Sűrű vizelési ingerek, akadozó vizelet, álmatlan éjszakák – az ötven év feletti férfiak nagy része tapasztalt hasonló kellemetlenségeket, amit leggyakrabban a BPH, vagyis a jóindulatú prosztata megnagyobbodás okoz.

Fizetett hirdetés

 

 

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás (benignus prosztata hiperplázia) főleg idősebb férfiakat érint, és az életkor előrehaladtával egyre gyakoribb az előfordulása. A prosztata (dülmirigy) a húgyhólyag és a végbél között elhelyezkedő mirigyes szerv, amely a születéskor borsónyi nagyságú, a gyermekkorban lassan növekszik, majd a serdülés időszakában hirtelen növekedésnek indul.

Negyven-ötven éves korig általában változatlan formájú, majd a legtöbb férfinál ismét növekedni kezd – ez a növekedés a jóindulatú prosztata megnagyobbodás, amelyet időben el kell kezdeni kezelni, mert kezeletlenül egyre súlyosabb tünetekhez, akár teljes vizelési képtelenséghez vezethet! Mindezek ellenére sajnos a férfiak mindössze 10-20%-a fordul tüneteivel az urológushoz, kitéve magát a sokkal súlyosabb szövődmények veszélyének.

Talán a szemérmesség, talán a félelem, de lehet, hogy csak a probléma nem kellő ismerete okozza a mulasztást. Ezért most röviden összefoglaljuk, mely jelek utalnak a jóindulatú prosztata megnagyobbodásra.

 

 

A prosztata megnagyobbodás tünetei

  • Ha gyakran érzi úgy, hogy nehéz visszatartania a vizeletet!
  • Ha a vizelet gyenge sugárban ürül, és nem sikerült teljesen kiüríteni a hólyagot!
  • Ha gyakran kell erőlködnie, hogy meginduljon a vizelet!
  • Ha rendszeresen fordul elő vizelés közben, hogy elakad, majd újra megindul a vizeletsugár!
  • Ha gyakran kell éjszakánként is vizelnie!

Ilyen tünetek esetén minél előbb forduljon urológus szakorvoshoz!A Saballo segít!
A Saballo lágy kapszula és a dupla kiszerelésű (60 db-os) Saballo lágy kapszula a törpepálma kivonatával enyhíti a prosztata megnagyobbodás okozta kellemetlen vizelési panaszokat. Ráadásul kiszerelésüknek köszönhetően rendkívül takarékos segítséget jelentenek a prosztatagondok tüneteitől szenvedőknek.

 

Ötven év felett is létezik férfiasan gondtalan élet – csak tegyen érte időben!

 

Saballo termék logója

 

 

 

 

 

Saballó gyógyszer termékképe Saballo
Vény nélkül is kiadható gyógyszerek. Hatóanyaguk kapszulánként 320 mg törpepálma kivonat (extractum sabalis serrulatae).
Ajánlott fogyasztói ár: egyhavi adag ajánlott fogyasztói ára: 1.899 Ft/doboz, 63 Ft/kapszula
Kéthavi adag ajánlott fogyasztói ára: 2.999 Ft/doboz, 50 Ft/kapszula
www.prosztata.net

 


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Teva Magyarország Zrt. logója