Fogmanó az egészséges mosolyért

0
496
Fotó: 123rf.com

A Fogmanó Díj 2019 – avagy mit jelent nektek az egészséges mosoly pályázat célja, hogy a pályaművek elkészülése közben a gyermekek megismerjék a helyes fogápoláshoz szükséges eszközöket és megtanulják azok használatát.

A cél, hogy a tanáraik segítségével, csapatmunkában, edukációs jelleggel mutassuk meg nekik, hogy a helyes fogápolás már gyermekkorban is milyen fontos. Hiszen a helyes és alapos szájápolással fogaik jövőjébe fektetnek bele, megalapozva azt, hogy felnőtt korban se kelljen a fogorvostól tartaniuk. Csökkentve ezzel számos fiatal felnőtt illetve felnőtt korban kialakuló fogászati problémát.

A Rajzpályázat fődíja egy osztálykirándulás a Kecskevilágba, ahol ne csak az ott élő állatokkal ismerkedhetnek meg majd a gyerekek, hanem interaktív foglalkozásokon vehetnek részt, illetve sajtot is készítenek, melyet a nap végén hazavihetnek. A második helyezett osztály belépőt nyer a Miniversumba, ahol Magyarország, Ausztria és Németország tájai, egyes nevezetességei kb. százszoros kicsinyítésben elevenednek meg. A harmadik helyezettet értékes szajpatika.hu szájápolás csomaggal ajándékozzuk meg.

A rajzpályázaton résztvevők feladata:
Mit jelent nektek az egészséges mosoly? Milyen fogápolási eszközöket használtok, szerettek? Jelenítsétek meg rajzaitokon ti, mit tesztek azért, hogy fogaitok egészségesek maradjanak. Legyetek ötletesek, kreatívak. A rajzpályázatra nevezni lehet tetszőleges technikával (ceruza, zsírkréta stb…), lehet egy rajz, vagy akár montázs, több kis jellegű rajzzal vagy egy egész történettel. A rajzok mérete: A4-es legyen.

Pályázni 2019.03.08.-2019.03.29. között lehet, budapesti általános iskolák alsó tagozatos osztályai számára, a pályaműveket A4-es borítékban várjuk.
Cím: Andrássy Dental Fogászati és Szájsebészeti Központ
1061 Budapest, Andrássy út 46. 1/9a

A rajzpályázatról bővebben: www.andrassydental.hu/fogmanodij2019
Facebook: https://www.facebook.com/andrassy.dental/