Vajon üzennek a csillagok?

0
599

A karmaasztrológia fontos tudomány. Segít jobban megérteni, megismerni önmagunkat, személyiségünket, jellemünket. Segítségével az is látható, mely életterületünkön van nehezítés, illetve hogyan lehet azt oldani. Sőt a múltból hozott tulajdonságaink, képességeink, fóbiáink, karmikus nehezítéseink, ösztönös cselekvésmintáink, betegséghajlamaink is napvilágra kerülnek.

Az ember mindig is csodálattal tekintett föl az égboltra, tisztelettel vegyes ámulattal figyelte a titokzatos égi jelenségeket, a csillagok, a Nap és más bolygók mozgását, a Hold fogyatkozását. Őseink rájöttek, hogy az égi események és a földi történések között összefüggés van. Talán ezért is vonz ma is sokakat a csillagok rejtélyes világa. Cikksorozatunkkal ebbe a misztikus világba szeretnénk elkalauzolni olvasóinkat.

Az asztrológia története több ezer évre nyúlik vissza. A káldeus papok voltak a minden tudás birtokosai, folyamatosan kémlelték az eget, figyelték a csillagok járását. Megállapították, hogy a Földről nézve a Nap mozgása, a bolygók pályája, az állócsillagok állása hatással van a földi életre. Egyiptomban a keleti égbolton felkelő Szíriusz jelezte a Nílus áradását. A sok ezer éves tapasztalatokat lejegyezték, ebből alakult ki később egy komplex rendszer, amit ma is jól tudunk használni az asztrológiai elemzések során.

Hogyan olvashatjuk ki az égitestek üzeneteit?

Ehhez szükségünk van a születési horoszkópra, más néven a radixra, amely a pontos születési időpont (óra, perc) és a hely alapján határozható meg. A radix azt mutatja meg, hogy születésünk pillanatában az égitestek hogyan helyezkedtek el az égbolton, az állatövön. Segítségével megtudhatjuk, hogy az egyes bolygók melyik életterületen álltak, milyen fényszögeket alkottak, mi volt a keleti horizonton éppen emelkedő, felkelő csillagjegy (aszcendens).

Mi történik, ha nem ismert a születésünk pontos időpontja?

Ha legalább az időintervallumot tudjuk, például a születés hajnalban vagy kora délután, 2–4 óra között történt, akkor az életeseményekből be lehet pontosítani a születési időt. Azonban, ha egyáltalán nem tudjuk, csak a születés napját, akkor a pontosítás eredménye bizonytalan lesz. Ilyenkor érdemes informálódnunk az időpontról az illetékes kórházban, ahol születtünk. Nagyon fontos, hogy tudjuk a pontos születési időpontunkat, mivel akár 10 perc eltérés is okozhat tévedést az elemzésben. Ennyi idő alatt az aszcendens jegyet válthat, néhány bolygó átléphet egyik horoszkópházból a másikba.

Egy képzett asztrológus ki tudja olvasni a születési horoszkópunkból a jellemvonásainkat (külső és belső tulajdonságainkat), tanulandó feladatainkat, életcélunkat és életutunkat.Mindenkinek van egy útja, melyen végig kell mennie, és az is látható, mely életterületünkön van nehezítés, illetve hogyan lehet azt oldani. A múltból hozott tulajdonságaink, képességeink, fóbiáink, karmikus nehezítéseink, ösztönös cselekvésmintáink, betegséghajlamaink is napvilágra kerülnek.

Jogosan merülhet fel a kérdés, akkor puszta véletlen, hogy amikor épp megszülettünk, hogyan álltak az égbolton az égitestek, és azok hogyan befolyásolták a sorsunkat? Mindenkit megnyugtathatok, hogy nem, nincsenek véletlenek. Nincs rossz születési képlet sem. Olyan bolygóállásnál születünk meg, amelynek hatásai ideális helyzetet teremtenek arra, hogy tökéletesen valósítsuk meg életfeladatunkat.

Miért különleges a karmaasztrológiai elemzés?

A karmaasztrológia olyan bolygóállásokat is vizsgál, melyekkel feltárhatóak a mélyebb karmikus rétegek, karmikus sebek. Tűpontosan és objektíven képes rávilágítani a legmélyebb lelki gondjainkra, melyek egyébként csak hosszas pszichológiai terápiával kerülhetnének felszínre. Az asztrológiai elemzés nem jóslás, hisz a születési képlet alapján kínál megoldásokat, így arra is lehetőségünk van, hogy válasszunk az analógiákból. A tudatos élethez igen nagy segítséget tud adni az elemzés.

Azt, hogy konkrétan milyen életterületeket, problémákat tudunk tanulmányozni az asztrológiai elemzés segítségével, és milyen pozitív hozadéka van az így nyert ismereteknek az életünkben, a következő lapszámunkban fogom részletezni.

Dr. Nagy Etelka
karmaasztrológus, mikrobiológus PhD
www.asztrologiaelemzés.hu/kapcsolat