Tavasz és a csillagjegyek – Milyen tulajdonságokat erősít fel?

0
1101

Február a régi terhek, az elfáradt energiák leadásának az ideje. Asztrológiai szempontból a tél végét március 21-ei napforduló jelenti, amikor újra kezdődik elölről az asztrológiai kör a Kos jeggyel haladva a Halak jegyéig.

Az asztrológiai év összhangban van az anyatermészettel. Ahogyan tavasszal a természet is újjászületik, fontos az élet minden területén is a megújulás. Az előző évet le kell zárni, és felfrissülten lehet kezdeni ezt a csodálatos évszakot.

 

KOS [03.21-04.20]

Egyre inkább tettrekész

kos

Március 21-e az asztrológiai év kezdete, ilyenkor a fák rügyezni kezdenek, a magvak előtörnek a földből. A Kos jegy szülötteiben felerősödik a küzdőképesség, akaratának nyílt érvényesítése. Ahogyan éled a természet, nagy energiákkal indítanak el dolgokat, de nem mindig képesek végigvinni. A befejezést rábízzák a zodiákus többi jegyére.


BIKA [04.21-05.21]

Ha tavasz, akkor szerelem és érzékiség

bikaA tavasz közepe a stabilitásé, a természetben a meggyökerezés, a gyarapodás időszaka, amikor minden kizöldül. A Bika szülöttei is két lábbal állnak a földön, a stabilitást, a békét, a nyugalmat testesítik meg, úgy anyagilag, mint érzelmileg. Vénusz az uralkodó bolygójuk tavasszal felerősíti szexuális vágyukat.   

 

IKREK [05.22-06.21]

Nyüzsgés és zizegés – hiperaktiv a kapcsolatokban

ikrek

Az Ikrek hava a virágzásé, a megporzásé, a természetben minden él, és nyüzsög ilyenkor. Az alapvetően is mozgékony Ikrek állandóan jönnek-mennek, tesznek-vesznek, örök mozgásban vannak. Ebben a hónapban szívesen ismerkednek, létesítenek új kapcsolatokat, kommunikációjuk még aktívabb lesz. 


RÁK [06.22-07.22]

Még inkább a család lesz a központban

rákTavasszal a Rákok is felébrednek a téli melankolikus hangulatukból. Születésük hónapja a termésnövekedést jelképezi. A Rák jegy szülötteiben felerősödik érzékeny lelkiviláguk, még fontosabb lesz számukra a biztonságot nyújtó család, családi háttér. Szívesen foglakoznak gyermekeikkel.

 


OROSZLÁN [07.23-08.22]

Méltóság és magabiztosság, ahogy egyre több a fény
oroszlán

Születésük hónapjában süt a legforróbban a Nap, ilyenkor érik be a termés. A Nap az Oroszlán jegy uralkodóbolygója, már a tavaszi első napsütés magabiztossá, méltóságteljessé teszi a jegy szülötteit. Jól érzik magukat, ha körülöttük forog a világ és felfigyelnek rájuk.

SZŰZ [08.23-09.22]

Nagytakarítás, és rendszerezés

szűzA Szűz havában a termést tisztítani és rendezni kell, hogy az áttelelés biztosítva legyen. Tavasszal a Szűz jegyűeken eluralkodik a tisztaságmániájuk, hozzáfognak az alapos nagytakarításhoz, fontos számukra a tiszta és rendezett környezet. Összegyűjtött tudásukat is aprólékos munkával rendszerezik.


MÉRLEG [09.23-10.22]

Még fogékonyabbak a szépségre
mérleg

A Mérleg időszaka a természet őszi egyensúlya, a szép őszi táj színkavalkádja. Uralkodó bolygójuk, a Vénusz hatására tavasszal fogékonyabbak lesznek a művészetek iránt, szívesen festegetnek a természet lágy ölén, mindenben az esztétikumot tartják szem előtt. Kapcsolataikban a kiegyensúlyozottságra törekednek, keresik a kompromisszumokat.

 

SKORPIÓ [10.23-11.21]

Ha tavasz, akkor hatalomvágy
skorpióA Skorpió az őszi fagyok ideje és a természet halála. Az ilyenkor született embereket a létezés határai és legmélyebb titkai érdeklik. Tavaszi újjászületésükkel megnő a hatalomvágyuk. Érzékenységüket eltitkolják. Bizalmatlanok, ezért szeretnének mindent és mindenkit az ellenőrzésük alá vonni. 


NYILAS [11.22-12.20]

Tavasz a hosszú távú tervek kezdete

nyilas

A Nyilas jegy időszakában hullani kezd a hó, amely jótékonyan beborítja a természetet és segíti a túlélést. A márciust optimista hangulatban kezdik a jegy szülöttei, a tavaszi hónapokban képesek lesznek távlatokban gondolkodni, új ötleteik megvalósításába szívesen bevonják barátaikat. Jóindulat és a szeretet vezérli cselekvéseikben.


BAK [12.21-01.19]

Munka, munka, munka

bakA Bak hava a legkeményebb fagyok ideje, kitartásra van szükségünk, hogy túléljük a hideg és zord telet, amikor minden megfagy és megáll. Még a szívós Bakok is megsínylik ezt az időszakot, de akaraterejüknek, céltudatosságuknak köszönhetően márciusban már megújult erővel és hatalmas energiákkal vetik bele magukat munkájukba.

VÍZÖNTŐ [01.20-02.18]

Felerősödik a szabadságvágyuk

vízöntő

A Vízöntő jegyében még hideg van, de a természet már ébredezik és rejtett, különös életmódot folytat, akár e jegy szülöttei. Tavasszal a Vízöntők egyedisége még nagyobb hangsúlyt kap, fokozottan érdeklődnek az újdonságok iránt. Függetlenségüket védik, és még nehezebben viselik a beszabályozottságot.

 

 

halakHALAK [02.19-03.20]

Befelé fordulnak, hogy védekezzenek külső pezsdülés ellen
Az asztrológiai év lezárásával a természet is megenyhül, elolvad a hó, és megduzzadnak a patakok. A természetben a magvak a föld alatt láthatatlanul csírázni kezdenek. Az érzékeny, visszahúzódó Halak jegyű emberek a tavasz közeledtével befelé figyelnek, ezzel próbálják lelki egyensúlyukat megtalálni. Ilyenkor a külső szemlélő számára megfoghatatlanok, kiismerhetetlenek lesznek, mint kora tavasszal a határ.


Violetta
Asztrológus

horoszkopkeszites.gportal.hu

ibolya.royal@gmail.com

 

(ni)