Tánccal is formába lendülhetünk a bikini szezonra

0
871

A legtöbben a zumbára szavaznak, pláne azok, akik gyerekkorukban Jennifer Lopezt utánozták a tévé előtt ugrálva.

Hatásos, jól átmozgat és szórakoztató – ezért választják legtöbben edzésként a táncot – derül ki a NESTLÉ FITNESS friss felméréséből.

Formbalendülés – csak könnyedén

Ki ne szeretné könnyedén és vidáman elérni a kívánt alakot a bikini szezonra? A hölgyek háromnegyede szívesen választaná a táncot mozgásformának, mert könnyed, szórakoztató és hatásos – derül ki a NESTLÉ FITNESS májusi felméréséből. Nem csupán ezen előnyök miatt szavaznak azonban a táncra a nők, hanem azért is, mert döntő többségük popsztárra szeretett volna hasonlítani gyerekkorában, a legtöbben Jennifer Lopezt utánozták a tévé előtt ugrálva.

Sokan esküdnek a zumbára

A bikini szezon közeledtével a hölgyek több mint háromnegyede a hasán, a csípőjén és a fenekén szeretne mielőbb változtatni, és az ehhez megfelelő mozgásforma kiválasztásakor elsődleges szempont a hatékonyság, de az sem elhanyagolható, hogy otthon is elvégezhető, illetve szórakoztató legyen a feladatsor. Nem csupán kikapcsolódásként, hanem mozgásként is szívesen próbálják ki a táncot, egyharmaduk a zumbára esküszik a táncedzések közül.

Mozgás és kiegyensúlyozott étkezés

A hölgyek közel fele hetente, negyede naponta sportol. „Miközben a legtöbben rendszeresen mozognak, a megfelelő étrendre csak a felmérésben résztvevők alig több mint egyharmada figyel tudatosan” – hangsúlyozza Mihály Tekla, a Nestlé dietetikusa. „Pedig a kiegyensúlyozott életmódhoz nem csupán a fizikai aktivitás, hanem az átgondolt étkezés is hozzátartozik. Ennek elmaradhatatlan része a napi ötszöri evés és a megfelelő folyadékfogyasztás” – teszi hozzá a dietetikus, aki a sportos vagy éppen kevésbé aktív életformát követőknek is azt javasolja, hogy ne indítsák reggeli nélkül a napjukat.

A kiegyensúlyozott reggeli a szakember szerint tartalmaz teljes értékű gabonával készült élelmiszert (pl. gabonapelyhet), friss zöldséget vagy gyümölcsöt, fehérjét (pl. tejet, joghurtot) és valamilyen innivalót (ásványvizet, teát, friss gyümölcslevet).

NESTLÉ FITNESS Flat Belly program

Avantgarde Group