A magyarok fele el sem tudja képzelni az életét csokoládé nélkül, rosszkedv esetén a nők nagy része ezzel próbálja magát vigasztalni. És amíg a hölgyek főként étkezés után nassolnak, a férfiaknak ez nem számít: akkor esznek csokoládét, amikor találnak otthon.

Az év legédesebb időszakának küszöbén az NRC piackutató vizsgálta meg nassolási szokásainkat. Az eredmények szerint a 18‒59 évesek csaknem háromnegyede legalább hetente egyszer fogyaszt csokoládét, sőt 13%-uk mindennap hódol az édes élvezetnek. A válaszadók közel fele el sem tudja képzelni az életét csokoládé nélkül, míg csupán 1 százalékuk vallotta azt, hogy egyáltalán nem kér az édességből.

Rosszkedvre csoki

Rosszkedv esetén a nők fele csokoládéval próbálja magát felvidítani, de minden ötödik férfi is a csokipapír aljára néz ilyenkor. A hölgyek legnagyobb része főétkezések után szeret leginkább nassolni, a férfiak egyharmada viszont a leginkább akkor eszik csokoládét, amikor éppen talál otthon valamelyik fajtából. A magyarok kétharmada emellett azt gondolja, hogy a mérsékelt csokoládéfogyasztás pozitív hatással van az egészségre, és az étkezéseknek része lehet ennek fogyasztása.

Mennyi szaloncukrot vagyunk képsek befalni?

A karácsonyi ünnepek előtt a szaloncukrok sem maradhattak ki a felmérésből. A válaszokból az derült ki, hogy a legtöbben (32%) a zseléset szeretjük a legjobban, de népszerű még a marcipános (16%), a kókuszos (12%) és a karamellás (11%) is. Az elmúlt karácsonykor a magyarok egyhatoda fejenként több mint 50 darab szaloncukrot falt be. Mindössze 3 százalék vallja magáról azt, hogy egyáltalán nem szereti, így nem is eszik a fára lógatható édességből.

PRovocative PR-ügynökség