést, és vágyaid tárgya a tied lehet! Azért ne felejtsd: megszerezni könnyű, megtartani sokkal nehezebb!

Vízöntő

Ne félj kiállni azért, amit akarsz, amire szükséged van, így megőrizheted az egyensúlyt. Nem lehetsz folyton a kemény, belevaló partner, akinek semmire nincs szüksége: néha add meg magad az érzéseidnek! Ha munkát keresel, rövidesen leveszed a lábáról a leendő főnöködet. Hipnotikus kisugárzásod erőre kap, s eldönti a dolgokat. Vízöntő férfi, ha őszintén kedvel, sőt, már szinte szeret valakit, ne bonyolítsa túl a dolgokat! A másik így elbizonytalanodik, nem tudja mire vélni a parttalan érvelést, ahelyett, hogy egy jót szörföznétek az érzékek tengerén. Jegyezd meg: az első gombot neked kell kigombolni!

Halak

Társaságban népszerű és vonzó leszel. Ugyanez vonatkozik a párkapcsolatodra is. Az új év kezdetén a hivatásod területe is reflektorfénybe kerül. Új feladatot vállalsz, ami eleinte nem megy könnyen, de majd szépen lassan belejössz, hiszen számodra nincs lehetetlen. Meg kell szabadulnod a kudarctól való félelmedtől, hogy megszerezd, amire szükséged van. Önsajnálat helyett fogd fel kihívásként a hivatásoddal járó kötelezettségeket! Ha minden úgy sikerül, ahogy eltervezted, várhatod a jutalmat: külföldi út, szakmai előrelépés, és hasonlók. Szerelemben gondold át a történteket, együttlétetek alatt mivé, kivé váltál. Nem vezet sehova a gügyögés, a mindent a másiktól várok, a vegetálás. Meddig akarod ezt még így csinálni?  

Melitta
Telefon: +36-20/922-52-92
E-mail: melitta@ahol.com
Honlap: www.gil.hu/melitta/melitta.html
WebTv: www.melittatv.hu