A munkahelyi sport témaköre ma Magyarországon még gyerekcipőben járó terület. Azonban azok a vállalatok, szervezetek, akik már felismerték a munkahelyi sportban rejlő lehetőségeket, olyan piaci előnyökhöz jutnak, amelyek pozitív hatása megkérdőjelezhetetlen. A teljesség igénye nélkül: egészségesebb, motiváltabb, elégedettebb kollégák, akik könnyebben birkóznak meg a stresszel; alacsonyabb az elvándorlás és kevesebb a kiégés. Ha főnököd láthatná a jövőt…

A legújabb trendek arra mutatnak, hogy az emberek elvárásaikra és igényeikre minden eddiginél jobban oda kell figyelni! Ezekre a kihívásokra is hatékony reakció a munkahelyi sportprogram: élményt ad, fokozza a lojalitást, növeli a munkavállalói jóllétet, a csapatszellemet, pozitív irányba billenti a munkahely megítélését és a CSR területén is jeleskedhet általa a cég.

„A vezetők sporthoz való hozzáállása sokszor rányomja a bélyegét az alkalmazottak viselkedésére. Az ügy szempontjából sorsdöntő, hogy meg tudjuk-e győzni őket arról, hogy az egészségtudatosság elengedhetetlen része a szervezeti kultúrának” – mondja Czakó Márton, a Legfittebb Munkahely Program projektvezetője.

A siker kulcsa az egészséges és hatékony munkaerő!

Köztudott, hogy a rendszeres testmozgás kiválóan orvosolja a mentális problémákat. Mindemellett energikusabbá, magabiztosabbá és kreatívabbá teszi az embereket, de jótékonyan hat a koncentrációra, a döntéshozatalra és az együttműködési hajlamra is. Számos tanulmány bizonyítja, hogy a jobb testi-lelki állapotban lévők nagyobb teljesítményre képesek.


„A mozgás lételemünk, mégis idő hiányában sokak számára elérhetetlen, hogy rendszeresen sportoljon. Látványos eredményeket a tudatos munkaadók és a jól megszervezett munkahelyi sportprogramoksegítségével lehet elérni ez ügyben. A motivációszerencsére nem marad el a munkáltatói oldal részéről sem, hiszen a fitt munkaerő számokkal kimutathatóan is hatékonyabb munkaerő. Jó hír, hogy egyre erősödik ez a szemlélet! Hat éve még utópisztikusnak tűnt az, amit képviselünk. Akkoriban még ’jófejségnek’ számított, ha egy vállalat sportprogramot indított. Mára ez evidenciává vált, és ez már paradigmaváltás„ – fejti ki Czakó Márton.

Forrás: https://legfittebbmunkahely.hu