Iskoláshoroszkóp – asztrotippek az első hetekre

0
604

Milyen hatással vannak a csillagok a gyerekek iskolai teljesítményére? Hogyan lehet elérni, hogy a gyerek minél jobban érezze magát a suliban? Asztrotippek iskolakezdéshez.

KOS [03.21-04.20]
kosA Kos gyermek roppant kíváncsi, minden érdekli, amivel kapcsolatba kerül.  Ezért már nagyon várja a tanévkezdést. Érdekes számára minden, ami új, bár az érdeklődés nem mindig hosszú idejű. Szereti a kreatív játékokat és a vakmerő szórakozási lehetőségeket. Az önkifejezés lehetőségét keresi mindenben, melyet érdemes inkább támogatnunk, mint visszafognunk, ha nem akarjuk, hogy ellenünk forduljon. Amennyiben szülőként is baráti hangvétellel közelítünk felé, úgy őszinteségünket a kos gyermek meghálálja.


bikaBIKA [04.21-05.21]
A Bika gyermek csendes és nyugodt, amennyiben harmónia veszi körül. A többi gyermekhez képest kicsit lassabban tanul, de ez nem jelent hátrányt számára, mert ennek alapossága az oka. A kényelem mindig előbbre való számára a kíváncsiságnál. Tulajdonait, környezetét nagy becsben tartja, már kicsi kortól kezdve észrevehető rendmániája és a tisztaságra való odafigyelése. Az iskolakezdést már nagyon várja, fontos számára a biztos családi háttér és támogatás, így nem lesz gond a tanévkezdés.

 

ikrek

IKREK [05.22-06.21]
Az Ikrek csillagjegy szülötte általában igen éles elméjű gyermek, kitűnő emlékező tehetséggel kiegészítve, ennek ellenére tanulmányai során fokozottan figyelnünk kell eredményeire, mert könnyen felületessé válhat. Érdeklődése könnyen elapad, ezért folyamatosan több célt kell elé állítani párhuzamosan, csak így képes a jó eredményekre. Képtelen egyetlen cél érdekében huzamosabb időn keresztül dolgozni.  Adjunk számára ebben szabadságot, hiszen csak így tudja tehetségét kibontakoztatni. Kíváncsian várja, hogy beléphessen az iskola kapuján, de nem biztos, hogy lelkesedése hosszútávon is megmarad.

 

rákRÁK [06.22-07.22]
Rák gyermeknek csendes légkörre van szüksége, ez talán kifejezetten nagy alvásigényéből adódik, az éles, zajos hangok zavarják. A kiabálás fizikai fájdalmat okoz számára. Logikus érvekkel és érzelmi ráhatással kell kiselejteztetni játékait, mert a gyűjtögetés a fő szenvedélye, mely által töméntelen mennyiségű kacatot képes felhalmozni. Mivel nagyon érzékeny gyermek, ezért nála különösen problémát jelenthet az iskolakezdés, annak ellenére, hogy már nagyon várja, de mégis kicsit megszeppenve megy az évnyitóra. Ebben a nehéz időszakban fokozottan szüksége lesz a szülők szeretetére.

 

oroszlánOROSZLÁN [07.23-08.22]
Az Oroszlán gyermeket nem fogjuk tudni betörni, még látszólag sem, ha nem egyenrangú félként közelítünk felé, nem ismeri el tekintélyünket. Az Oroszlán gyermekből nem hiányzik a tisztelet, de nem a felnőtt létet, hanem a konkrétumokat tiszteli, a tudást, az ügyességet, vagy bármit, melyben képességek tekintetében fölötte állunk. Nem kell befolyásolnunk őt érdeklődési körét illetően, egyrészt mert úgysem fogja hagyni, másrészt meg nagyon jól tudja, mit akar. Nyitott a világra, látóköre szélesebb a vele egyidőseknél. Az Oroszlán gyermeknek nagy szüksége van az elismerésre, tulajdonképpen ez a valódi célja tevékenységei által, a megbecsülés és elismerés. Az iskolába szívesen megy, és hamar átveszi az irányítást az osztálytársai felett.

szűzSZŰZ [08.23-09.22]
A Szűz gyermekre mondják, hogy az igazi jó gyerek, később ő az osztály eminens tanulója és a legjobb magaviseletű gyermek. Előfordulhat, hogy hirtelen fordulat áll be jellemében, legalábbis látszólag, és a Szűz gyermek hirtelen arrogáns és kritikus lesz. Ez valójában a nagyfokú önbizalomhiány leplezésére szolgál, hiszen mindig kevesebbet gondol eredményeiről és képességeiről, mint amilyen az valójában. Éppen ezért folyamatosan erősítenünk kell szülőként az önbizalmát, és akkor mindennap örömmel megy majd iskolába.

