Örömteli szex

0
703
A fotó illusztráció: pixabay.com

Az első szexuális élmények – beleértve az első csókot és a pettinget is – nagyon fontosak, hiszen ezek az emlékek meghatározók lesznek életünk későbbi részében is.

Ahhoz, hogy kellemes tapasztalatokat szerezzünk, nem árt néhány dologgal tisztában lenni.

Ezzel a témával kapcsolatban sem könnyű megfelelő információhoz jutni, marad a net, ahol nehéz értékes, hiteles forrásra bukkanni.

Sokan már 13 éves koruk környékén elvesztik szüzességüket, holott még lelkileg nem készültek fel erre. Esetleg cikinek érzik, hogy még nincs ebben tapasztalatuk, talán azt hiszik, hogy a kortársak is ezt várják el tőlük. Nem akarnak alulmaradni a többiekkel szemben, ezért rövid és felszínes szexkapcsolatokba is belemennek.

Ezek az együttlétek nagyrészt nem a kölcsönös örömszerzésről szólnak, inkább csak pár perces „menetek”.

Arról nem szokott szó esni, hogy az érzelmi rész is sokat számít. Egy olyan emberrel, akit ismerünk és szeretünk, akivel kialakult a bizalmi viszony, a szex is jobb.

Egy buliban egy idegennel nem tud kialakulni a meghitt hangulat, az egymásra történő ráhangolódás. Ott gyorsan történik minden, nincs előjáték, a lány igényeire nem figyel a fiú.

A rossz élmények miatt a későbbiek során különböző szexuális zavarok alakulhatnak ki, például libidócsökkenés, nem megfelelő nedvesedés, a fiúnál merevedési zavar, de egyéb problémák is felléphetnek. Sérülhet az önértékelés is.

Az előkészületekről

A jó szexuális élmény érdekében szükséges némi előkészületet végezni, mint például megteremteni a megfelelő hangulatot (pl.: gyertyafény, kellemes zene, beszélgetés, udvarlás).

Attól függően, hogy van-e behatolás, beszélünk pettingről vagy előjátékról.

Előjáték

Az előjáték szerepe a behatolás előtt a vágy felkeltése, az izgalmi állapot fokozása az egész test csókolgatásával, finom érintésével, simogatásával.

Az előjáték során beindul a lubrikáció, azaz a nedvesedés. A megfelelő mennyiségű hüvelyváladék segíti a behatolást. Ennek hiányában, illetve ha még nem elegendő a váladék mennyisége, fájdalmas lesz a pénisz bejutása és az együttlét.

Petting

Ez is egymás kényeztetéséről szól, azzal a különbséggel, hogy itt nem történik behatolás.

Petting során is sokat lehet tapasztalni, hiszen a pettingelések alatt meg lehet ismerni mind a saját, mind a másik fél testét, felderíthető, hogy mi okoz örömöt, mi kelti fel a vágyat. Orgazmushoz is el lehet jutni.

Az előjáték és a petting elengedhetetlen kellékei a gyönyörszerzésnek. A lányokban általában lassabban indul be a vágy. Ahhoz, hogy izgalmi állapotba kerüljenek, beinduljon a hüvely nedvesedése, több időre és odafigyelésre van szükségük, mint a fiúknak. A lányok attól jönnek izgalomba, ha a fiúk simogatják, puszilgatják, csókolgatják őket. Éreztetik, hogy kívánatosak és szerethetők.

Természetesen ezek a fiúknak is jólesnek, de nekik már attól is merevedésük van, ha egy nekik tetsző lányt meglátnak.

A fiúknak is számítanak az érzelmek, a kielégülés örömtelibb és jóval élvezetesebb egy olyan lánnyal, akihez érzelmi szálak fűzik őket.

Szóval, kedves lányok, fiúk, ne sajnáljátok az időt az előjátékra! A minőségi együttlét megfelelő előkészítése keretet ad az intimitásnak, hangulatával emlékezetessé válnak a gyönyör órái.

Vajda Júlia szexológus
a Szexológiai Tudományos Társaság tagja

A témáról bővebben a Patika Magazin áprilisi számának Trendi mellékletében olvashatnak! Keresse minden hónapban a gyógyszertárakban!