Dr. Czeizel Endre orvos genetikus 13 kiváló, noha Nobel-díjat el nem nyerő magyar születésű természettudós családfáját és életművét értékeli.

E „válogatott csapatba” Semmelweis Ignác, Fodor József, Eötvös Loránd, Kármán Tódor, Polányi Mihály, Bródy Imre, Szilárd Leó, Bay Zoltán, Neumann János, Teller Ede, Szentágothai János, valamint az élők közül Furka Árpád és Kondorosi Ádám került be.

E nagy tudósok életét számos kevéssé ismert esemény árnyékolta be.

Elég az utólag elmebetegnek kikiáltott Semmelweis Ignác borzasztó körülmények között bekövetkező halálára utalni, a bécsi elmegyógyintézetben valójában agyonverték.

A XX.század egyik legfényesebb szellemi óriásának tartott Neumann János életrajzírói eddig nem értették sajátságos kapcsolatát a nőkkel.

Gyermekkori balesetének megismerése erre is magyarázatul szolgálhat.

Szilárd Leó agyában fogant meg az atombomba ötlete, előállításában is kulcsszerepet játszott, noha ledobását már nem tudta megakadályozni.

Az ő végakaratának semmibe vevése is tanulságos történet.

Végül szeretné a figyelmet felhívni arra, miszerint a magyar nemzet sorsa jórészt attól függ, hogy a jövő nagy természettudósai képesek lesznek-e szülőhazájukban valóra váltani különleges adottságaikat, vagy esetükben is érvényesül majd a „magyar titok”, nevezetesen, hogy időben kell lelépni… Kemény fedeles, cérnafűzött, jelzőszalaggal, családfamelléklettel ellátott, 472 oldalas könyv.

 

Ára: 3900 Ft (3714 Ft+5% áfa)+csomagolás- és postaköltség.

Megrendelő lap