.

mérlegMÉRLEG [09.23-10.22]
A Mérleg gyermek esetében szerencsés, ha van mellette egy vele egyenrangú társ, egy testvér, aki segít számára utat mutatni. A Mérleg gyermek számára roppant fontos súlya van a barátságnak és a testvéri köteléknek, állhatatosak, kiállnak a másikért még akkor is, ha büntetést kell ezért vállalniuk. Tanulás tekintetében hajlamosak a lustaságra. Nem érzik határozott, konkrét célját a tanulásnak, csak egy kellemetlen kötelezettséget látnak benne. Ezért a szülőknek a feladata, hogy elmagyarázzák Neki, hogy a saját érdekében van arra szüksége, hogy tanuljon. Akkor nagyon nagy örömmel és lelkesedéssel fog iskolába járni.

 

skorpió

SKORPIÓ [10.23-11.21]
A Skorpió gyermek ragaszkodó, még később is erősen kedveli a családi együttléteket. A tekintélyelvű nevelés nem feltétlenül a jó irányba tereli, inkább félelmet kelt benne, mint tiszteletet, ami későbbi fejlődésére rossz hatással lehet. A Skorpió gyermek tanulmányi eredményei ugyanolyan hullámzók, mint néha a hangulata. Teljesen kedve szerint foglalkozik, vagy egyáltalán nem foglalkozik a tanulni valókkal. Tanárainak ugyanúgy el kell nyernie bizalmát, és a tekintély itt sem az életkorkülönbség függvénye, hanem a tudásé. Amennyiben céltudatosságát jó irányba tereljük, úgy nem kell noszogatni a tanulásra, ennek hiányában semmi nem tudja befolyásolni, hogy jó eredményeket érjen el.

 

nyilasNYILAS [11.22-12.20]
A Nyilas gyermek rendkívüli módon szereti a társaságot, ellenállhatatlanságát ekkor tudja igazán kibontakoztatni. Szereti a változatosságot, ezért ne kényszerítsük egyhangú, unalmas vagy hosszan tartó cselekvésekbe, mert könnyen lázadóvá válhat. A Nyilas jegy szülöttének szabadságvágya nagyon korán megmutatkozik, a legjobb módszer a sportolás lehetősége, hagyjuk, hogy olyan sportot válasszon magának, ami nagy teret igényel, azt kedvelni fogja. Szüleinek meg kell találni azt a kiegészítő tevékenységet, melyet szívesen csinál a gyermekük, hogy ne érezze túl egyhangúnak az iskolát és a tanulást. Így boldogan teljesíti majd a napi rutinfeladatokat is.

 

bakBAK [12.21-01.19]
A Bak gyermek emlékezőtehetsége kiváló, ezért a tanulás nem okoz számára különösebb problémát, még akkor sem, ha az elvárások túlzottak. Felelősség tudata igen korán kialakul, általában még iskoláskor előtt, ezért hajlamosak a szülők és a tanítók egyaránt túlterhelni a Bak gyermeket, mely hatására érzelmi hangoltsága rosszabbodhat, továbbá memória zavarokat is okozhat nála. Nagyon fontosak számára az emberi kapcsolatok, éppen ezért ha igazságtalanság éri, azonnal magába zárkózik. Szüleinek fel kell bennük oldani ezt a zárkózottságra való hajlamot, nem szabad többet követelni tőle, mint amennyit a korához képest elbír.

 

vízöntőVÍZÖNTŐ [01.20-02.18]
A Vízöntő gyermek szinte soha nem ér rá, örökké rohan valahová. Szereti a különórákat, mely nem skatulyázza be az osztálytársak megszokott életritmusába. Legjobb, ha hagyjuk, maga válassza ki érdeklődési körét, és teljes értékű társként beszéljük meg vele a lehetőségeket, ha nem így teszünk, lázadni fog. Bármire akarjuk kényszeríteni, megmakacsolja magát. Amennyiben nem tekintélyelvűen közelítünk felé, kedves és kötődő gyermek lesz, aki bármit megtenne egy jó szóért. Nagyon igényli az érzelmi kötődést, de nem beszél róla, szégyelli, mintha gyengének tűnne ettől. Ne vessük a szemére, állhatatossága minden nap megmutatkozik. Amennyiben figyelembe vesszük, hogy a Vízöntő gyermek két legfontosabb iránymutatója a másság és a szabadság, és eszerint élünk vele, akkor a legjobb teljesítményű és legkedvesebb gyermek lesz a világon.

 

halakHALAK [02.19-03.20]
A Halak gyermek roppant érzékeny és sokkal jobban igényli a törődést, mint társai. Mindig kell, hogy valaki legyen vele, aki a védelmet jelenti számára, akár szülő, akár nagyobb testvér. Ez nem jelenti azt, hogy képtelen az önállóságra, egyszerűen megnyugtató számára a jelenlévő figyelmet nyújtó védelem. A Halak gyermek önbizalma soha nem kielégítő, még a legkiválóbb teljesítmény mellett is középszerűnek érzi magát és eredményeit. Ezért önbizalmát folyamatosan erősíteni kell, sokkal gyakrabban dicsérjük, mint amennyi természetes és elvárható, elbízni sosem fogja magát.

 

Violetta
Asztrológus

ibolya.royal@gmail.com