Zenei programajánló: Várudvar Fesztivál Szigligeten

0
319

A fesztiválok után maradt tátongó űrt pótolja nyárvégi a Várudvar Fesztivál, a kéthetes koncertsorozatot a Punnany Massif indítja augusztus 16-án. A Szigligeti Vár tövében a legkeresettebb hazai zenekarok, többek közt a Wellhello, Péterfy Bori & Love Band és a Budapest Bár adnak különleges koncerteket, ötszáz főben maximalizált nézőszámmal.

Szigliget a Balaton-part egyik legszebb, legautentikusabb és legizgalmasabb helyszíne: a hegyoldal gyönyörű régi nádtetős házai, a környék lenyűgöző szépségű dombjai és hangulatos borászatai, a halsütödékkel és kellemes bisztrókkal vendégeit váró zöldpázsitos strand, az írók, festők, zenészek hangjától zsibongó Esterházy kastélyból lett Alkotóház, a kedves helyi emberek, s a csendes, jegenyesorokkal tűzdelt partszakasz a Balaton egyik legszebb panorámájával páratlan hangulatot nyújtanak. A hely büszkesége a dombtetőn álló majd nyolcszáz éves vár, amely nemrégen komoly felújításon esett át, így híven idézi meg annak egykori világát és hangulatát.

Kistehén

E csodálatos helyszín, a Szigligeti Vár tövében nyitotta meg kapuit a Balaton-felvidék legújabb kulturális helyszíne, a Szigliget Várudvar különleges zenei programokkal, kézműves sörökkel, street food különlegességekkel és hívogató atmoszférával. Nem titkolt szándéka, hogy a járvány miatt elmaradt fesztiválok, rendezvények, találkozók élményét, ha kicsiben is, de annál bensőségesebb és különlegesebb hangulatban pótolja.

A Gasztroplacc néven is ismert helyszínen a rendezvényekre vonatkozó valamennyi érvényes szabály betartásával ötszáz főben maximalizált nézőszámmal indul az a nyárvégi program, amely a legkedveltebb és legszínvonalasabb hazai popzenei előadókkal hozza el a vár hangulatához illeszkedő műsort: 

augusztus 16 – Punnany Massif

augusztus 18 – Péterfy Bori & Love Band

augusztus 19 – Fran Palermo

augusztus 22 – Budapest Bár

augusztus 26 – Anna and the Barbies + Loyal

augusztus 27 – Bëlga + Lil Frakk

augusztus 28 – Kistehén

augusztus 29 – Wellhello 

A zenekarok különleges, a hely adottságaihoz illeszkedő műsorokkal készülnek a fellépéseikre. A koncert-sorozat eseményei a Szigliget Várudvar Facebook-oldalán részletesen is megtekinthetők:

Az A38 Hajó szervezői a szigligeti kulturális élet szimpatizánsaiként és támogatóiként örömmel vesznek részt a Szigliget Várudvar programjainak és eseményeinek a társszervezésében a fesztivál sikerét annak szakmai partnereként támogatva.