Ellen lehet állni a szerelem kísértésének? Kell-e ellenállni neki?

Minden szentimentalizmus nélkül állíthatom, hogy világunkat a szerelem, a testi vágyak s vonzódások mozgatják. Évezredek óta a legtöbb történelmi és világot rengető sztori mögött érzelmek sorakoznak. A szerelem olyan energia, mely ellen nem tudunk védekezni, és nem is kell, hiszen ha megérint valakit ez a nemes érzés, megremegnek még a galaxisok is.

„Minden ember boldog akar lenni, ám legtöbbször, amikor a boldogság kopogtat, nem nyitunk ajtót, mert félünk” – mondja Vészabó Noémi festőművész, aki a napokban megjelent Szeretni egyszer bolondulásig című novelláiról, az azokban megjelenő szerelmi érzésekről és vágyakról beszélt.

 

A könyvet megvásárolható

a Galenus webáruházában és a könyvesboltokban is!

Miért félünk szeretni?

Félünk az érzelmek súlyától, félünk a szerelem erejétől, a kiszolgáltatottságtól. Hiszen ha megszeretünk valakit, akkor átadjuk teljes valónkat, megnyitjuk szívünket, testünket áldozzuk ölelése oltárán. Viszont mi, nők és férfiak különbözők vagyunk, különböző módon szeretünk. Ezeket a különbözőségeket mutatják be a Szeretni egyszer bolondulásig novellái.

De meddig tart a szerelem?

És mitől múlik el, ha egyszer már a miénk volt?

Évezredek óta nincs erre válasz, és valószínű, míg emberek élnek, nem is lesz, hiszen akkor éppen a titok tűnne el. A titok, amelyet mi annyira óhajtunk,mert attól izgalmas a férfi és a nő.

 

Ahogyan rohannak velünk az évek, lassacskán megtanuljuk, hogy mit jelent szeretni valakit, de nem leláncolt lélekkel, hogy egyedül is lehet boldogan élni, mert az egyedüllét nem feltétlenül magányt jelent, hogy egy elfáradt szerelemben sokkal jobban fáj a társas magány, hogy megbocsátanicsak a nagy lelkek tudnak, hogy semmi sem tart örökké, hogy csak azzal lehetünk boldogok, aki nem akar megváltoztatni minket, hogy ki kell tudni mondani a szót: szeretlek, mert lehet, hogy nem lesz rá többé alkalom, hogy az még nem szerelem, ha lefekszünk egymással…


Vészabó Noémi: Szeretni egyszer bolondulásig című könyve megvásárolható

a Galenus webáruházában és nagyobb könyvesboltokban!

Mi is a szerelem?

Nehéz lenne megmondani. Vészabó Noémi történetei azonban sejtetni engednek valamit a nagy titokból!

 

ITT tud belenézni a könyvbe >>>

 

Vészabó Noémi/Galenus