Szerelem nélkül „ … nem lehet élni, mert a szerelem az érzelmeink mozgatórugója. Mindannyian azért születtünk, mert valaha szüleinkben fellángolt a szerelem és gyönyörűséges folytatásai így lehetünk egy-egy ölelésnek…” – Vészabó Noémi beszélt új novelláiról a nool.hu-nak.

Nagy Orsolya, a nool.hu (a Nógrád Megyei hírportál) újságírója Vészabó Noémi festőművész-íróval beszélgetett Szeretni egyszer bolondulásig című, a Galenus Kiadónál megjelent novelláskötetéről. Az interjú egy rövid részletét nálunk is elolvashatják. Az eredeti írást pedig pedig ITT találják. Olvassák el, érdemes!

(balról jobbra:) Bencze Ilona, Pataki Zita, Vészabó Noémi, Fári István

[…]

  • – A közelmúltban tartotta legújabb novelláskötetének bemutatóját, ahol Pataki Zita műsorvezető és Bencze Ilona Jászai-díjas érdemes művész méltatta a könyvet. Mesélne erről?

– Sokan csodabogárnak tartanak, hiszen a festészet mellett nálam mindig jelen volt az írás. Most az ötödik könyvem jelent meg, és számos más könyvet illusztráltam, vagy közreműködtem megjelenésükben. Írtam már verseskötetet, szonetteket, lélektani regényt, és most egy szerelemről szóló novelláskötet látott napvilágot a Galenus kiadó gondozásában. Huszonegy novellát tartalmaz a könyv, mindig megdöbbentő befejezéssel. A kiadóm visszajelzései alapján szeretik az olvasók. Pataki Zita és Bencze Ilona emelte a bemutató fényét, remekül kiegészítettük egymást hárman, hiszen Ilona felolvasott gyönyörű hangján, Zita pedig lélektanilag elemezte a novellákat.

(balról jobbra) Fári István – a Galenus Kiadó igazgatója;

Dr. Szarvasházi Judit – főszerkesztő;

Dézsy Zoltán – filmrendező;

Vészabó Noémi – festő-író

  • Valóban igaz történetek alapján íródott?

– Igen, minden történetben igaz és megtörtént eseményeket dolgoztam fel. Persze nagyon átalakítottam a sztorikat, hiszen megváltoztattam a neveket, helyszíneket, nehogy valaki ráismerjen a főhősökre. Természetesen, akik elmesélték nekem titkos szerelmi viszonyaikat, azokat megkérdeztem, hogy megírhatom-e. Szerintem mindenkinek vannak titkai, amiket mélyen őriz magában, de mégis megkönnyebbül, ha elmesélheti egy számára megbízható embernek. Ráadásul fontos jellemzőnk a kíváncsiság, hiszen szeretünk kicsit betekinteni mások magánéletébe, ezért nézünk filmeket, olvasunk regényeket, hogy megismerjünk sorsokat, a miénktől eltérő vagy éppen nagyon is hasonló életeket. Novelláim mind tükrök egy-egy titkolt szerelemről.

  • Miért éppen a szerelem?

– Mert anélkül nem lehet élni, mert a szerelem, az érzelmek mozgatórugói életünknek. Mindannyian azért születtünk, mert valaha szüleinkben fellángolt a szerelem és gyönyörűséges folytatásai így lehetünk egy-egy ölelésnek. Milyen csoda és milyen szomorú lenne ez a világ szerelem nélkül!

[…]

Rendelje meg a novelláskötetet a Galenus webáruházában!

Olvassa el a teljes interjút a nool.hu oldalán!

 

Galenus