Tovább tarol Magyarországon is az influenzajárvány, a regisztrált megbetegedések száma napról-napra növekszik. Nem kell azonban ölbe tett kézzel várnunk: sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a cseppfertőzéssel terjedő betegséget. Íme, néhány egyszerű, ám annál hatékonyabb tipp az orvos szakértőtől immunrendszerünk megerősítésére és az influenza kivédésére.

Az influenza lázzal, torokfájással és orrdugulással járó tüneteinél már csak az esetleges szövődmények rosszabbak. A járvány időszakában különösen fontos, hogy megerősítsük immunrendszerünket néhány egyszerű, természetes praktikával. Az alábbiakban Dr. Major Zoltán főorvos osztja meg javaslatait arról, milyen természetes módszerekkel előzhetjük meg hatékonyan az influenzát.

Tippek az influenza megelőzésére

1. Figyeljünk a C-vitamin bevitelére!

Fontos, hogy szervezetünk vitaminkészlete maximálisan fel legyen töltve. A köztudatban elterjedt nagydózisú C-vitaminnal való tűzoltás helyett Dr. Major Zoltán főorvos inkább a kiegyensúlyozott vitaminbevitel pártján áll. Ezt legtermészetesebben friss alapanyagok, nyers zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával érhetjük el. Amikor azonban szervezetünk vitamin-háztartását a lehető legrövidebb idő alatt szeretnénk helyrebillenteni, érdemes komplex összetevőjű multi-vitaminokat választanunk.

2. Fokozottan ügyeljünk a higiéniára!

Mivel az influenza cseppfertőzéssel terjed, érdemes nagyobb figyelmet fordítani a rendszeres kézfertőtlenítésre. Nemcsak a tüsszentés, hanem akár a munkahelyi klaviatúra is lehet a fertőzés forrása. Ma már remek kézfertőtlenítő géleket vásárolhatunk, melyek kiváló védelmet nyújtanak a kórokozókkal szemben.

3. Pihenés, pihenés és pihenés!

A munkahelyi stressz, vagy éppen az éjszakába nyúló ébrenlétek is megviselik szervezetünket. A kialvatlanság viszont gyengíti immunrendszerünk ellenálló képességét. Tudatosan kell figyelnünk arra, hogy az alvással töltött órák száma életkorunknak megfelelő legyen, hiszen ez a regenerálódás egyik legfontosabb eszköze. A téli hónapok végére kimerülnek szervezetünk energiatartalékai, ezért érdemes ilyenkor néhány napra szünetet tartani, felöltődni. Jó választás lehet például egy harmóniateremtő kúra egy fürdőhelyen, amely segít elfeledtetni a mindennapok feszültségét.

4. Sportoljunk rendszeresen!

 

Ellenálló képességünkhöz jelentősen hozzájárul a rendszeres testmozgás, ami segítségünkre lehet az influenza elleni küzdelemben is. Ha legalább hetente háromszor csak sétálunk, vagy akár kocogunk legalább egy órát, már rengeteget tettünk egészségünk érdekében. Fontos azonban a réteges öltözködés, függetlenül attól, hogy a szabadban, vagy teremben edzünk.

5. Végezzünk állapotfelmérést és célzott immunerősítést!

Amennyiben biztosra akarunk menni a felkészülést illetően, vizsgáltassuk ki magunkat. Ma már léteznek olyan állapotfelmérések, melyek kifejezetten immunrendszerünkre és állóképességünkre fókuszálnak. Ezeknek a segítségével képet kaphatunk szervezetünk állapotáról és célzottan tehetjük meg a szükséges óvintézkedéseket.

Front Page Communications

(NaturMed Hotel Carbon)