A Culevit Kft. fotópályázatot hirdet „ Reménnyel töltve – Rák, ahogy én látom ” címmel, melynek háziasszonya: Dobó Kata.

Augusztus végén indult útjára a Culevit Kft. által meghirdetett országos fotópályázat.

 

A „Reménnyel töltve – Rák, ahogy én látom” pályázat kitalálásakor olyan alkotásokra gondoltak a kiírók, amelyeken keresztül megmutathatják az emberek, akár érintettek, akár nem, hogy mit gondolnak erről a betegségről, a gyógyulásról, a gyógyulásba vetett hitről, a reményről.  Egy mozdulat az életből, egy momentum a mindennapokból, amiből kaphatunk, erőt nyerhetünk, vagy csak éppen elgondolkodunk…

Olyan pályázatokat várnak, melyek arról szólnak, amit az amatőr és profi fotósok szeretnének megmutatni a világból, ha erre a betegségre, a rákra gondolnak. Az elkészült kép lehet figyelemfelhívó jellegű, érzékeny vagy elgondolkodtató… Az első három legjobb pályamunkát szakmai zsűri fogja kiválasztani:

  • Dr. Kulcsár Gyula rákkutató, Culevit Kft. tudományos igazgató – a zsűri elnöke
  • Szebeni András fotográfus, Érdemes művész – a zsűri szakmai elnöke
  • Dobó Kata színművésznő
  • Bánkúti András – Pulitzer díjas fotóriporter
  • Gera Mihály – Balogh Rudolf díjas szerkesztő

Megélni, túlélni a bajt

„Minden olyan pályázatnak örülünk, amely mellett pár sorban a személyes vélemény, élmény, érintettség is olvasható, hiszen ezek azok a sorok, képek, amiért az egész ötlet elindult.”- nyilatkozta Lex László a Culevit Kft. ügyvezetője.

„A rákos megbetegedésekről történő kommunikáció a média világában elég egyirányú. Arra gondoltunk, egy fotópályázat igazán érdemes lenne arra, hogy megmutathassuk, hogy az emberek hányféleképpen látják ezt is, mint minden mást a világban. Van, akinek a szomorúságot, van, akinek az örömöt, a reményt, vagy éppen az élet szeretetét idézi fel ez a mondat. Beszélnünk kell róla, látnunk kell, hiszen így tudunk segíteni a rászorulóknak, ha megértjük miről is szól, megélni, túlélni ezt a betegséget. „

A 600.000 Ft összdíjazású fotópályázatra a cég oldalán lehet jelentkezni (www.culevit.hu/fotopalyazat). A fotókat bárki megtekintheti és szavazhat is a neki legjobban tetsző képre a Culevit Kft. hivatalos oldalán (www.culevit.hu/fotopalyazat) vagy a Facebookon(www.facebook.com/culevit)

“Astruccpolitika nem segít…”

A verseny háziasszonyának Dobó Katát kérték fel, aki örömmel vállalta el ezt a feladatot.
“A struccpolitika nem vezet eredményre, beszélnünk kell erről a betegségről, hogy segíthessünk.” – nyilatkozta Dobó Kata, mikor arról kérdeztük, hogy miért vállalta el ennek a kezdeményezések a háziasszony szerepét.

A képeket szeptember 30-ig várják a szervezők, az elbírálás után a hivatalos díjkiosztó október 17 -én lesz a Kogart házban, ahol meg is tekinthetők majd a legjobb pályamunkák.

Newdoor