Számolta már valaha, hogy hányszor ébreszt fel minket eldugult orrunk vagy nem múló köhögésünk? Vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy egy évben hányszor kapjuk el a náthát és hány napig kényszerülünk szobafogságra? Egy 2014-es felmérés most rávilágított a tényekre, megmutatva mennyi időt vesz el életünkből egy nem várt betegség.

Álmatlan éjszakák, keserű nappalok és a kínzó tünetek, amelyek nem kímélnek minket. Az influenza és a megfázás kellemetlen vendégeink a téli hónapokban, és kevés ember ússza meg a velük való találkozást. A vírusokkal szemben nehéz védekezni, és az enyhe tél tovább rontja az esélyeinket. Egy-egy betegség pedig értékes időt vesz el az életünkből, hogy pontosan mennyit egy nemzetközi felmérés eredményei megmutatják.

Mi magyarok évente átlagosan 2 alkalommal vagyunk náthásak. Egy-egy megfázás során pedig körülbelül 5 napot töltünk otthon. Pihenésünk azonban nem zavartalan olyankor sem, ugyanis a tünetek átlagban minimum 3 alkalommal ébresztenek fel bennünket éjszaka, derült ki derült ki a Wick Pharma GmbH 12 országban végzett kutatásából.

Pontosan a kellemetlen tünetegyüttes miatt fontos, hogy a kezelésre is odafigyeljünk. Ha ugyanis félvállról vesszük a köhögést vagy orrfolyást, saját időnket vesztegetjük, megrövidítve a családdal és barátokkal töltött pillanatokat és megnehezítve a munkánk elvégzését.

RedLemon