Boldogság és gratuláció

0
105

Ismét boldogok vagyunk és gratulálunk annak a két gyógyszerésznek, akik magas rangú kitüntetést kaptak, s ezzel a kormány elismerésben részesítette magát a gyógyszerésztársadalmat is.

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából Pintér Sándor belügyminiszter a minisztérium Márvány aulájában kitüntetéseket, elismeréseket adott át, köztük két gyógyszerésznek, akik meghatározó személyiségei hivatásunknak.

  • A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje elismerésben részesült prof. dr. Hohmann Judit gyógyszerész, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara Farmakognóziai Intézetének egyetemi tanára, a Természetes Vegyületek Interdiszciplináris Központjának vezetője a természetes vegyületek kutatása területén folytatott, nemzetközileg is nagy jelentőségű tudományos munkája, iskolateremtő oktatás- és tudományszervezői tevékenysége elismeréseként.
  • A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatában részesült dr. Horváth-Sziklai Attila gyógyszerész-közgazdász, aki közforgalmú és intézeti gyógyszertári munkája és az ÁNTSZ megyei tiszti gyógyszerészi feladatköre után 2004 óta a Magyar Gyógyszerészi Kamara Országos Hivatalának vezetője, a magyar gyógyszerészet nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése, valamint a gyógyszerészek és a gyógyszertári szakdolgozók képzése terén végzett szakmai tevékenysége elismeréseként.

A cikk a Patika Magazinban jelent meg! Keresse a gyógyszertárakban!

XXVIII. évfolyam 10. szám 2023. október