Csak a trendi alak vonzó? – Korunk testtrendjei (2.)

A fogyás növeli az önbizalmat, és a feléledő érzéki kisugárzás jót tesz a párkapcsolatnak.Persze az is igaz, hogy a szexuális vonzerő és a testsúly között nincs direkt összefüggés vagy egyenes arányosság, a kisugárzás fontosabb, mint a kilók száma.

Cikkünk 1. részét ITT olvashatja el!
  1. Saját statisztikai adataink alapján legtöbben a partnerkapcsolattal összefüggő okok miatt szeretnének leadni néhány kilót. A súlygyarapodás ugyanis gyakran aláássa az önbizalmat, kisebbrendűségi érzéshez vezet, az érintettek jó része úgy érzi, hogy érzéki vonzereje csökkent, vagy megszűnt.
  2. Sokan akár szingliként, akár válás után azért kezdenek fogyókúrába, hogy párkeresési esélyeiket növeljék.
  3. A gyermekáldás gyakran jár együtt hízással, így sok anyuka szeretné visszanyerni korábbi alakját, hogy fenntartsa párja érdeklődését.
  4. A 40 feletti korosztályban már tudatosan kell tenni az egészséges karcsúságért, a fiatalos külső és vonzerő megőrzéséért.

A fogyás növeli az önbizalmat és a feléledő érzéki kisugárzás jót tesz a párkapcsolatnak. Persze az is igaz, hogy a szexuális vonzerő és a testsúly között nincs direkt összefüggés vagy egyenes arányosság, a kisugárzás fontosabb, mint a kilók száma.

Egy mondat, amin a fél ország felhborodott

“Aki elhanyagolja magát egy párkapcsolatban, az méltatlanná válik arra, hogy szeressék.”
Nemrég egy rádiócsatorna reggeli műsorában hangzottak el ezek a szavak Pierce Brosnan egyik nyilatkozata kapcsán, miszerint akár vékony, akár  teltebb a felesége, mindenképpen szereti őt.

Pierce Brosnan feleségéről relatíve keveset tudunk azt leszámítva, hogy az újságírónő közel 20 éve alkot egy párt a világ egyik legsármosabb filmszinészével, két gyermekükön kívül közös az érdeklődési területük, pl. elkötelezett természet-, és állatvédők. Keely a képeken nem tűnik igénytelennek és hiába játszik együtt férje a világ legszebb szinésznőivel, mégis megőrizték a házasságukat.

Ha szakmai szempontokat is figyelembe veszünk, a túlzott energiabevitelen és kevés mozgáson kívül sok egyéb oka is lehet a súlygyarapodásnak, pl. az egyre fiatalabb életkorban megjelenő és egyre gyakoribbá váló pajzsmirigy-alulműködés, vagy a korai menopauza. A tartósan fennálló, kiújulásra hajlamos súlyfelesleg hátterében sokszor pszichés ok rejtőzik. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az enyhe zsírfelesleg a kutatások szerint súlyos  betegségek esetén egyenesen életmentő lehet, mert időt enged a gyógyulásra. Ez az ún. obezitás paradoxon, melynek pszichés megnyilvánulása az, hogy súlyos betegségből felépülő, vagy meggyógyuló emberek, illetve hozzátartozóik egy része lelkileg biztonságosabbnak érzi, ha van egy kis túlsúlya, mert ez jelzi számára, hogy egészséges.

Pierce Brosnan első felesége és fogadott lánya is rosszindulatú daganatos betegség miatt soványodott le kórosan, így Keely súlyfeleslege jelképezheti Brosnan számára az egészséget. Egy súlyos betegség vagy akár egy háború átalában az élet prioritásait is átrendezi: előtérbe kerül a szeretet, a család és az egészség, a külsőségek jelentősége pedig háttérbe szorul.

Ami/aki igazán szép

Ízlések és pofonok különbözőek, tartja a mondás, ezért szerencsére mindenki megtalálhatja a számára levonzóbb párt, akinek optimális esetben nemcsak külsejét, hanem belső tulajdonságait is értékeli, így a szeretet nem vész el az első ráncok megjelenésével, a férfias hajkorona elvesztésével, vagy néhány zsírpárna kialakulásával.

 

Lifestyle Communications