Természetes fogamzásszabályozás

0
418

A női egészség és a hormonális egyensúly megtartása szempontjából fontos, hogy a védekezés lehetőleg a szervezet működésébe történő beavatkozás nélkül, természetes módon valósuljon meg.

A mesterséges módszerek – mint amilyen a tabletta is – egyszerűbb lehetőséget kínálnak, de ha egy nő megtanulja felismerni termékenysége jeleit, nem lesz szüksége sem tablettára, sem más mesterséges módszerre a fogamzás megakadályozásához. A termékeny kor negyven éve során mindig tudni fogja, hogy termékeny vagy terméketlen napon van-e éppen, azaz szükséges-e védekeznie vagy sem.

A női test épsége és a termékenységképessége olyan érték, ami soha nem lehet feláldozandó a kényelem oltárán. Érdemes ezért tudni arról, hogy a nem kívánt terhesség elkerüléséhez nem szükséges a ciklus teljes felfüggesztése. Elég csak azokon a napokon védekezni, amikor arra valóban szükség van, hiszen egy nő a ciklusa során csupán néhány napon át fogamzóképes. A termékenységi jelek segítségével ezek a napok biztonsággal megállapíthatók. Ahhoz azonban, hogy ezeket a jeleket a lehető legmegbízhatóbb módon lehessen alkalmazni, bevált módszerekre van szükség. A könyv ezeket a természetes fogamzásszabályozási módszereket is szemléletes és közérthető módon mutatja be.

Érdemes tudni arról, hogy a természetes fogamzásszabályozási módszerek nemcsak a védekezést szolgálják, hanem a női problémák megoldásában is fontos alapot jelentenek, mint a fájdalmas menstruáció, a rendszertelen ciklus, az endometriózis, a mióma vagy a policisztáspetefészek-szindróma. A termékenységi jelek segítségével ezek a gyakori problémák is biztosabban ismerhetők fel és hozhatók rendbe.

A könyv – a szülőkön, tanárokon és szakembereken kívül – azoknak a termékeny korú lányoknak és nőknek szól, akik a védekezés módját maguk szeretnék megválasztani, és azt a szervezet működésébe történő beavatkozás nélkül, természetes módon szeretnék megvalósítani. A könyv mindössze néhány nap alatt elolvasható, a megszerzett tudás azonban egész életre szól.

A tartalomból:

– Hormonegyensúly és egészség

– A hormonális fogamzásgátlás kockázatai

– A mesterséges védekezés egyéb formái

– Védekezés kemikáliák nélkül

– A test nyelve – a termékenység jelei

– Hüvelyváladék, ébredési hő, méhnyak és más jelek

– A természetes fogamzásszabályozás előnyei

– A leghatékonyabb módszerek

– A legfontosabb szabályok

– Kérdések és válaszok

A könyv kapható a könyvesboltokban, a Bookline hálózatában, valamint a Naturwell Kiadóban. Nyomtatott és e-book formában a honlapon is megrendelhető: www.naturwell.hu

Dr. Csiszár Miklós

A cikk a Patika Magazinban jelent meg! Keresse minden hónapban a gyógyszertárakban!